En İyi Zeka Oyunları ile Hafızanı ve Dikkatini Geliştir

en-iyi-zeka-oyunları

Oynarken hem eğlenmek hem de beyin jimnastiği yapmak ister misin? Hafızanı ve dikkatini geliştirecek en iyi zeka oyunları için bir liste hazırladık. Seni kimi zaman çokça zorlayacak, konsantrasyon gerektiren sorular bulacaksın. Daha fazlasını keşfetmek için hemen okumaya başla.

Hafıza ve Dikkat İçin En İyi Zeka Oyunları

Beden sağlığını korumak için nasıl egzersiz yapıyorsan zihin sağlını korumak için de egzersiz yapmalısın. Zamanla birlikte beyin hücrelerinin kapasitesinde düşüş yaşandığı biliniyor.

Beyne jimnastik yaptırmanın yollarından biri de zeka oyunları. Bu tür oyunların beyin üzerinde olumlu etkilerinin olduğu aşikar. Android cihazlarına yükleyebileceğin bu oyunlar, zihnini zorlar. Hücrelerini kamçılar, dikkatini ve hafızanı muhafaza etmene hatta artırmana yarar.

En İyi Zeka Oyunları

Mantıklı düşünmeni ve konsantreni geliştiren bu oyunlar, reflekslerini ve beynini de uyarıyor. Haliyle akıl sağlığın için oldukça faydalı. Çocuklarda dikkat gelişimi açısından da önemli etkileri söz konusu.

Beyin jimnastiği uygulamalarının pek çoğu İngilizce. Bu uygulamaları da deneyebilirsin. Ancak listemizde Türkçe içeriklere sahip uygulamaları tercih ettik.

Lumosity bu alandaki en popüler oyun. Smarter ile gelişimi takip edebilirsin. Memorada, bilimsel olarak hazırlanmış oyunlara sahip.

Easy Game, basit ama eğlenceli oyunlarla aktif kalmanı sağlıyor. MentalUP, çocukların zihinsel gelişimine katkı sunuyor.

Bu oyunlara geçmeden önce canın biraz aksiyon istiyorsa oynaman gereken en iyi Fortnite benzeri oyunlar listemize de bakabilirsin.

AndroidListe‘den oyun indir, Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında paylaşmayı unutma!

  1. Lumosity - Zihin Jimnastiği

    Lumosity – Zihin Jimnastiği

    Lumosity, beyin jimnastiği yapabileceğin ücretsiz en iyi akıl oyunlarından biri. Beynini zorlayacak çeşitli etkileşimli bulmacalar ile geliyor. Çeşitli durumlarda problem çözme yeteneklerini sergileyecek, dikkatine meydan okuyacaksın. Akıl sağlığı için günlük egzersiz programları sunuyor.

  2. Smarter - Brain training & Mind games

    Smarter – Brain training & Mind games

    Smarter, eğlenceli 250’den fazla oyun ile sıkılmadan, sakin bir şekilde zihin egzersizi yapmanı sağlıyor. Bunalmadan soruları çözebilir, mantığını, dikkatini, hafızanı, zekanı test edebilirsin. Gelişim aşamalarını profilinden izleyebilir, soru çözme hızını artırabilirsin.

  3. Memorado - Zekâ Oyunları

    Memorado – Zekâ Oyunları

    Memorada, zihin için bilimsel olarak hazırlanmış zeka oyunları içeriyor. Hafıza, konsantrasyon ve tepki verme becerilerini artıyor. IQ’yu artırmaya yönelik günlük oynayabileceğin 15 oyun 450 seviyeden oluşuyor. İstesen zekanla arkadaşlarına meydan okuyabilir, kim daha zeki görebilirsin.

  4. Easy Game - Beyin Testi ve Zorlu Zihin Bulmacası

    Easy Game – Beyin Testi ve Zorlu Zihin Bulmacası

    Easy Game, beynini etkin kılmanı sağlayacak çeşitli akıl oyunları sunuyor. Kimi zaman muzip, beyin yakan sorular olsa da akıl yürütme becerilerini geliştireceksin. Sudoku, bulmacalar, bilmeceler, kelime oyunları ve daha fazlası seni bekliyor. Çeşitli zeka testlerini de yapabilirsin.

  5. MentalUP – Akıl Oyunları

    MentalUP – Akıl Oyunları

    MetalUP, 4-13 yaş arası çocuklar için öğretici ve eğlendirici zeka oyunları sunuyor. Sayısal, görsel ve dilsel zekanın gelişimine katkı sunuyor. Hafıza güçlendirme oyunlarına yer veriyor. Matematiği sevdirecek oyunların yanı sıra dikkat gerektiren oyunlar yaşa ve sınıfa göre yer veriliyor.

Android’de oynaman gereken en iyi Roblox oyunları
Android’de oynaman gereken en iyi Roblox oyunları

Roblox, her yaştan oyun severin Android’de en çok oynadığı oyunların başında geliyor. Devasa dünyasında yüzlerce oyun seçeneği sunuyor. Roblox’taki en iyi oyunların yanı sıra Roblox benzeri oyunların yer aldığı bir liste hazırladık. Listemizi keşfetmek için okumaya devam et! …

Android’de oynaman gereken en iyi Mahjong oyunları
Android’de oynaman gereken en iyi Mahjong oyunları

Eşleştirme oyunlarını seviyor ama daha klasik oyunlar mı arıyorsun? O zaman klasik masa oyunu Mahjong tam senlik. Android’de oynaman gereken en iyi Mahjong oyunları senin için listeledik. Keyifli zaman geçirmeni sağlayacak en iyi Android oyunları görmek için okumaya devam et.…