Facebook Pay ile WhatsApp’tan ve Instagram’dan Para Gönderme Dönemi

facebook-pay

Sosyal medya devi Facebook, Google ve Apple’ın ardından kendi ödeme sistemini duyurdu. Şimdilik Amerika’da hizmet veren Facebook Pay, farklı ülkelerde de kullanılabilir olacak. Yakın bir gelecekte herkese sunulacak bu yeni ödeme sistemi neler getiriyor şimdiden öğrenmek için hemen okumaya başla!

Facebook Pay ile WhatsApp’tan ve Instagram’dan Para Gönder

Mobil ödeme yöntemleri hızla gelişiyor. Apple, Google derken şimdi de Facebook kendi ödeme sistemini duyurdu ve yeni sistem ağlara entegre edilmiş durumda ve geliştirilmeye devam ediyor.

Parasal işlemleri gerçekleştiren terminaller tarafından destekleniyor. Farklı satın alma ve ödeme işlemleri için kullanılabiliyor.

Şimdilik Amerika’da kullanılabilir durumda olan Facebook Pay zamanla tüm kullanıcılara hitap eder hale gelecek. Facebook’un sahip olduğu WhatsApp ve Instagram’a uyumlu hale getirilecek. Bu uygulamalar da kolaylıkla kullanılabilecek

Facebook Pay ile Neler Yapılabilir?

Facebook Pay, uygulama ve oyun içi satın alımları destekliyor. Ayrıca Facebook Marketplace’de yerel işletmelerce satılan ürünler de alınabilecek. Instagram’dan çıkmadan sevdiğin markaların ürünlerini alabileceksin.

Arkadaşlarına Messenger, WhatsApp ve Instagram üzerinden herhangi bir ücret ödemeden para gönderebilir veya onlardan alabilirsin. Etkinlik biletleri satın alabilir, yardım ve bağış kampanyalarına destek verebilirsin.

Facebook Pay Ne Kadar Güvenli?

facebook-pay

Gizlilik ve güvenlik ihlalleriyle başı dertte olan Facebook, yeni sisteminin çok güvenli olduğunu iddia ediyor. Kullanıcılara ait kart ve banka hesap bilgilerinin sıkı bir şekilde korunacağı vurgulanıyor.

Güvenlik, kullanıcıya ait PIN kodu ve dolandırıcılığa veya suistimallere karşı sıkı denetimler ile sağlanıyor. Ayrıca Android cihazın yüz tanıma ve parmak izi gibi güvenlik özellikleri de kullanılabiliyor.

Satın almalar, kredi kartı bilgileri, hesap hareketleri gibi bilgilerin üçüncü taraflarla asla paylaşılmayacağı ifade ediliyor.

Ayrıca yaptığın ödeme veya transfer işlemlerini anında görebilir, sonradan kontrol edebilirsin. İşlemlerine dair bildirimler alacaksın, anormal bir durumla karşılaşman durumunda müşteri hizmetlerine ulaşabilirsin.

Facebook Pay Nasıl Çalışır?

Facebook Pay kullanmak için ek bir uygulama indirmeden öncelikle banka veya kredi kartını sisteme eklemen gerekiyor. Dilersen PayPal hesabını da tanımlayabilirsin.

Ödeme yapman gereken bir durumda anında Facebook Pay ile öde seçeneğini kullanabilirsin. Messenger ve WhatsApp üzerinden para gönderebilirsin.

Facebook Pay Nasıl Kurulur?

Facebook Pay’i kullanmaya başlamak çok kolay. Facebook veya Messenger üzerinden aşağıdaki ayarlamaları yap:

1- Facebook uygulamasından veya web sitesinden Ayarlar > Facebook Pay’e git

2- Bir ödeme yöntemi seç. Banka veya kredi kartı ya da PayPal bilgilerini gir.

3- Bir dahaki sefere ödeme için Facebook Pay’i kullan.

4- Facebook Pay, Instagram ve WhatsApp için de geçerli olduğunda bilgilerini bu şekilde gir.

Facebook Pay Türkiye’ye ne zaman gelecek bekleyip göreceğiz. PayPal‘ın Türkiye’deki faaliyetlerine son verdiğini tekrar hatırlatalım. 2020 yılının en iyi 5 harcama takip uygulaması ile giderlerini yönet.

Konu ile ilgili farklı görüş veya önerilerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin. AndroidListe‘den uygulama indir, muhteşem Android Hikayeler‘e göz at. Facebook sayfamızdan bizi takip et.

  1. Facebook

    Facebook

    Facebook hesabını mobil olarak yönetebilir, profilini güncelleyebilirsin. Resimler ve videolar paylaşabilir, arkadaşlarına göz atabilir, bildirimler alabilirsin. Tüm ağını takip edebilir, beğenebilir, yorum yazabilirsin.

Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?
Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?

Daha önce paylaşmış olduğun hikayelere yeniden bakmak mı istiyorsun? Paylaşmış olduğun Instagram eski hikayelere bakma şansın var ancak başkasının eski hikayelerini görmek pek de kolay değil. Bu rehberimizde geçmiş hikayelere nasıl bakacağını keşfetmek için okumaya devam et! …

Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?
Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?

Başka platformlarda paylaşmak ya da Android cihazına kaydetmek için filigran olmadan TikTok’tan video mu indirmek istiyorsun? Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir merak edenler için farklı yöntemlerin yer aldığı bir rehber hazırladık. Detaylar için okumaya devam et! F…