Evde İnternet Hızını Test Etmek İçin En İyi Android Uygulamalar

internet-hızını-test-etmek

Evinde internetin yavaş olduğunu mu düşünüyorsun? Hiç hızını test ettin mi? İnternet hızını test etmek için Android uygulamalar mevcut. Servis sağlayıcının vadettiği hızlara erişip erişemediğini kendin kontrol edebilirsin. En iyi internet hız testi uygulaması için hemen oku!

İnternet Hızını Test Etmek

Gelişen teknolojiyle birlikte çevirmeli bağlantıdan fiber bağlantıya geçildi. Artık internette daha hızlı gezinmek mümkün. 5G hayatımıza tamamen girmek üzere. Hem mobil veri hem evde kullanılan sabit hatlardaki bağlantı hızları günbegün artıyor.

İnternet servis sağlayıcıları (ISS) yüksek hızlar vadediyor. Ancak gerçek kullanımda satın aldığın paketin hızına ulaşamayabilirsin. Çünkü ağa kablosuz bağlanmak, modeme olan mesafe, çekim gücü gibi bir dizi etmen hızı etkiler. Özellikle mobil cihazlarla Wi-Fi ile ağa bağlandığında hız kayıpları olabilir.

En İyi 5 İnternet Hız Testi Uygulaması

İnternet hızını ölçen uygulamalar sayesinde evindeki ağın durumu kendin değerlendirebilirsin. İnternet hız testi uygulamaları işin doğası gereği her zaman birbirinin aynı sonucu vermeyebilir. Farklı uygulamalarla ölçmen yararına olur. Şimdi en iyi 5 İnternet hız testi uygulaması listemize bakalım.

  • Speedtest by Ookla, gelişmiş araçlarla internet hız testi yapıyor.
  • SpeedTest Master, ağ performansını kolayca test ediyor.
  • Internet Speed Test, ileri düzey kullanıcılara hitap eden birçok ayar içeriyor.
  • Opensignal, hızın yanı sıra sinyal şiddetini de ölçebiliyor.
  • Fast Speed Test, internet hızın film izlemek için ne kadar uygun görebilirsin.

İnternet hızını test etmek için kullanabileceğin en iyi Android uygulamalar ile ilgili detayları aşağıda bulabilirsin. İnternette güvenli ve gizli bir şekilde gezinmek için en iyi ücretsiz VPN uygulaması listemizi şimdi incele.

En iyi APK uygulamaları bulabileceğin AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazlasını sunuyor. Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında arkadaşlarınla paylaş!

  1. Speedtest.net

    Speedtest.net

    Speedtest by Ookla, ağının performansını ve internet hızını ölçüyor. İndirme, yükleme ve ping testi yapıyor. Bu ölçümleri kaydedip kıyaslıyor ve rapor olarak sunuyor. Hız sorunlarını tespit etmene yardımcı oluyor. Mobil veri ağının kaplama alanını harita üzerinde görebilirsin.

  2. Internet Hız Testi - Hızı Ölçme - Hızımı Test Et

    Internet Hız Testi – Hızı Ölçme – Hızımı Test Et

    SpeedTest Master, internet hızının yanı sıra Wi-Fi sinyal gücünü de test edebiliyor. Ağa bağlanmak için en ideal noktayı tespit etmene yardımcı oluyor. Özellikle halka açık ağlarda Wi-Fi sinyallerini analiz ederek en ideal ağa bağlanmanı ve diğerlerini es geçmeni sağlıyor.

  3. Internet Speed Test

    Internet Speed Test

    Internet Speed Test uygulaması internet hızını ölçmekle kalmıyor bir dizi gelişmiş araçla ağ konfigürasyonu için destek sunuyor. İndirme, yükleme ve veri transferi hızını test ediyor. Detaylı test sonuçları sunuyor. Kapsama alanı ve ağ hakkında bilgiler veriyor.

  4. OpenSignal 3G WiFi Haritaları

    OpenSignal 3G WiFi Haritaları

    Opensignal, internet bağlantın hakkında kapsamlı bilgiler sunuyor. Testler sonucu hız ve bağlanma açısından en ideal ağa seni yönlendiriyor. Çekim gücü yüksek ve daha hızlı internetin olduğu yere gidebilirsin. En yakın baz istasyonlarını haritada keşfedebilir, 4G ve 5G performansını artırabilirsin.

  5. FAST Speed Test

    FAST Speed Test

    Netflix’in sunduğu Fast Speed Test ile internet hızını test ederek ağın film izlemek için ne kadar uygun görebilirsin. Kesintisiz bir video akışı için hızlı ve sabit bir bağlantıya ihtiyacın olacağından uygulama ağını test ediyor. Kullanımı kolay basit arayüzü sayesinde hızlı sonuçlar alabilirsin.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları

Kendi müziklerini mi yapmak istiyorsun? O zaman kendi müzik ve altyapılarını hazırlayabileceğin en iyi beat yapma uygulamaları listemize göz at. Android cihazını bir enstrümana ve kayıt stüdyosuna dönüştürebileceğin en iyi Android uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et!…