Android Parmak İzi Okuyucu Kullanmanın 5 Farklı Yolu

android-parmak-izi-okuyucu

Android parmak izi okuyucu, sadece telefon kilidi olarak mı kullanılıyor? Elbette hayır, parmak izi okuyucunu farklı amaçlar için de kullanabilirsin. Bunlardan işine yarayacak 5 tanesi burada. Farklı uygulamalar kullanarak Android cihazına yeni işlevler ve kolaylıklar eklemek için hemen okumaya başla!

Android Parmak İzi Okuyucu ile Yapabileceğin 5 Farklı Şey

Temel donanımlardan biri haline gelen parmak izi okuyucu, günümüzün pek çok cihazında mevcut. Yeni telefon alacakların aradığı özelliklerden bir tanesi.

Güçlü şifreler oluşturmak yerine Android parmak izi okuyucuya, parmağını taratman yeterli. Bu sayede hem telefonuna hem de uygulamalarına başkalarının erişimini engelleyebilirsin.

Güvenlik ve gizlilik temel olmak üzere parmak izi okuyucuyu farklı alanlarda kullan. Nasıl mı, okumaya devam et!

1- Fotoğraf Çek

android-parmak-izi-okuyucu

Kamera uygulamanın deklanşör düğmesine basmakta zorlanıyorsan alternatifsiz değilsin. Parmak izi okuyucunu, fotoğraf çekmek için kullanabilirsin. Cihazının Ayarlar’ında böyle bir seçenek yoksa gerekli ayarlamaları yapmak için Fingerprint Camera Shutter uygulamasını kullanabilirsin.

2-Hızlı Hareketleri Kullan

android-parmak-izi-okuyucu

Google Pixel’de parmağını parmak izi okuyucuda aşağıya doğru kaydırınca bildirim paneli açılıyor. Parmak izi okuyucuna, müzik çaları kontrol etmeye kadar bir dizi hızlı hareket (bazıları root gerektirebilir) ekleyebilirsin. Parmak İzi Hareketleri uygulamasını kullanabilirsin.

3- Fotoğraflarını Gizle

android-parmak-izi-okuyucu

Fotoğraflarını meraklı gözlerden saklamak için parmak izi okuyucunu kullanabilirsin. Focus gibi bir galeri uygulamasını yükle, parmak izinle açılmasını istediğin fotoğraflarını seç. Parmak izin okunmadan kimse bu resimlere bakamasın.

4- Şifrelerini Sakla

android-parmak-izi-okuyucu

Sık sık şifrelerini unutuyorsan bir şifre yöneticisi kullanman en iyisi. Çok farklı kombinasyonları ezberlemek yerine LastPass gibi bir şifre yöneticisi kullanabilirsin. Yöneticinin temel erişim şifresini  parmak izin olarak ayarla.

5- Günlük Tut

android-parmak-izi-okuyucu

Kişisel duygu ve düşünceleri paylaştığın günlükler en özel belgelerin. Kişisel notlarını, hatıralarını, duygu ve düşüncelerini meraklı gözlerden koruyabilirsin. Bunun için parmak izinle erişilen Journal gibi bir günlük tutabilirsin.

Android parmak izi okuyucu kullanırken ihtiyaç duyacağın uygulamalar aşağıda. WhatsApp parmak izi kilidini biliyor musun? Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin. Sayfamızdan uygulama indir veya Facebook sayfamızdan bizi takip et!

  1. Fingerprint Camera shutter

    Fingerprint Camera shutter

    Fingerprint Camera Shutter sayesinde parmak izi okuyucun ile anında fotoğraf çekebilirsin. Tek yapman gereken telefonunun kamera uygulamasının deklanşör düğmesini tanıtmak. Otomatik olarak düğmeye basılacak, fotoğraf çekebileceksin.

  2. Parmak İzi Hareketleri

    Parmak İzi Hareketleri

    Cihazında Google Pixel hızlı hareketleri gerçekleştirmeni sağlayan Parmak İzi Hareketleri uygulaması daha fazla seçenek sunuyor. Bildirimlerini kontrol edebilir, telefonunu kapatabilir, şarkı çalabilir, el fenerini açıp kapatabilir ve daha fazlasını yapabilirsin.

  3. Focus - Picture Gallery

    Focus – Picture Gallery

    Resim galerisi uygulaması olan Focus Picture Gallery, hız, verimlilik ve kullanım kolaylığı vadediyor. Resimlerini etiketlere göre düzenleyebilir, hızlı bir şekilde aradığın resmi bulabilirsin. Parmak izi ile gizliliğini koruyabilirsin.

  4. LastPass Free Password Manager

    LastPass Free Password Manager

    LastPass, unutkanların işini kolaylaştıracak bir şifre yöneticisi. Uygulamalara, sosyal ağlara, platformlara, online alışveriş siteleri giriş bilgilerini tek elden yönet. Üstelik tüm bu şifrelere ulaşmak için parmak izini kullan, şifre ezberleme derdinden kurtul.

  5. Journey - Diary, Journal

    Journey – Diary, Journal

    Journey, en özel anlarını ölümsüzleştirmeni sağlayan bir günlük uygulaması. Hayatına dair tüm olup biteni günlüğüne not edebilir, daha sonra bunları kolayca inceleyebilirsin. Her şeyin sana özel kalması için parmak izini kullanabilirsin.

Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?
Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?

Başka platformlarda paylaşmak ya da Android cihazına kaydetmek için filigran olmadan TikTok’tan video mu indirmek istiyorsun? Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir merak edenler için farklı yöntemlerin yer aldığı bir rehber hazırladık. Detaylar için okumaya devam et! F…