Instagram stalk yapanlar (gizlice takip edenler) nasıl anlaşılır?

instagram-stalk-yapanlar

Birinin seni gizliden gizliye takip ettiğini mi düşünüyorsun? Instagram stalk yapanları görmek için uygulama üzerinden doğrudan bir seçenek sunmuyor. Bu yüzden stalk yapanları tespit etmek oldukça güç ancak deneyebileceğin bazı yöntemler var. Detaylar için okumaya devam et!

Instagram stalk yapanları görme yöntemleri

Stalk, sosyal ağlarla beraber hayatımıza giren yeni kavramlardan biri. İngilizcede kullanılan stalk, dijital ortamda bir kişiyi izni olmadan gizli gizli takip etmeye deniyor ve bu işi yapanlar da stalker olarak adlandırılıyor.

Instagram’da bu kişiler profilini görüntüleyebilir, hikayelerine ve paylaşımlarına düzenli olarak bakabilir. Gönderilerine beğeni ve yorum yapmaları dahi mümkün. Bu kişiler birer gizli hayranın ya da takıntılı takipçin olabilir.

Bu kişileri tespit ettiğinde rahatsız edici bir durum söz konusuysa onları engellemen, onlarla iletişime geçmemem hatta Instagram’a şikayet etmen yararına olacaktır. Ayrıca gizlilik ayarlarını kontrol etmeyi de unutma!

📷 Instagram’da birinden gönderi gizleme nasıl yapılır yazımıza da göz atabilirsin.

Instagram, stalk yapanları tespit etmek için resmi olarak bir özellik sunmaz ancak deneyebileceğin bazı yöntemlerden bahsedelim.

1. Instagram hikayelerden yararlan

Instagram hikayelerini görüntüleyenleri listeler. Özellikle bir hikayen 50’den fazla görüntülenme almışsa hesabınla en çok etkileşime geçenleri listenin başına alır. Bu durumu lehine çevirebilir ve stalk yapanları tespit etmek için kullanabilirsin. Bunun için:

  • Yeni bir hikaye oluşturup Instagram’da paylaş.
  • Kimlerin hikayeni izlediğini kontrol et.
  • 50 görüntülenmeden fazla aldıysan listenin en üstünde yer alan kişilere dikkat et. Burada tanımadığın veya şüphelendiğin bir hesap varsa seni stalk yapan kişi olabilir.

2. Instagram istatistiklerine göz at

Instagram kişisel hesaplar için olmasa da profesyonel hesaplar (işletme ve içerik üretici)  için detaylı analizler sunar. Kişisel bir hesaba sahipsen profesyonel bir hesaba geçiş yap. Daha sonra hikayelerin ve gönderilerinle ilgili istatistikleri kontrol et. Burada hesabınla etkileşime geçenler hakkında fikir edinebilirsin. Gereğinden fazla etkileşime giren bir hesap varsa stalker olabilir.

3. Üçüncü taraf bir uygulama kullan

Instagram stalk yapanların tespitine yönelik bir dizi araca sahip çok sayıda üçüncü taraf uygulama var. Ancak bu tür uygulamalar Instagram hesabına erişeceklerinden güvenlik ve gizlilik zafiyetine neden olabilir. Ayrıca verdikleri sonuçlara %100 doğrudur demek mümkün değil hatta alakasız neticeler dahi verebilir.

Tüm bu riskleri göz alıyorsan InStalker uygulamasını kullanabilirsin. Uygulamanın ücretsiz versiyonu ihtiyacını karşılamaya yeter. Uygulamanın Gizli Hayranlar sekmesine girerek seni stalklayan hesapları görebilirsin.

🕴️ Profesyonel hesaplar için Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır yazımız faydalı olabilir.

AndroidListe‘den ücretsiz, oyun, uygulama, tema ve APK indir, Android ile ilgili haberleri takip et. Bu yazıyı beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş onlar da yararlansın!

  1. InStalker - Profilime Kimler Baktı Instagram

    InStalker – Profilime Kimler Baktı Instagram

    InStalker, Instagram için geliştirilmiş bir sosyal ağ analiz aracı. Profiline kimlerin baktığını, seni takip etmeyi bırakanları, geri takip yapmayanları, gizli hayranlarını (stalker), hesabını engelleyenleri, aktif olmayan takipçileri, sahte takipçileri ve çok daha fazlasını gösterir.

Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?
Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?

Başka platformlarda paylaşmak ya da Android cihazına kaydetmek için filigran olmadan TikTok’tan video mu indirmek istiyorsun? Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir merak edenler için farklı yöntemlerin yer aldığı bir rehber hazırladık. Detaylar için okumaya devam et! F…