WhatsApp Güvenlik ve Gizlilik için 5 İpucu

whatsapp güvenlik

WhatsApp’ı güvenli bir şekilde kullanıyor musun? Gizliliğine dikkat ediyor musun? WhatsApp güvenlik ve gizlilik nasıl sağlanır merak ediyorsan işte sana 5 faydalı ipucu!

Akıllı telefonların vazgeçilmez uygulaması WhatsApp’ı daha güvenli ve gizliliğini koruyarak kullanmak isteyenlere 5 harika ipucu. Güvenlik ve WhatsApp gizlilik adına neler yapabilirsin okumaya devam et!

WhatsApp Güvenlik ve Gizlilik Nasıl Sağlanır?

En çok kullanılan iletişim araçlarından WhatsApp’ta güvenlik sorunları yaşamak istemiyorsan mesajlaşırken gizliliğini korumaya özen göstermelisin.

WhatsApp’ı daha güvenli ve gizli hale nasıl getirebileceğini ele alacağız. Aşağıda bahsedeceğimiz ipuçlarından yola çıkarak kendi güvenliğini sağlayabilirsin.

1- WhatsApp Güvenlik için İki Adımlı Doğrulamayı Etkinleştir

WhatsApp hesabını daha güvenli ve gizli hale getirmek adına iki adımlı doğrulamayı etkinleştirmelisin. Yeni bir telefonda veya telefon numaranla bir WhatsApp hesabı aktive edilmeye çalışıldığında ikinci bir kod istenecek. Bu kod olmadan hesabına erişim sağlanamaz.

İki adımlı doğrulamayı etkinleştirme:

Uygulama içerisinden Ayarlar > Hesap > İki Adımlı Doğrulama adımlarını takip et.

whatsapp güvenlik

2- WhatsApp Güvenlik Bildirimlerini Aç

Bu kullanışlı uygulama mesajları uçtan uca şifreleme ile korunmakta bu da üçüncü parti uygulamaların mesajları okumasını ve dinlemesini engeller. Ancak mesajlaştığın kişinin güvenlik kodu değiştiği zaman bildirim almak güvenliğini bir kat daha artıracak. Özellikle mesajlaştığın kişiler telefonlarını yenilediklerinde kodu yenileyerek bu kişiyle temas halinde olduğundan emin olabilirsin.

Güvenlik bildirimlerini etkinleştirme:

Uygulamadan Ayarlar > Hesap > Güvenlik adımlarını izle.

whatsapp gizlilik

3- Üçüncü Parti Yazılımlara Dikkat Et!

WhatsApp tarafından onaylanmamış veya WhatsApp’ın resmi uygulaması olmayan üçüncü parti yazılımları yükleme. Bu tür yazılımlarda güvenlik açıkları olabilir. Bu aslında en temel güvenlik tedbiri. Resmi olmayan WhatsApp Web uygulamaları ve diğerleri aslına göre daha çok şey vadedebilir veya yepyeni özellikler sunabilirler. Güvenlik açısından her zaman bu tür uygulamalara dikkat etmelisin.

4- WhatsApp Gizlilik için Son Görülme Zamanını Kapat

Varsayılan olarak son görülme zamanını herkes görebilmekte. WhatsApp gizlilik adına bunu kapatarak ne zaman WhatsApp’ta çevrimiçi olduğun belli olmayacak.

Son görülme zamanını kapatma:

Uygulamadan Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Son Görülme yolunu izle.

Bunu Herkes seçeneği yerine Kişilerim veya Hiç Kimse olarak ayarlaman yararına olacaktır.

whatsapp güvenlik

5- Profil Fotoğrafını Gizle

WhatsApp gizlilik konusunda atabileceğin bir başka adımda varsayılan olarak herkese açık olan profil resmini kapatmak. Bu gizliliğini tanımadığın kişilere karşı korumanın iyi bir yolu.

Profil resmini kapatma:

Uygulama içerisinden Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Profil Fotoğrafları yolunu takip et.

Herkes yerine Kişilerim veya Hiç Kimse olarak ayarlaman gizliliğin açısından çok daha faydalı olacaktır.

whatsapp güvenlik

WhatsApp güvenlik ve gizlilik konusunda bahsedeceklerimiz bu kadar. Ancak iki adımlı doğrulama ile ilgili yazımızı da inceleyebilirsin. Adı geçen uygulamaları sitemizde bulabilir, konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin. Sayfamızdan uygulama indir veya bizi Twitter hesabımızdan takip et!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    Popüler uygulama WhatsApp Messenger ile dilediğince mesaj gönderebilirsin. Hiçbir ekstra ücret ödemeden sohbet edebilir ve arkadaşlarına videolar, resimler, sesli mesajlar gönderebilirsin. Yüzlerce ifade kullanabilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …