Facebook Hesabı Olmadan Messenger Kullanma Devri Bitti!

facebook-hesabı-olmadan-messenger-kullanma

Messenger kullanmak istiyor ama Facebook hesabın yok mu ya da hesabını kapattın mı? Facebook hesabı olmadan Messenger kullanma şansın artık yok. Facebooksuz Messenger eskiden mümkündü. Ancak 26 Aralık 2019’da telefon numarası ile Messenger kullanabilme özelliği kaldırıldı. Detaylar için hemen oku!

Facebook Hesabı Olmadan Messenger Kullanma Özelliği Kaldırıldı

Facebook ve Messenger birbirinden bağımsız çalışabilen iki ayrı uygulama. Bu yüzden pek çok insan Facebook hesabı olmadan Messenger kullanmanın mümkün olduğunu biliyordu.

Facebook, 26 Aralık 2019’da aldığı karar sonrası Facebook hesabı olmadan Messenger kullanma özelliğini kaldırdı.

Bir Facebook hesabın olmasa veya hesabını kapatsan bile sadece telefon numaranı kullanarak Messenger’ı, tıpkı WhatsApp’ta olduğu gibi kullanabiliyordun.

Bunun için sadece Messenger’a ilk girişte Yeni Hesap Oluştur seçeneğinden telefonunla kayıt yaptırman ve yeni bir hesap açman yeterli oluyordu.

Facebook Hesabı Olmadan Messenger Kullanma Neden Kaldırıldı?

Facebook, sahip olduğu Instagram, WhatsApp ve Messenger uygulamalarını birbirlerine entegre etmeye çalışıyor. Bunun sonucu olarak uygulamalara yeni özellikler eklenirken bazıları da devre dışı kalıyor.

Yapılan açıklamalara göre Messenger kullananların neredeyse tamamının Facebook hesabının olduğu görülmüş. 2015 yılında hayata geçirilen telefon numarasıyla kayıt, uygulamanın kullanımını kolaylaştırmak adına kaldırılmış.

Aslında bir başka neden de kullanıcıların Facebook’a olan bağlılıklarını arttırmak ve mevcut kullanıcıları kaybetmemek. 3 milyarlık bir kullanıcı potansiyeline hitap eden Facebook, platformları aracılığıyla kullanıcıların arkadaşlarıyla iletişim kurmaya devam etmelerini istiyor.

Bu manada geçtiğimiz mart ayında kendi bloğunda Facebook CEO’su Mark Zuckerberg şöyle belirtiyor:

“Özel mesajlaşma, bir günlük hikayeler ve küçük gruplar, çevrimiçi iletişimin şimdiye dek en hızlı büyüyen alanlarıdır.”

Devamında ise:

“İnternet’in geleceğiyle ilgili düşündüğümde, gizlilik odaklı bir iletişim platformunun bugünün herkese açık platformundan daha da önemli hale geleceğine inanıyorum.”

Zuckerbeg bu doğrultuda Facebook’ta ve diğer uygulamalarında düzenlemelere gidiyor. İletişimi tek platforma toplamaya ya da başka bir uygulamaya ihtiyaç duyulmadan gerçekleştirmeye çalışıyor. Haliyle kullanıcı sayısını artırmak ve diğer platformlara kaptırmamak da önemli bir amaç.

Facebook hesabı olmadan Messenger kullanmayı kaldırdığı gibi pek çok yeni sürprizler kullanıcıları bekliyor. Facebook Messenger çalışmıyor ise işte sana tam 10 çözüm yolu. Mutlaka oku!

Konu ile ilgili farklı görüş veya önerilerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin. AndroidListe‘den uygulama indir, muhteşem Android Hikayeler‘e göz at. Facebook sayfamızı takip et.

  1. Facebook Messenger

    Facebook Messenger

    Facebook Messenger SMS ve Facebook mesajlarını tek bir yerde toplayabileceğin ücretsiz bir iletişim uygulaması. Sesli ve görüntülü kişisel ve grup mesajları gönderebilir, resimlerkonum bilgisi ve daha fazlasını paylaşabilirsin.

TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?
TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?

İzlediğin ve hoşuna giden bir ürünü anında satın almak ister misin? TikTok Shop ile artık bu mümkün. Videosunu izlediğin bir ürünü başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan TikTok’tan satın alabilirsin. Platformun bu alışveriş özelliği hakkında bilgi almak için okumaya devam et! …

Instagram bağlantı geçmişi nasıl kapatılır?
Instagram bağlantı geçmişi nasıl kapatılır?

Tıkladığın bağlantıların, ziyaret ettiğin linklerin, Instagram’da belirli bir süre saklandığını biliyor musun? Dilersen Instagram bağlantı geçmişini kapatabilirsin. Bir nebze olsun takip edilmekten kurtulabilirsin. Nasıl yapılır öğrenmek ve daha fazlası için okumaya devam et!…

Tiktok AI Song özelliği Android’de nasıl kullanılır?
Tiktok AI Song özelliği Android’de nasıl kullanılır?

Kendi şarkılarını oluşturarak sosyal medyada farkını konuşturmak ister misin? TikTok AI Song özelliğiyle kendi şarkılarını besteleyip söyletebilir ve videolarında kullanabilirsin. Test aşamasındaki bu özellik neler getiriyor ve nasıl kullanılır keşfetmek için okumaya devam et…

Instagram uçtan uca şifreleme nasıl açılır?
Instagram uçtan uca şifreleme nasıl açılır?

Daha güvenli ve gizli bir şekilde sohbet etmek ister misin? Instagram uçtan uca şifreleme ile herhangi bir mesajlaşma uygulamasına gerek duymadan artık sohbet edebileceksin. Tek yapman gereken uçtan uca şifrelemeyi açmak. Nasıl etkinleştirilir öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram yapay zeka sohbeti nasıl oluşturulur?
Instagram yapay zeka sohbeti nasıl oluşturulur?

Sana tavsiyelerde bulunabilecek ve yeni fikirler keşfetmeni sağlayacak bir sohbet arkadaşı ister misin? Instagram yapay zeka sohbeti ile kimseye gerek duymadan birçok bilgi edinebilir, yeni şeyler keşfedebilir biraz da eğlenebilirsin. Nasıl mı, detaylar için okumaya devam et!…