Gizli Kamera Tespiti Android Telefon ile Nasıl Yapılır?

gizli-kamera-tespiti

Birilerinin seni gizlice izlediğinden şüphe mi ediyorsun? Gizli kamera tespiti Android telefon ile yapılabiliyor. Kaldığın otelde veya kiraladığın evde cep telefonunla tarama yapabilir, içini bir nebze olsun rahatlatabilirsin. Daha fazlasını keşfetmek için hemen okumaya başla!

Gizli Kamera Tespiti İçin Android Telefon Kullanımı

Günümüzde güvenlik kameraları her yerde kullanılıyor. Açık bir şekilde olması sorun olmayabilir ancak güvenlik bahane edilerek kameraların gizlenmesi kişisel hak ihlallerine neden olabilir. Kişisel mahremiyetin önemli olduğu yaşam alanlarına bu tür gizli kameralar maalesef konmuş olabilir.

Kiraladığı bir evde veya odada bu tür kayıt yapabilen bir cihazın olmasını kimse istemez. Eğer sen de kaldığın yerde bu tür bir cihaz olup olmadığını merak ediyorsan gizli kamera tespiti için Android telefonunu ve uygulamaları kullanabilirsin. Bunun için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsin.

Gizli Kamera Tespiti İçin Telefonunun Kamerasını Kullan

Genellikle gizli kameralar gece görüşüne sahiptir. Bu tip kameralarda karanlıkta çekim yapabilmek veya ortamı net bir şekilde kaydedebilmek için kızıl ötesi ışık kullanılır. Bu özellikleri de onları ele veriyor.

Android telefonun ön veya arka kamerasını kullanarak gizli kamera taraması yapabilirsin. Bazı cihazların arka kameraları filtreleri sayesinde kızıl ötesi ışıkları engelleyebilir. Böyle bir durumda ön kamerayı kullanmak yararına olacaktır.

TV kumandasını kullanarak bir deneme yapabilirsin. Tuşlara basılı tutarken ön veya arka kameranla denetle. Karanlık ortamda kızıl ötesi ışığı kamera algıladığında ekranda morumsu bir renk veya parlak beyazımsı bir ışık görebilirsin. Varsa kameranın gece çekim modunu açabilirsin. Bulunduğun ortamda şüphelendiğin ortamı kameranla tarayabilirsin.

Dilersen bu iş için tasarlanmış Gizli Kamera Detektörü uygulamasını kullanabilirsin. Uygulama kameranı kullanır ve yeşil bir alan içerisinde ortamı tarar. Herhangi bir tespit olması durumunda uyarı verir.

Deneyebileceğin bir diğer uygulama ise Glint Finder. Bu uygulama flash sayesinde ortamdaki kameraları tespit etmene yardımcı olur. Gizli kameranın lensi üzerine gelen flaşı yansıtır, bu da tespit edilmesini sağlar.

Gizli Kamera Tespiti İçin Kablosuz Ağ Bağlantılarını Kullan

Deneyebileceğin yöntemlerden biri de kablosuz ağ bağlantılarını kontrol etmek. Bunu öncelikle kendi cihazınla yapabilirsin. Ayarlardan kablosuz ağ bağlantılarını aç. Oda içerisinde gezinmeye başla. Ağ bağlantılarını yenile. Tuhaf görünen herhangi bir ağ bağlantısı veya cihaz var mı kontrol et. Birçok kamera ağa kendi adıyla bağlanır veya özel bir bağlantı oluşturur.

Yine bu noktada bir Android uygulamadan destek alabilirsin. İzinsiz olarak Wi-Fi’a bağlananları engelleyebilen Fing, bir dizi araca sahip. Wi-Fi ağlarını keşfedebilir, ağa bağlı diğer cihazları görebilirsin. Bu cihazların IP, MAC adreslerini, üreticilerini, tipi ve modelini dahi gösterebilir.

Fing uygulamasıyla Nest, Arlo, Wyze, Duratech, Victure, Sricam, Supereye gibi üreticilerin adını taşıyan veya “IP Kamera , Webcam” olarak listelenen herhangi bir cihaz var mı kontrol et. Şüphelendiğin bir cihaz varsa IP numarasını bir yere kaydet.

Fing ile açık olan portları tarayabilir şüpheli bir durum var mı kontrol edebilirsin. Fing açık portları ve kullandıkları servisleri analiz eder ve gösterir. Ayrıca video aktarımı için kullanılan RTSP ve RTMP protokollerini de araştırabilirsin.

Şüphelendiğin cihazın IP numarası elinde ve açık portları da tespit ettiysen HTTP ve HTTPS servisleri sayesinde bu cihazlara veya video yayınlarına bağlanabilirsin. Bunun için Chrome gibi bir tarayıcıyı aç, IP adresini gir ve sonuna iki nokta ekleyerek bağlantı noktasını gir. Örneğin 192.168.0.25:80 gibi.

Gizli kamera tespiti için kullanabileceğin uygulamaları aşağıda bulabilirsin. Kamera ve mikrofonu arka planda gizlice kullanan uygulamalar nasıl anlaşılır merak ediyorsan blog yazımızı şimdi incele!

APK indirme sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazlasını sunuyor. Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında arkadaşlarınla paylaşmayı unutma!

  1. Hidden camera detector

    Hidden camera detector

    Gizli Kamera Detektörü, bulunduğun ortamdaki manyetik aktiviteleri analiz eder. Duvarda veya çeşitli eşyaların içine gizlenmiş kameraları tespit etmene yardımcı olur. Bip sesiyle uyarır ve gizli kameraya yaklaştıkça uyarı şiddeti artar böylelikle cihazı kolayca bulabilirsin.

  2. Glint Finder - Camera Detector

    Glint Finder – Camera Detector

    Glint Finder, flaş kullandığın zaman telefonun kamerasının görüş alanında parlama yapan nesneleri tespit etmeni sağlar. Gizli kameraların lensleri de genellikle flaş yansıması yapar ve parlar. Flaşını ayarlayarak daha hızlı tespit etmene yardımcı olur.

  3. Fing - Network Tools

    Fing – Network Tools

    Fing ile Wi-Fi ağına bağlı tüm cihazları görebilirsin ve bu cihazlar hakkında detaylı bilgiler alabilir ve bunları yönetebilirsin. Ücretsiz ağları keşfedebilir, izinsiz girişleri tespit edebilirsin. Hatta gizli yayın yapan kameraları kontrol edebilirsiniz.  hızı testi yapabilir, ağ sorunlarını giderebilirsin.

Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?
Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?

Başka platformlarda paylaşmak ya da Android cihazına kaydetmek için filigran olmadan TikTok’tan video mu indirmek istiyorsun? Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir merak edenler için farklı yöntemlerin yer aldığı bir rehber hazırladık. Detaylar için okumaya devam et! F…