WhatsApp Parmak İzi Kilidi Nasıl Açılır?

whatsapp-parmak-izi-kilidi-nasıl-açılır

Güvenlik ve gizlilik senin için önemli mi? Mesajlaşırken WhatsApp parmak izi kilidi ile gizliliğini arttır. Peki, bu nasıl açılır ve kullanılır? Bu yeni özellik için WhatsApp Beta kullanıcısı olmalı ve bir de parmak izi okuyucun. Detayları öğrenmek için hemen oku!

WhatsApp Parmak İzi Kilidi Nasıl Yapılır?

Güvenlik ve gizlilik konusunda yeni yöntemlerden biri de parmak izi kontrolü. Günümüzün pek çok telefonunda bu özellik donanımsal olarak mevcut.

Daha önce üçüncü taraf uygulamalarla WhatsApp parmak izi kilidi kullanılabiliyordu. Ancak bu duruma daha fazla kayıtsız kalamayan WhatsApp, bu özelliği eklediğini duyurdu. Artık sohbetlerin için daha fazla güvenlik ve gizlilik vadediyor.

WhatsApp Parmak İzi Kilidini Kimler Kullanabilir?

Bu özellikten yararlanabilmek için öncelikle cihazında donanımsal parmak izi okuyucu olmalı.

Ayrıca Beta programına katılmalısın. WhatsApp’ın 2.19.221 sürümüyle birlikte Beta kullanıcılarına bu özellik sunuldu. Cihazında bu veya üst versiyonları yüklü olmalı.

Beta kullanıcısı olmana rağmen henüz uygulamanda parmak izi özelliğini göremiyorsan uygulamayı yeniden yükleyebilir veya bir sonraki güncelleme ile gelmesi için bekleyebilirsin.

WhatsApp Parmak İzi Kilidi Nasıl Açık Hale Getirilir?

Parmak izini etkinleştirmek, birkaç ayarla mümkün. Bu özelliği etkin hale getirmek için:

1- Uygulamayı aç.

2- Sağ üst köşedeki üç noktaya dokun. Ayarlar’a gir.

whatsapp-parmak-izi-kilidi-nasıl-açılır

3- Hesap sekmesine dokun.

whatsapp-parmak-izi-kilidi-nasıl-açılır

4- Gizlilik seçeneğine tıkla.

whatsapp-parmak-izi-kilidi-nasıl-açılır

5- Alt kısımda yer alan Parmak İzi Kilidi’ne bas.

whatsapp-parmak-izi-kilidi-nasıl-açılır

6- Açılan yapılandırma ekranından parmak izi kilidini aç.

whatsapp-parmak-izi-kilidi-nasıl-açılır

7- Parmağını cihazının parmak izi okuyucusuna tarat ve onaylat.

whatsapp-parmak-izi-kilidi-nasıl-açılır

8- Kimlik doğrulandıktan sonra anlık veya 1 ila 30 dakika aralığında parmak izi sorulma sıklığını ayarlayabilirsin.

whatsapp-parmak-izi-kilidi-nasıl-açılır

WhatsApp Parmak İzi Kilidi ile İlgili İpuçları

Bu ipuçlarına dikkat et:

  • Parmak izi kilidini açmak için cihazına önceden parmak izini eklemiş olmalısın.
  • Çok kısa süreli ayarladığında iki de bir parmak izini okutman gerekeceğini unutma.
  • Bildirimler üzerinden yapacağın cevaplamalar için parmak izin sorulmayabilir. Bildirimlerde İçeriği Göster (8. maddedeki resme bak) seçeneğini kapatarak bildirim çubuğunda mesajı gönderenin ve içeriğin görünmesini engelleyebilirsin.

WhatsApp parmak izi kilidi nasıl açılır, soruna kısaca cevap verdik. WhatsApp güvenlik ve gizlilik için bu 5 ipucuna bakmayı da ihmal etme. Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin. Sayfamızdan uygulama indir veya Facebook sayfamızdan bizi takip et!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    Popüler uygulama WhatsApp Messenger ile dilediğince mesajlaşabilirsin. Hiçbir ekstra ücret ödemeden görüntülü sohbet edebilir, arkadaşlarınla videolar, resimler ve belgeler paylaşabilirsin. Yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF kullanabilirsin.

Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?
Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?

Daha önce paylaşmış olduğun hikayelere yeniden bakmak mı istiyorsun? Paylaşmış olduğun Instagram eski hikayelere bakma şansın var ancak başkasının eski hikayelerini görmek pek de kolay değil. Bu rehberimizde geçmiş hikayelere nasıl bakacağını keşfetmek için okumaya devam et! …

Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?
Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?

Başka platformlarda paylaşmak ya da Android cihazına kaydetmek için filigran olmadan TikTok’tan video mu indirmek istiyorsun? Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir merak edenler için farklı yöntemlerin yer aldığı bir rehber hazırladık. Detaylar için okumaya devam et! F…

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…