WhatsApp Parmak İzi Yakında Geliyor: Sen Şimdiden Kullan!

whatsapp-parmak-izi

Mobil cihazlarda son güvenlik önlemlerinden biri de parmak izi okuma. Yakında WhatsApp parmak izi geliyor ancak sen şimdiden kullanabilirsin, nasıl mı, hemen oku!

Mobil uygulamalarla birlikte güvenlik sorunlarını da ortaya çıkıyor. Bu konuda son çözümlerden biri de parmak izi. Bu noktada WhatsApp parmak izi özelliğini duyurmaya hazırlanıyor. Ancak bahsedeceğimiz yöntemle bunu beklemene gerek yok.

WhatsApp Parmak İzi Kullanmanın Yolu

Kullanıcıların güvenliğini sağlamak için parmak izi kimlik doğrulama üzerinde çalıştığını duyuran uygulamadan henüz resmi bir güncelleme gelmedi. Ancak güvenliğini sağlamak için bunu beklemek zorunda değilsin.

Android uygulamalar bu konuda devreye giriyor. Meraklı bakışlardan WhatsApp sohbetlerini  parmak izi de dahil olmak üzere çeşitli yollarla koruyabilirsin.

WhatsApp Parmak İzi ile Güvenlik Nasıl Sağlanır?

Sohbetlerinin gizliliğini sağlamak için kilit görevi gören uygulamalar var. WhatsApp parmak izi doğrulama kullanmak için telefonunun parmak izi okuyucusu olmalı ve parmak izi ile ekran kilidi özelliğini etkin hale getirmiş olmalısın

Öncelikle parmak izi doğrulamayı etkin hale getirelim. Ayarlar > Kilit Ekranı ve Parola > Parmak İzi Ekle’den adımları sırasıyla takip ederek parmak izini ekleyebilir ve etkinleştirebilirsin. Ancak daha önce ekran kilidi için herhangi bir PIN yani şifre belirlemediysen parmak izi eklerken öncelikle bunu belirlemen istenilebilir.

whatsapp-parmak-izi

Parmak izini telefonuna eklediysen şimdi WhatsApp’ta bundan nasıl faydalanacağımızı görelim. Locker for Whats Chat App uygulamasını kullanacağız. Bu uygulamayı sayfamızdan indirip kurabilirsin.

Locker for Whats Chat App kurulum sırasında ilk başta bir PIN numarası, kurtarma e-postasıerişim izinleri isteyecek.

whatsapp-parmak-izi

Eğer herhangi bir sohbeti kilitlemek istersen

1- Uygulamayı aç. Sağ alt köşedeki “+” simgesine dokun.

whatsapp-parmak-izi

2- Kilitlemek istediğin sohbeti seç.

whatsapp-parmak-izi

3- Bu sohbet uygulamanın ekranına eklenecek ve yanında kilit simgesi olacak.

whatsapp-parmak-izi

4- Dilersen bu kilide tıklayarak sohbetin kilidini kaldırabilirsin.

5- Sohbetin kilidini tamamen kaldırmak için sağ üst köşedeki SELECT düğmesine tıkla ve istediklerini seçip REMOVE düğmesine dokunarak kilidi tamamen kaldırabilirsin.

whatsapp-parmak-izi

Uygulamanın Settings bölümünden WhatsApp’ı tamamen kilitleyebilirsin. Artık parmak izin ile şifre girmeden giriş yapabilirsin.

whatsapp-parmak-izi

WhatsApp parmak izi için beklemene artık gerek yok. WhatsApp için en iyi kilit uygulamalarına da göz atabilirsin. Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin. Sitemizden uygulama indir veya Facebook sayfamızdan bizi takip et!

  1. Locker for Whats Chat App

    Locker for Whats Chat App

    Locker For Whats Chat ile dilediğin sohbeti veya uygulamanın tamamını kilitleyerek mesajlarını meraklı gözlere kapatabilirsin. İster bireysel ister grup sohbetlerin olsun istediğini seçip parmak izi ile kilitleyebilirsin.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?
TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?

İzlediğin ve hoşuna giden bir ürünü anında satın almak ister misin? TikTok Shop ile artık bu mümkün. Videosunu izlediğin bir ürünü başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan TikTok’tan satın alabilirsin. Platformun bu alışveriş özelliği hakkında bilgi almak için okumaya devam et! …

Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?
Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?

Paylaştığın videoyu kimlerin izlediğini merak mı ediyorsun? Popüler sosyal ağ Instagram video izleyenleri görme seçeneğine sahip mi? Alternatif yolu var mı? Uygulama videolarla ilgili ne tür istatistikler paylaşıyor hepsi bu rehberde. Detayları keşfetmek için okumaya devam et…