5 Adımda Güçlü Şifre Oluşturmayı Öğren Hackerları Dize Getir

güçlü-şifre-oluşturma

Hackerlar için şifreni kırıp hesabını veya  Android cihazını ele geçirmek çocuk oyuncağı olabilir. Güçlü şifre nasıl oluşturulur, güçlü şifre oluşturma neden önemli, Android’de şifre yönetimi nasıl yapılır gibi  şifre oluşturma ile ilgili aklına gelebilecek soruların cevaplarını detaylarıyla yazımızda bulacaksın hemen okumaya başla.

Güçlü Şifre Oluşturma: Android Cihazlarını Hackerlardan Koru

Mobil cihazlarının ve hesaplarının güvenliğinde şifreler temel unsur. Güçlü şifre oluşturma temel bir zorunluluk. Kapı kilidi ne kadar basitse açılması da bir o kadar kolay olur.

Dünyada pek çok insan tarafından kullanılan 123456 gibi hatırlaması kolay basit şifreler bilgisayar korsanlarına kapı aralıyor. Güçlü şifre nasıl oluşturulur, nelere dikkat etmelisin?

Güçlü Şifre Nasıl Oluşturulur: Temel İpuçları

Instagram hesabını çalınmaya karşı korumak istiyorsan güçlü bir şifre oluşturmalısın. Bunu yaparken nelere dikkat edeceğine maddeler halinde bakalım.

1- Güçlü Bir Şifrenin Karakter Sayısı

Güçlü bir şifrede karakter sayısı en az 8 olmalı ancak ideal olan 12 ila 15 karakterden oluşan bir şifre belirlemek. Karakter sayısı arttıkça şifrenin çözülmesi zorlaşacak.

Güvenli bir şifre büyük/küçük harf, sayı ve sembollerden oluşur.

2- Şifrene Bunları Ekleme

Güçlü bir şifre oluştururken kaçınman gereken bazı noktalar var. Hatırlaması kolay olduğu için ardışık sayılar, adın, doğum tarihin, telefon veya kimlik numaran, sevdiğin futbol takımının kuruluş yılı gibi ilk akla gelecek bilgilerden şifre oluşturma.

3- Sembol Kullan

Güçlü şifre oluşturmada semboller önemli bir yere sahip.En az 2 sembol eklemen şifrenin çözülmesi oldukça zorlaştıracak. Örneğin, yğ#m583@R.

4- Türkçeye Has karakterleri Kullan

Diğer dillerde pek de kullanılmayan ğ gibi bir harfi şifrende kullanabilirsin.  Ayrıca istersen diğer Türkçe harfleri de kullanabilirsin.

5- Şifre Yöneticisi Kullan

Aynı şifreyi kullanmak yerine her uygulama için farklı şifre kullanmak idealdir. E-posta hesabının şifresi ile tüm sosyal ağlarının şifresi aynı ise bu da güvenlik zafiyeti oluşturur.

Birden fazla şifreyi hatırlamanı kolaylaştıracak şifre güvenliği sağlayan Android uygulamalarından faydalanabilirsin. Bu uygulamalarla kullanıcı adlarını da hatırlayabilirsin.

Bu uygulamalar ek güvenlik de sağlayabilir. Şifren yerine parmak izini de kullanabilirsin. Aşağıdan şifre yönetimi için en iyi Android uygulamaları indirebilirsin.

Mevcut şifrenin veya yukarıdaki bilgiler doğrultusunda oluşturduğun yeni şifrenin ne kadar güvenli olup olmadığını buradan öğrenebilirsin.

Güçlü şifre oluşturma Andorid güvenliği için çok önemli. Telefonunda spy yazlım var mı, kendin anla! Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin. Sayfamızdan uygulama indir veya Facebook sayfamızdan bizi takip et!

  1. Dashlane Password Manager

    Dashlane Password Manager

    Dashlane Android, mobil cihazların için harika bir ücretsiz şifre yöneticisi. Uygulamaların için şifre oluşturabilir ve kolayca giriş yapabilirsin. Kredi kartı bilgileri gibi özel bilgilerini güvenle saklayabilir gerektiğinde kullanabilirsin.

  2. Password Safe

    Password Safe

    Password Safe ile tüm verilerini şifre ile koruyabilirsin. Tüm şifrelerini tek elden kontrol edebilirsin. Şifrelerini kaydedip kategorilerilere ayırabilirsin. Renkli kodlama yapabilirsin. Uygulama ve hesapların için güçlü şifreler oluşturabilirsin.

  3. bitwarden Password Manager

    bitwarden Password Manager

    Bitwarden ile tüm giriş bilgilerini ve şifrelerini saklayabilirsin. Farklı cihazlardaki şifrelerini  eşitleyebilirsin. Her hesabın için oluşturabileceğini farklı şifreyi saklamanı sadece senin erişmeni sağlar. Şifre kasası gibi kullanabilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …