Telegram ekran görüntüsü alma engelleme grup ve kanallarda nasıl yapılır?

telegram-ekran-görüntüsü-alma-engelleme

Mesajlaşırken paylaştıklarının ekran görüntüsünün alınmasını istemiyor musun? Telegram ekran görüntüsü alma engelleme, bireysel sohbetlerinde, grup ve kanallarında kolaylıkla yapabilirsin. Deneyebileceğin bazı yöntemler var. Keşfetmek için detaylı rehberimizi okumaya devam et!

Telegram ekran görüntüsü alma engelleme yolları

Popüler mesajlaşma uygulaması Telegram, kullanıcı güvenliği ve gizliliği adına birçok seçenek sunuyor. Sohbet esnasından paylaşılan içeriklerin kopyalanmasını, yeniden paylaşılmasını veya başkasına gönderilmesini engellemek mümkün.

Ekran görüntüsü alma söz konusu olduğunda uygulama bireysel sohbetler ve kanallar için farklı seçeneklere sahip. Kanal ve grupları ayarlardan yapılandırmak mümkün. Ancak bireysel sohbetlerde doğrudan bir seçenek yok ancak gizli sohbetler erkan görüntüsü alınmasını engelliyor.

Kanal ve gruplarda Telegram ekran görüntüsü alma engelleme

Kanal ve gruplarda tüm düzenlemeleri yöneticiler yapar. Ekran görüntüsü alınmasını engellemek istiyorsan ilgili kanalın yöneticisi olman gerekir. Kanal veya grupta yönetici isen aşağıdaki adımları izleyerek ekran görüntüsü alınmasını engelleyebilirsin:

1. Uygulamayı aç ve kanalın (grubun) sohbetine gir. Kanal ismine dokunarak kanalın hesap sayfasına git.

telegram-ekran-görüntüsü-alma-engelleme

2. Üstte yer alan Kalem simgesine dokun.

telegram-ekran-görüntüsü-alma-engelleme

3. Kanal Türü seçeneğine gir.

telegram-ekran-görüntüsü-alma-engelleme

4. İçerik Koruması bölümünde yer alan içeriği kaydetmeyi kısıtla seçeneğini anahtarı sağa çekerek etkinleştir (anahtar açıldığında griden maviye döner).

telegram-ekran-görüntüsü-alma-engelleme

5. Sağ üst köşedeki onay simgesine dokunarak ayarı kaydet.

Artık kanalda biri ekran görüntüsü almaya çalıştığında “Güvenlik ilkesi nedeniyle ekran görüntüsü alınamıyor.” uyarısı ile karşılaşacak.

🗞️ Farklı konularda bilgi almak istiyorsan Telegram kanal bulma haberimize göz atmayı unutma!

Bireysel sohbetlerde Telegram ekran görüntüsü alma engelleme

Bireysel sohbetler için durum biraz farklı. Ekran görüntüsünün alınmasını engellemek istiyorsan gizli sohbet başlatmalısın. Bireysel sohbetlerin için aşağıdaki adımları yapabilirsin:

  • Telegram’ı aç ve kalem simgesine dokun.
  • Yeni Gizli Sohbet seçeneğine tıkla.

telegram-ekran-görüntüsü-alma-engelleme

  • Gizli sohbet başlatmak istediğin kişiyi seç.
  • Göndermek istediğin mesajı yaz.
  • Daha garanti bir çözüm için sağ üst köşedeki üç noktaya dokun ve ardından Yok Etme Zamanlayıcısı Ayarla seçeneğine bas.
  • Bir süre seç. Örneğin 7 saniye. Ardından Bitti’ye dokun.

🥽 Paylaşılan her içeriğe ulaşmak için Telegram’da filtreleme nasıl devre dışı bırakılır yazımızı şimdi incele.

Güvenilir APK sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazla uygulama, oyun, tema ve haber sunuyor. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. Telegram

    Telegram

    Telegram kullanımı kolay, gizliliğini ve kullanıcı verilerini koruyan bir anlık mesajlaşma uygulaması. Sesli ve görüntülü arama yapabilir, kanal kurabilir, 200.000 kişilik gruplar oluşturabilir, 2 GB’a kadar dosya paylaşabilir, çoklu fotoğraf gönderebilir ve canlı yayın yapabilirsin.

Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?
Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?

Daha önce paylaşmış olduğun hikayelere yeniden bakmak mı istiyorsun? Paylaşmış olduğun Instagram eski hikayelere bakma şansın var ancak başkasının eski hikayelerini görmek pek de kolay değil. Bu rehberimizde geçmiş hikayelere nasıl bakacağını keşfetmek için okumaya devam et! …

Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?
Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?

Başka platformlarda paylaşmak ya da Android cihazına kaydetmek için filigran olmadan TikTok’tan video mu indirmek istiyorsun? Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir merak edenler için farklı yöntemlerin yer aldığı bir rehber hazırladık. Detaylar için okumaya devam et! F…