Android’de oynaman gereken en iyi roguelike oyunlar

roguelike-oyunlar

Aksiyonun hiç kesilmediği, gizemli zindanları keşfetmen ve önüne geleni haklaman gereken Android oyunları seviyor musun? Roguelike oyunlar tam da aradığın türden olabilir. Geçmişi çok eskilere dayanan bu oyun türünün güncel en iyi örneklerini keşfetmek için okumaya devam et!

Roguelike oyunlar

Roguelike ifadesi 1980’lerde yayımlanan bilgisayar oyunu Rogue’dan gelir. Bu oyun yeni bir türün doğmasına neden olur ve sonradan çıkan benzer oyunlara roguelike denilir.

Bu sıra tabanlı oyunlarda bir zindanı tamamen keşfetmen gerekir. Bu sıra mevcut ögeleri toplamalı ve önüne çıkan tüm canavarları öldürmelisin. Can kaybedersen seviyeye yeniden başlaman gerekebilir ve her defasında farklı sürprizlerle karşılaşabilirsin. Can kaybetmemek, hayatta kalmak, bu oyunlarda temel bir kural.

🪖 Macera ve aksiyon için en iyi hayatta kalma oyunları listemizi inceleyebilirsin.

İlk çıkan oyunlar ASCII grafiklerden oluşsa da günümüzde pikselli yapılar hatta gelişmiş grafiklere sahip oyunları bulmak mümkün.

En iyi roguelike oyunlar listesi

Roguelike oyunlar mobil dünyada da yerini almış durumda. Bu türdeki en güzel Android oyunlarda bir liste hazırladık. Önce kısaca listemize bakalım ardından detayları paylaşalım.

  • Soul Knight oyununda uzaylılara zindanları dar edeceksin.
  • Caves (Roguelike) ile pikselli sonsuz bir dünyaya dalacaksın.
  • OneBit Adventure, sınıfının en iyisi olman fırsatları kaçırma!
  • Pocket Rogues’da zindanları yağmalamak için tüm canavarları öldür.
  • Rogue Hearts, görselliği aksiyon ile buluşturuyor.

🥷🏽 Gizemleri çözmeyi seviyorsan en iyi 5 gizli nesne bulma oyunu listemize şimdi göz at.

Android oyun sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazla uygulama, oyun, tema ve haber sunuyor. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. Soul Knight

    Soul Knight

    Soul Knight oyununda, dünyanın dengesini koruyan sihirli taşı çalan uzaylılara meydan okuyacaksın. Rastgele zindanlarda savaşacak, kaçarken ateş edecek, sihirli güçleri ve yeni silahları toplayacaksın. Pikselli grafikler, 20’den fazla karakter, 400’den fazla silah, canavarlarla dolu zindanlar seni bekliyor.

  2. Caves (Roguelike)

    Caves (Roguelike)

    Piksel sanatı kullanarak tasarlanan Caves, roguelike özellikleri taşıyan sıra tabanlı bir oyun. Rastgele oluşturulan seviyeler seni oldukça şaşırtacak ve zorlayacak. Gücünü artırmak için yeni ögeler ve silahlar bulmalı, düşmanlarını yok etmek için taktikler geliştirmelisin. Ölmemek için dikkatli olmalısın.

  3. OneBit Adventure

    OneBit Adventure

    OneBit Adventure, pikselli grafikleriyle roguelike türünde gündelik bir oyun. Sınıf seçiminin ardından karakterinle hayatta kalmak için zindanlara dalacak, sonsuz seviyelerde düşmanlarını yok etmeye çalışacaksın. Yeni yeteneklerin kilidini açacak, daha isabetleri atış ve vuruşlar yapabileceksin.

  4. Pocket Rogues

    Pocket Rogues

    Pocket Rogues, aksiyon dolu roguelike tarzında bir RPG. Benzersiz zindanlara dalıp yağmala, önüne çıkan canavarları korkusuzca alt et. Karakterini geliştirmeye çalışırken sana engel olmaya çalışan patronlara günlerini göster. Kaleni inşa edip kendi kahramanlarını oluşturmayı unutma!

  5. Rogue Hearts

    Rogue Hearts

    Rogue Hearts, göz alıcı grafikleri ve detayları ile en iyi roguelike oyunlardan biri. Bu türün tüm unsurlarını taşıyor: keşfetmen gereken rastgele oluşturulmuş zindanlar, sıra tabanlı ve stratejik düşünmen gereken savaşlar ve zorlu patronlar. Karakterini yakın ve uzak dövüşte geliştirmelisin.

Android’de oynaman gereken en iyi Roblox oyunları
Android’de oynaman gereken en iyi Roblox oyunları

Roblox, her yaştan oyun severin Android’de en çok oynadığı oyunların başında geliyor. Devasa dünyasında yüzlerce oyun seçeneği sunuyor. Roblox’taki en iyi oyunların yanı sıra Roblox benzeri oyunların yer aldığı bir liste hazırladık. Listemizi keşfetmek için okumaya devam et! …

Android’de oynaman gereken en iyi Mahjong oyunları
Android’de oynaman gereken en iyi Mahjong oyunları

Eşleştirme oyunlarını seviyor ama daha klasik oyunlar mı arıyorsun? O zaman klasik masa oyunu Mahjong tam senlik. Android’de oynaman gereken en iyi Mahjong oyunları senin için listeledik. Keyifli zaman geçirmeni sağlayacak en iyi Android oyunları görmek için okumaya devam et.…