Kayıtlı Wi-Fi Şifresini Öğrenme Android’de Nasıl Yapılır?

kayıtlı-wifi-şifresini-öğrenme-android

Yeniden bağlanman veya arkadaşına vermen gereken bir durumda kablosuz ağının şifresini unuttuğun oluyor mu? Kayıtlı Wi-Fi şifresini öğrenme Android telefondan yapılabiliyor. Android 10 bir cihazın varsa kayıtlı Wi-Fi şifresini rootsuz öğrenmek, eski sürümlere nazaran daha kolay. Nasıl mı, hemen oku!

Kayıtlı Wi-Fi Şifresini Öğrenme Android 10’da Nasıl Yapılır?

Kayıtlı Wi-Fi şifresini öğrenme Android 10 ile birlikte rootsuz cihazlarda daha kolay hale geldi. Önceki sürümlerde ya telefonun rootlu yani köklenmiş olmalı ya da teknik bilgiye sahip bir Android kullanıcısı olman gerekiyordu.

Öncelikle Android 10 ve üzerine sürüme sahip bir telefonun varsa kablosuz ağın şifresini rahatlıkla öğrenebilirsin.

Android 10 için:

1-Cihazının Ayarlar’ından Ağ ve İnternet bölümüne gir.

kayıtlı-wifi-şifresini-öğrenme-android

2- Kablosuz seçeneğine tıkla.

kayıtlı-wifi-şifresini-öğrenme-android

3- Açılan pencereden Kayıtlı Ağlar’a dokun.

kayıtlı-wifi-şifresini-öğrenme-android

4- Açılan listeden cihazında kayıtlı olan Wi-Fi bağlantıları sıralanacak. Şifresini görmek istediğin kablosuz ağa tıkla.

kayıtlı-wifi-şifresini-öğrenme-android

 

5- Ağın isminin sağ altında yer alan Paylaş simgesine dokun.

kayıtlı-wifi-şifresini-öğrenme-android

6- Güvenlik nedeniyle Parmak İzi veya PIN kodu (cihazında hangisi aktif ise) ile sen olduğunu doğrula.

kayıtlı-wifi-şifresini-öğrenme-android

7- Kablosuz ağı paylaşman için bir QR kodu gösterilecek. QR kodunun altında ise yazıyla Wi-Fi şifresi gösterilecek yoksa ikinci bir cihaz yardımıyla bu QR kodunu okutarak da şifreyi öğrenebilirsin.

kayıtlı-wifi-şifresini-öğrenme-android

Kayıtlı Wi-Fi Şifresi Öğrenme Android 9 ve Daha Alt Sürümlerde Nasıl Yapılır?

kayıtlı-wifi-şifresini-öğrenme-android

Kayıtlı Wi-Fi şifresini öğrenme Android 9 ve daha alt sürüme sahip rootlu telefonlarda, uygulama yardımıyla kolaylıkla yapılabiliyor. Köklenmemiş cihazlarda ise biraz meşakkatli.

Android 9 ve altı sürüme sahip bir Xiaomi MIUI veya Huawei EMUI telefona sahipsen daha şanslısın. Yukarıda anlattığımıza benzer şekilde cihazından Wi-Fi şifresini öğrenebilirsin.

Android’de QR kodu ile Wi-Fi şifresi paylaşma ve öğrenme ile ilgili yazımızda bu konu hakkında detaylıca bilgi bulabilirsin.

Köklenmiş yani rootlu bir telefonun varsa kablosuz ağın şifresini öğrenmek için ya Wi-Fi şifresini gösteren bir uygulama ya da gelişmiş özelliklere sahip kök dizinlere erişebilen bir dosya yöneticisi kullanmalısın.

Wifi Password gibi Wi-Fi şifre gösterme uygulamaları daha pratik bir çözüm. Doğrudan kayıtlı şifreleri gösterebiliyor.

Amaze File Manager gibi bir dosya yöneticisi kullanmayı tercih edersen kök dizinlerde ilgili dosyalara kendin bakmalısın. Şifreler için dosya yöneticisinden data > misc > wifi klasöründe wpa_supplicant.conf adlı dosyayı açmalısın.

Kayıtlı Wi-Fi şifresini öğrenme Android cihazlarda nasıl yapılır hakkındaki daha önceki yazımızda daha fazla detay bulabilirsin, mutlaka incele.

Rootlu telefonunda kullanabileceğin en iyi Android uygulamaları aşağıda bulabilirsin.

Konu ile ilgili farklı görüş veya önerilerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin. Muhteşem oyunlar ve öğreticiler için Android Hikayeler‘i izle, AndroidListe‘den uygulama indirFacebook sayfamızdan bizi takip et.

  1. WiFi Key Recovery (needs root)

    WiFi Key Recovery (needs root)

    Wi-Fi Key Recovery telefonunda kayıtlı Wi-Fi şifresini öğrenmeni sağlayan başarılı bir araçRootlu cihazlarda şifreyi kolaylıkla gösterebiliyor. Rootsuz cihazlarda çalışmaz. Şifreleri sıralar, kopyala yapıştır yapabilir veya SD karta kaydedebilirsin.

  2. Wifi Password Show

    Wifi Password Show

    Wifi Password Show ile Wi-Fi ağının şifrelerini yönetebilir ve görüntüleyebilirsin. Unuttuğun veya sildiğin kablosuz ağ şifrelerini kurtarabilir, geri yükleyebilirsin. Cihazın rootlu olmalı. Telefonunda kayıtlı tüm Wi-Fi şifrelerini kolayca öğrenebilirsin.

  3. Amaze File Manager

    Amaze File Manager

    Amaze File Manageraçık kaynak kodlu, kullanımı kolay ve hafif bir dosya yöneticisi. Kopyalama, silme gibi temel dosya gezinme özelliklerinin yanı sıra rootlu cihazlarda kök dizinlere erişimi sağlıyor. Bulut hizmetlerini destekliyor.

Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?
Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?

Daha önce paylaşmış olduğun hikayelere yeniden bakmak mı istiyorsun? Paylaşmış olduğun Instagram eski hikayelere bakma şansın var ancak başkasının eski hikayelerini görmek pek de kolay değil. Bu rehberimizde geçmiş hikayelere nasıl bakacağını keşfetmek için okumaya devam et! …

Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?
Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?

Başka platformlarda paylaşmak ya da Android cihazına kaydetmek için filigran olmadan TikTok’tan video mu indirmek istiyorsun? Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir merak edenler için farklı yöntemlerin yer aldığı bir rehber hazırladık. Detaylar için okumaya devam et! F…