Instagram Carousel (kaydırmalı post) nasıl yapılır?

instagram-carousel-kaydırmalı-post

Çok keyifli bir gezi veya enfes bir yemek mi yaptın? Yeni aldığın kıyafetin farklı kombinlerini göstermek mi istiyorsun? Instagram Carousel ile en önemli anları tek bir gönderide paylaşabilir ve takipçilerine alternatif fikirler sunabilirsin. Detaylar için hemen okumaya başla!

Instagram Carousel nedir?

Çok merak edilen Instagram Carousel nedir, kısaca açıklayalım. 10 taneye kadar dilediğin resmi peş peşe sıralayarak bir slaytmış gibi paylaşmana yarayan gönderi türüdür. Kaydırmalı post, kaydırmalı gönderi gibi farklı isimlerle de anılır. Tek bir gönderide çoklu resim paylaşmanı sağlar.

Özellikle eğitim, tanıtım, gezi, yemek, kıyafet kombinleri, pazarlama gibi farklı içerikler için oldukça idealdir. Kullanım alanını genişletmek senin yaratıcılığına bağlı.

Takipçilerinin ilgisini canlı tutmak ve daha fazla etkileşime sahip olmak adına kaydırmalı postlar çok yararlıdır. Tek bir gönderiye bakıp gidecek takipçinin 10’a yakın fotoğrafa bakarak hesabında fazla zaman geçirmesini sağlar. Yorum ve beğenme sayını artırabilir.

🔫 Takipçi sayını artırmak istiyorsan Instagram’da nasıl daha çok takipçi kazanılır yazımızı okuyabilirsin.

İçerik üreticileri için ideal Carousel özellikleri şöyle sıralanabilir:

  • Fotoğraflar kare (1080×1080) veya portre (1080×1350) boyutunda olmalı.
  • Fotoğrafları belirli bir düzene, mantığa göre sıralanmalı.
  • Carouselin konusu ilk gönderide verilmeli ve ilgi çekici olmalı.
  • Carouselin son gönderisinde harekete geçirici mesaj içermelidir.

Instagram kaydırmalı post nasıl yapılır?

Kaydırmalı post oluşturup göndermek oldukça kolay. Hangi resimleri paylaşacağına ve sıralamasına önceden karar vermen yararına olur. Canva gibi grafik tasarım uygulamalarından destek alabilirsin. Şimdi nasıl Carousel oluşturup paylaşacağına bakalım:

1. Uygulamayı aç ve ortadaki + simgesine dokun.

instagram-carousel-kaydırmalı-post

2. Gönderi seçeneği etkin olmalı ve sağ taraftaki Birden Fazla Seç düğmesine tıkla.

instagram-carousel-kaydırmalı-post

3. Galerinden 10 taneye kadar seçim yap. Dokunma sırana göre görsellerin üstünde sayıları göreceksin.

instagram-carousel-kaydırmalı-post

4. Seçim sonrası her zamanki gibi sağ üst köşedeki oka dokunarak ilerle.

5. Gönderine açıklama ekle ve sağ üst köşedeki onay düğmesine dokunarak gönderini paylaş.

instagram-carousel-kaydırmalı-post

📬 Bazı gönderiler çokça ilgini çekiyorsa Instagram hikaye yeniden paylaşma yazımızı şimdi oku.

En iyi APK sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazla uygulama, oyun, tema ve haber sunuyor. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. Instagram

    Instagram

    Instagram, video ve fotoğraf paylaşmanın yanı sıra diğer insanları da takip edebileceğin bir sosyal ağ uygulaması. Arkadaşlarının gönderi, hikaye ve Reels paylaşımlarına bakabilir, beğenebilir ve yorum yapabilirsin. Filtre, özel efekt ve çerçeveler kullanabilir, direkt mesajlar ile sohbet edebilir, canlı yayınlar yapabilir ve yeni hesaplar keşfedebilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…