WhatsApp’tan Telegram’a Nasıl Geçiş Yaparsın ve Bu Değişimle Neler Kazanacaksın?

whatsapp-telegram

Telegram giderek popüler hale gelen bir anlık mesajlaşma uygulaması. Birçok WhatsApp kullanıcısı da bu uygulamayı merak ediyor. WhatsApp’tan Telegram nasıl geçilir, geçsem neler bulacağım gibi pek çok soru kullanıcıların aklına geliyor. Sen de geçiş yapıp denemek istiyorsan hemen okumaya başla!

Dünya genelinde en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, zaman zaman erişim sorunları yaşayabiliyor. Bu da insanları alternatif uygulamalara yönlendiriyor.

Son zamanların en popüler uygulamalarından biri de Telegram. Uygulamayı merak ediyorsan sen de WhatsApp’tan Telegram’a geçiş yapabilirsin. Nasıl geçebileceğine ve geçtiğinde seni neler bekliyor bakalım.

WhatsApp’tan Telegram’a Nasıl Geçilir?

Aslında her şeye sıfırdan başlamak zorundasın. Uygulamayı kurduktan sonra WhatsApp’tan az da olsa alabileceğin, Telegram’a aktarabileceğin veriler var.

whatsapp-telegram

  • Kişiler Listesi

Geçiş sırasında en önemli konu, rehberinde kayıtlı olan kişilerin. Her iki uygulamada kişiler listesini telefonunda kayıtlı olan kişilerinle eşitleyebiliyor. Telegram bir yapılandırma sihirbazına sahip, kolayca kişilerini uygulamaya aktarıyor.

WhatsApp’ta konuştuğun kişileri kaybetmezsin. Ancak WhatsApp kullanan bu kişilerin bir kısmı Telegram kullanmayabilir. Bu kişileri Telegram kullanmaya davet etmen gerekecek.

  • Çıkartmalar

Her iki uygulamada da çıkartmalar kullanılabilir durumda ama işleyişleri biraz farklı. Telegram stickers WhatsApp çıkartma olarak kullanılabiliyor. Ancak WhatsApp’ta kullandığın çıkartmaları doğrudan Telegram’a aktaramazsın. Elbette imkansız değil ama biraz uğraşman gerekir.

Bunun yerine Telegram’ın zengin çıkartma arşivinden yararlanabilirsin. Çünkü çıkartma özelliği Telegram’da WhatsApp’tan çok önce başlamıştı ve paket olarak çok daha fazlasını sunuyor.

Uygulamanın kendisinden veya özel sayfalardan yeni çıkartmalar bulabilirsin. Google Play Store’dan çıkartma indirmene de gerek kalmıyor.

  • Sohbetler

Teknik olarak WhatsApp sohbetlerini doğrudan Telegram’a aktarmak mümkün değil. Ancak WhatsApp’ta çok önemli olduğunu düşündüğün sohbetlerini metin şekline dönüştürebilecek bir gayri resmi bir araç var: TLImporter

Bilgisayarda çalışan bu araçla WhatsApp sohbetlerini metin haline getirip Telegram’a gönderebilirsin. Elbette sohbet ekranın gördüğün gibi olmayacaktır ama en azından içerikleri okuyabilirsin.

WhatsApp’tan Telegram’a Geçtiğinde Neler Bulacaksın?

Telegram’a geçiş yaptığında WhatsApp’tan farklı olarak seni bekleyen özelliklere hızlıca bakalım.

whatsapp-telegram

  • Çoklu Cihaz Desteği

WhatsApp’ı ya telefonda ya da web üzerinden kullanabilirsin. Ancak Telegram’ı bilgisayarında, farklı telefonlarda, tabletlerde kurup kolaylıkla geçiş yapabilirsin.d

Farklı bir cihazdan kullanmak için telefonunla onaylamana gerek kalmaz. Doğrudan Telegram’a bağlanırsın.

  • Yedekleme Yok

Telegram buluttan çalışır. Bu yüzden sohbetlerini yedeklemene gerek kalmaz. Cihazını değiştirsen hatta Android’den iOS’a geçsen bile sohbetlerin olduğu gibi kalır ve yeni cihazına aktarılır.

  • Telefon Numarası Gizleme

WhatsApp’ta hesabın telefon numaranla ilişkilidir ve sohbet ettiğin kişiler görebilir. Ancak Telegram’da numaranı gizleyebilirsin.

Telegram’da numaranla ilişkili çalışır ancak Gizlilik Ayarları’ndan numaranı gizleyerek sohbet ettiğin kişilerin numaranı görmesini engelleyebilir veya kimlerin görebileceğine karar verebilirsin.

  • İletme Sınırlaması Yok

Telegram’da bir mesajı tüm kişilerine iletebilirsin ancak WhatsApp’ta bu sınırlı. Bu mesajı ilk yazan kişinin profiline dileyen bakabilir.

  • Özelleştirme Seçenekleri

WhatsApp koyu temayı yeni tanıttı ve uygulamada fazla özelleştirme seçeneği yok. Ancak Telegram’da koyu temanın yanı sıra özelleştirilebilir seçenekler de var.

  • Görüntülü Görüşme Yok

Telegram’ın WhatsApp’a göre en büyük dezavantajı, görüntülü arama özelliğinin olmaması. Ancak Telegram’da video çekip paylaşabilirsin.

  • Öne Çıkarma Özelliği Yok

Telegram’da olmayan bir başka özellikte önemli gördüğünüz sohbetleri ve mesajları öne çıkarma özelliğinin olmaması. Sohbetlerine yıldız koyma özelliği Telegram’da yok.

Konuyla ilgili düşüncelerini Yorumlar kısmında paylaşabilirsin. Android Hikayeler‘i izle hem muhteşem oyun ve uygulamalar keşfet hem de öğreticiler ile nasıl yapılır öğren. AndroidListe‘den uygulama indir, Facebook sayfamızı takip et!

  1. Telegram

    Telegram

    Telegram kullanımı kolay, gizliliği ve kullanıcı verilerini koruyan bir mesajlaşma uygulaması200.000 kişilik grup oluşturabilir, 1.5 GB’a kadar dosya paylaşabilir, çoklu fotoğraf gönderebilirsin. Vazgeçemeyeceğin uygulamalardan biri olacak!

Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?
Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?

Daha önce paylaşmış olduğun hikayelere yeniden bakmak mı istiyorsun? Paylaşmış olduğun Instagram eski hikayelere bakma şansın var ancak başkasının eski hikayelerini görmek pek de kolay değil. Bu rehberimizde geçmiş hikayelere nasıl bakacağını keşfetmek için okumaya devam et! …

Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?
Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?

Başka platformlarda paylaşmak ya da Android cihazına kaydetmek için filigran olmadan TikTok’tan video mu indirmek istiyorsun? Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir merak edenler için farklı yöntemlerin yer aldığı bir rehber hazırladık. Detaylar için okumaya devam et! F…