WhatsApp Kaybolan Fotoğraf ve Videolar Nasıl Gönderilir?

whatsapp-kaybolan-fotolar

Gönderdiğin bir fotoğraf ve video bakıldıktan sonra kendi kendini yok etse nasıl olurdu? Nasıl yani der gibisin? WhatsApp kaybolan fotoğraf ve videolar özelliğini duyurdu. Bu yepyeni özellik nasıl kullanılır, ayrıntılarıyla AndroidListe’de. Öğrenmek için hemen okumaya başla!

WhatsApp Kaybolan Fotoğraf ve Videolar

Daha önce WhatsApp kaybolan mesajlar özelliğini duyurmuştu. Gönderilen bir mesaj alıcıya ulaştıktan belirli bir süre sonra kendini siliyordu. Bunu daha da geliştiren uygulama, fotoğraf ve videolar için de benzer bir özelliği duyurdu.

WhatsApp kaybolan fotoğraf ve videolar şimdilik Beta kullanıcılarına açıldı ancak yakında tüm kullanıcılara sunulacak. Özelliğin temeli, fotoğraf veya video bir kez görüntülendikten sonra silinmesine dayanıyor. Gönderim öncesi seçim yapman gerekiyor.

WhatsApp Kaybolan Fotoğraf ve Videolar Nasıl Kullanılır?

Yeni özellik sayesinde gönderdiğiniz medyanın karşı taraf tarafından izlendiğinden haberiniz oluyor. Alıcı bir kez fotoğrafa baktıktan veya videoyu izledikten sonra medya siliniyor.

Ancak bu özelliğe güvenip çok özel fotoğraf veya videoları paylaşmamakta fayda var. Çünkü alıcı bunların ekran görüntülerini alabilir. WhatsApp ekran görüntüsü alınca bildirim gidiyor mu konusunda bilgi almak için blog yazımıza bakabilirsin.

Şimdi bu yeni özelliği nasıl kullanacağına bakalım. Aşağıdaki adımları izleyerek bir kez görüntülenebilen fotoğraf ve videolar paylaşabilirsin:

1- Fotoğraf veya video göndermek istediğin bir WhatsApp sohbetini aç.

2- Mesaj yazdığın alandaki ataç simgesine dokun.

whatsapp-kaybolan-fotolar

3- Açılan menüden Galeri seçeneğine dokunarak albümlerine gir.

whatsapp-kaybolan-fotolar

4- Galerinden göndermek istediğin fotoğrafı seç.

5- Altta Başlık ekleyin bölümdeki 1 yazılı dairesel simgeye dokun.

whatsapp-kaybolan-fotolar

6- Yeşil gönder düğmesine dokunarak sohbetinde paylaş.

whatsapp-kaybolan-fotolar

7- Fotoğrafı sohbet ekranında sen de görmeyecek ve başında 1 Fotoğraf yazılı bir sohbet balonu göreceksin.

whatsapp-kaybolan-fotolar

8- Alıcıda sohbet ekranında fotoğrafı göremeyecek. Görmek için tıkladıktan sonra sohbet ekranına geri döndüğünde sadece Açıldı yazılı bir sohbet balonu görecek.

9- Aynı şekilde senin de sohbet ekranında Açıldı yazılı bir baloncuk göreceksin.

whatsapp-kaybolan-fotograf-videolar

WhatsApp kaybolan fotoğraf ve videoları paylaşmak bu kadar kolay! Android Hikayeler – Öğreticiler bölümde WhatsApp ile ilgili daha fazla şey öğrenebilirsin.

AndroidListe‘den tema, oyun, uygulama ve APK indir, Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında paylaşmayı unutma!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    Popüler uygulama WhatsApp Messenger ile dilediğince mesajlaşabilirsin. Hiçbir ekstra ücret ödemeden sesli ve görüntülü arama yapabilirsin. Arkadaşlarınla sesli mesaj, video, resim, belge ve konum paylaşabilirsin. Yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de kullanabilirsin.

Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?
Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?

Daha önce paylaşmış olduğun hikayelere yeniden bakmak mı istiyorsun? Paylaşmış olduğun Instagram eski hikayelere bakma şansın var ancak başkasının eski hikayelerini görmek pek de kolay değil. Bu rehberimizde geçmiş hikayelere nasıl bakacağını keşfetmek için okumaya devam et! …

Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?
Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?

Başka platformlarda paylaşmak ya da Android cihazına kaydetmek için filigran olmadan TikTok’tan video mu indirmek istiyorsun? Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir merak edenler için farklı yöntemlerin yer aldığı bir rehber hazırladık. Detaylar için okumaya devam et! F…

Instagram Keşfet sayfasına nasıl çıkılır?
Instagram Keşfet sayfasına nasıl çıkılır?

Daha fazla kişi tarafından takip edilmek ve beğenilmek istiyorsan bunun yolu Instagram Keşfet sayfasından geçiyor. Peki ama gönderilerinin Keşfet’e çıkması için ne yapmalısın? Bu rehberde işine yarayacak temel ipuçlarını paylaşacağız. Detayları öğrenmek için okumaya devam et!…