İzinsiz Olarak Wi-Fi’ye Bağlananları Görme ve Engelleme

wifi baglananları gorme wifi girenleri engelleme

İzinsiz olarak Wi-Fi ağına bağlanıldığını mı düşünüyorsun. Kaçak kullanan bu kişileri nasıl tespit edebilirsin? İşte, Wi-Fi’ye bağlananları görme ve engelleme.

Wi-Fi yani kablosuz ağını izin almadan, kaçak kullanalar olduğunu mu düşünüyorsun. Wi-Fi’me kimler bağlanıyor ve Wi-Fi’ye bağlananlarını engelleme nasıl yapılır diye merak ediyorsan bu yazımızı okumaya devam et.

Wi-Fi’ye Bağlananları Görme ve Wi-Fi’ye Girenleri Engelleme Nasıl Yapılır?

Android cihazında Wi-Fi ağın çok yavaşsa, sık sık kopmalar veya bağlantı hataları yaşıyorsan bunun pek çok sebebi olabilir ancak bunun bir sebebi de kablosuz ağa bağlanıp kaçak kullananlar olabilir. Wi-Fi ağına bağlananları görme ve engelleme adına neler yapabilirsin birlikte bakalım.

Wi-Fi’mi Kim Kullanıyor? Çok Basit Yöntem

Kaçak olarak kablosuz ağa bağlananlar olduğunu düşünüyorsan önce basit bir yöntemden bahsedelim. Wi-Fi’ye bağlananları görmek için İnternet’i kullanan tüm cihazların bağlantılarını kes. Telefon, dizüstü, tablet, TV gibi Wi-Fi kullanan hiçbir cihaz kalmasın.

Daha sonra modeminin yanına git. Işıklarını kontrol et. İnternet kullanılmadığında ışıklar yanıp sönmez. Ancak DSL ışığı hariç diğer bağlantı ışıkları yanıp sönüyorsa ağı kullanan birileri var demektir.

Wi-Fi’ye Kimler Bağlanıyor? Teknolojik Yöntem

Bu kez daha teknolojik bir yöntem kullanacağız. Fing adlı uygulama işimize çok yarayacak. Uygulamayı sayfamızdan indirebilirsin.

Uygulamayı indirip kurduktan sonra başlat. Ana ekranda kendi ağının ismini göreceksin. Ağa bağlı cihazları otomatik olarak tarayacak. Başlamazsa üstte sağ taraftaki Yenile tuşuna dokun.

wifi baglananları görme wifi girenleri engelleme

Ağa bağlı herhangi bir cihazı yönetmek için dokun. Bu sayfada cihazla ilgili IP, Mac Adresi, bağlantı zamanı gibi tüm bilgileri bulacaksın. Cihaza ping atabilir, açık bağlantıları kontrol edebilirsin.

İzinsiz Olarak Wi-Fi’ye Girenleri Engelleme Nasıl Yapılır?

Bilmediğin cihazlardan Wi-Fi’ye girenleri engelleme daha sağlıklı bir ağa sahip olmana yardımcı olacaktır. İzinsiz olarak Wi-Fi’ye bağlananları engelleyebilirsin. Bu nasıl yapılır bakalım.

1- Fing ağına bağlı her bir cihazın MAC adresini sana gösterecektir. Bunu bir yere kaydet.

2- Bilgisayarının tarayıcısına modeminin IP adresini yazdıktan sonra kullanıcı adın ve şifrenle modemine bağlan.

3- Genellikle Güvenlik seçenekleri veya Gelişmiş Ayarlar içerisinde yer alan MAC filtrelemeyi bul ve etkinleştir.

4- MAC Filtreleme sayfasına engellemek istediğin cihazın MAC adresini yazarak cihazı ekle ve kaydet.

5- Hazır modemine bağlanmışken Wi-Fi şifresini değiştirmen yararına olacaktır.

Wi-Fi’ye bağlananları görme ve engelleme ile ilgili anlatacaklarımız bu kadar. Android’de QR kodu ile Wi-Fi şifresi paylaşma yolu için yazımıza göz atmayı unutma! Adı geçen uygulamaları sitemizde bulabilirsin. Sayfamızdan uygulamayı indirebilir veya konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin.

  1. Fing - Network Tools

    Fing – Network Tools

    Fing ile Wi-Fi ağına bağlı tüm cihazları görebilirsin ve bu cihazlar hakkında detaylı bilgiler alabilir ve bunları yönetebilirsin. Ücretsiz ağları keşfedebilir, izinsiz girişleri tespit edebilirsin. Ağ hızı testi yapabilir, ağ sorunlarını giderebilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …