En iyi 5 kimlik doğrulama uygulaması ile Android’de gelişmiş güvenlik

kimlik-doğrulama-uygulaması

Hesaplarını daha fazla güvende tutmak, çalınmak gibi istenmeyen durumlara karşı korumak ister misin? Gelişmiş güvenlik çözümü sunan bir kimlik doğrulama uygulaması kullanarak bunu yapman mümkün. En iyi Android uygulamalar bir liste hazırladık, keşfetmek için okumaya devam et!

Kimlik doğrulama uygulaması nedir?

Kimlik doğrulama uygulaması, İngilizce bilinen adıyla authenticator app, çevrim içi hesapların güvenliğini sağlamak için geliştirilmiş, giriş işlemlerini katmanlı hale getiren bir güvenlik aracı.

Bir hesaba bağlanmak için ek adımların tamamlanmasını gerektirir. Böyle bir hesabın bilgisayar korsanları tarafından ele geçirilmesinin veya veri sızıntısının önüne geçmeye çalışır.

Doğrulamanın türüne bağlı olmakla birlikte iki faktörlü doğrulama (2FA) veya çok faktörlü doğrulama (MFA) şeklinde olabilir.

Kimlik doğrulama uygulaması, hesabına girmek istediğinde sana özel tek kullanımlık bir kod gönderir. Bu kod olmadan hesaba giriş yapamazsın.

En iyi 5 kimlik doğrulama uygulaması listesi

Android cihazında kullanabileceğin en iyi 5 kimlik doğrulaması uygulamasını listeledik. Bu uygulamaları AndroidListe’den ücretsiz indirebilirsin. Listemizi kısaca tanıyalım sonrasında detayları paylaşalım.

  • Microsoft Authenticator ile Microsoft ürünlerine güvenle gir.
  • Google Authenticator ile Android’de hesaplarını güvenle tut.
  • Twilio Authy Authenticator ile yetkisiz erişimleri önle.
  • Authenticator App ile QR 2FA’dan yararlan.
  • 2FA Authenticator (2FAS) ile her yerde hesabını koru.

Hatıralarını uzun süre yaşatmak için eski fotoğrafları düzeltme uygulamaları listemize göz at!

AndroidListe‘den APK indir, çok daha fazla uygulama, oyun, tema ve haber keşfet. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. Microsoft Authenticator

    Microsoft Authenticator

    Microsoft Authenticator, kullanımı kolay ve güvenilir bir kimlik doğrulama uygulaması. Sadece Microsoft hesaplarını değil, diğer uygulamalara giriş için de kullanabilirsin. PIN kodu, parmak izi, yüz tanıma gibi farklı güvenlik araçlarını seçebilirsin. Verilerini bulutta depolayabilir hatta online ödemeler için kredi kartı bilgilerini dahi saklayabilirsin.

  2. Google Authenticator

    Google Authenticator

    Google Authenticator, internet olmadığında dahi 2FA ile oturum açarken hesap güvenliğini üst seviyeye çıkarıyor. QR kodlarını taratarak hesap oluşturabilir veya bir başka cihaza aktarabilirsin. Kullanıcı dostu arayüzü ile hızlıca kimlik doğrulama işlemlerini gerçekleştirebilir ve ek bir güvenlik edinebilirsin.

  3. Authy 2-Factor Authentication

    Authy 2-Factor Authentication

    Twilio Authy Authenticator, çoklu hesap ve cihaz desteği sunan, giriş işlemlerinde ekstra bir güvenlik katmanı oluşturan kullanışlı bir araç. İstediğin hesaba 2FA koruma sağlayabilirsin. Biyometrik verilerini, PIN veya şifre kullanabilirsin. Bulut yedekleme yapabilir ve Bitcoin cüzdanlarını koruyabilirsin.

  4. Authenticator App

    Authenticator App

    Authenticator App, şifrelerini yönetmeni ve hesaplarını güvenli tutmanı sağlıyor. Oldukça pratik bir QR 2FA tarama özelliğine sahip. Bulutta yedekleme ve cihazların arası senkronizasyon yapabilirsin. Doğrulama işlemleri için yüzünü veya parmak izini kullanabilirsin. Tüm şifrelerini güvenli bir şekilde saklayabilirsin.

  5. 2FA Authenticator (2FAS)

    2FA Authenticator (2FAS)

    Minimal tasarımı ile iki adımlı doğrulamayı oldukça kolaylaştıran 2FA Authenticator (2FAS), tüm hesaplarını tek elden yönetmeni sağlıyor. Tüm platformlarda kullanabileceğin uygulama, cihazların arası senkronizasyonu kolaylaştırıyor. Yedekleme yapabilir ve çevrim dışı kullanabilirsin.

Ana ekranını daha işlevsel yapacak en iyi 5 Android widget
Ana ekranını daha işlevsel yapacak en iyi 5 Android widget

Android telefonunu açtığında ana ekranında daha işlevsel araçlar görmek ister misin? İşte ana ekranını daha kullanışlı hale getirecek en iyi 5 Android widget. Listemizdeki widgetlar ile haberlere bakabilir, notlar alabilirsin. Çok daha fazlasını yapmak için okumaya devam et! …

Küçük işletmeler için en iyi 5 e-fatura uygulaması
Küçük işletmeler için en iyi 5 e-fatura uygulaması

Serbest çalışan biriysen veya küçük bir işletmen varsa fatura kesmen gerektiğinde Android yanı başında. En iyi 5 e-fatura uygulamasını senin için listeledik. Bu uygulamalarla kağıt israf etmeden fatura kesebilir ve müşterilerine gönderebilirsin. Detaylar için okumaya devam et…