Instagram Keşfet sayfasına nasıl çıkılır?

instagram-kesfet-sayfası

Daha fazla kişi tarafından takip edilmek ve beğenilmek istiyorsan bunun yolu Instagram Keşfet sayfasından geçiyor. Peki ama gönderilerinin Keşfet’e çıkması için ne yapmalısın? Bu rehberde işine yarayacak temel ipuçlarını paylaşacağız. Detayları öğrenmek için okumaya devam et!

Instagram Keşfet’e çıkmak için ipuçları

Popüler sosyal ağda günlük yüzbinlerce gönderi paylaşılıyor ama bunlardan bazıları öne çıkıyor ve daha fazla izlenme, beğeni ve takip elde ediyor. Bu gönderilerin bu kadar popüler olmasında en önemli pay, Keşfet sayfasına çıkarak daha geniş bir kitleye ulaşmaları.

Keşfet sayfası kişiye özel bir sayfadır. Instagram algoritmaları; bir kişinin takip ettiği hesaplardan, beğendiği video ve fotoğraflardan, kurduğu bağlantılardan, yaptığı etkileşimlerden yola çıkarak yeni hesaplar ve içerikler önerir. Ayrıca kişinin beğenmesi muhtemel olan ve an itibarıyla trend olan içerikleri gösterir.

Diğer kullanıcıların Keşfet sayfasına çıkarak bir Instagram hesabını organik bir şekilde mümkün. Ancak Keşfet’e çıkmak, emek ve sabır gerektiriyor. Şimdi Keşfet’e çıkmanı kolaylaştıracak bazı ipuçlarını paylaşalım.

1. Hedef kitlene göre özgün ve etkileşim gerektiren içerikler oluştur

Instagram’ın en büyük kullanıcı kitlesi 16-34 yaş arası. Hesabının kimlere yönelik olduğunu iyi bir şekilde belirlemelisin. Hedef kitlenin ilgisini çekebilecek özgün içerikler paylaşmaya özen göstermelisin.

Kendi içeriklerini, trendleri takip ederek oluşturmalı ve insanları etkileşim yapmaya davet etmelisin. Beğenmeleri, yorum yapmaları hesabını takip etmeleri konusunda teşvik etmeli ve hedef kitlen ile iletişim halinde olmalısın. Instagram, insanların etkileşime girip daha fazla vakit geçirdikleri içerikleri diğer kullanıcılara önerir.

2. Reels videoları paylaş

Fotoğraf paylaşmak için yola çıkan Instagram artık Reels videoları ile öne çıkıyor. Gönderilerin çeşitlendirme noktasında Reels videolarının sayısını artırman gerekir. Hedef kitlenle ilgili olarak videolar çekmeli ve Reels olarak paylaşmalısın. Sadece fotoğraflarına güvenerek keşfete düşmen giderek zorlaşıyor.

📅 Instagram son izlenen Reels nasıl görülür haberimize göz atmayı unutma!

3. Etkileşimi artırmak adına kaydırmalı gönderi (Carousel) paylaş

Kullanıcıların zaman geçirdiği, etkileşime girdiği içerikler Instagram algoritmaları tarafından daima öne çıkarılır. Bu nedenle kaydırmalı gönderi paylaşmak etkileşimi artırmada önemli bir katkı sunar.

Gönderide eyleme geçirici ifadelere yer vermelisin. Ayrıca kullanıcıları yorum yapmaya, gönderiyi kaydetmeye ve başkalarıyla paylaşmaya mutlaka teşvik etmelisin. Sıkıcı, okuması ve anlaşılması güç kaydırmalı gönderilerden sakın. Bir sonraki gönderiyi görmek için insanların can atacağı basit ve eğlenceli kaydırmalı postlar oluşturmalısın.

Daha fazla bilgi almak için Instagram Carousel (kaydırmalı post) nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsin.

4. Açıklama yazısı ekle

Açıklama olmadan gönderi paylaşmaktan sakın. Açıklamada gönderini bulmayı kolaylaştıracak etiketlere (hashtag) yer vermelisin ama çok fazla da kullanmamalısın. Kolay anlaşılır, sade bir dil kullan ve anahtar kelimeler eklemelisin. Böylelikle hem kullanıcıların hem de algoritmaların içeriğinin neyle ilgili olduğunu anlamasını kolaylaştırmış olursun.

5. Etkileşimli bir topluluk oluştur

Hedef kitleni dahil edeceğin etkileşimli bir topluluk oluştur. Takipçilerinle etkileşime girdiğin kadar yeni insanlara ulaşmak adına çeşitli etkinlikler düzenleyebilirsin. Fotoğraf veya video yarışmaları, kapışmalar, canlı yayınlar, soru-cevap gönderileri, ortak veya eklemeli/etiketlemeli paylaşımlar gibi aklına gelebilecek ilgi çekici her türlü etkinlik sayılabilir.

İnsanların birbirlerini takip etmek veya beğenmek maksadıyla düzenledikleri etkinliklerden hesabına faydadan çok zarar gelir. İnsanları hesabına çekecek ve etkileşime devam edecekleri etkinlikler bulman gerekir. Aktif bir topluluğa sahip olman yeni insanlar tarafından keşfedilmeni kolaylaştırırken organik olarak büyümeni de sağlar.

AndroidListe‘den ücretsiz APK indir, oyun, uygulama ve tema keşfet, Android ile ilgili haberleri takip et. Bu yazıyı beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş onlar da yararlansın!

  1. Instagram

    Instagram

    Instagram, video ve fotoğraf paylaşmanın yanı sıra diğer insanları da takip edebileceğin bir sosyal ağ. Arkadaşlarının gönderihikaye ve Reels paylaşımlarına bakabilir, beğenebilir ve yorum yapabilirsin. Filtre, çerçeve ve özel efektler kullanabilir, direkt mesajlar ile sohbet edebilir, canlı yayınlar yapabilir ve yeni hesaplar keşfedebilirsin.

Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?
Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?

Telefon numaranı kullanmadan mesajlaşmak, arkadaşlarınla veya yeni tanıştığın insanlarla sohbet etmek ister misin? Kişisel telefon numarası olmadan Telegram kullanmanın yeni ve resmi bir yolu duyuruldu. Nasıl yapacağını ve haberin detaylarını keşfetmek için okumaya devam et! …

Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?
Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?

Artık videoların daha fazla ilgi uyandırıyor ama Instagram’da uzun video paylaşma imkanın var mı merak ediyorsan işte tam senlik bir rehber. Videolar için bir süre kısıtlaması söz konusu mu, daha uzun video paylaşmak için neler deneyebilirsin keşfetmek için okumaya devam et! …

TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?
TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?

Videolarının daha anlaşılır olması için alt yazı eklemek isteyebilirsin. Herhangi bir ek uygulamaya gerek kalmadan TikTok alt yazı ekleme otomatik yapılabiliyor. Hem içerik üreticiler hem de kullanıcılar açısından bu özellik nasıl kullanılır öğrenmek için okumaya devam et! Vi…

Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları

Kısa videoların popülerliği her geçen gün artıyor. Android’de videolarını düzenleyip paylaşım yapabileceğin en iyi kısa video uygulamalarını listeledik. Bu mobil platformlar ile sayısız insana ulaşabilir ve eğlenceli içeriklere göz atabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…