Bilmen Gereken Şifreli ve En Güvenli Mesajlaşma Uygulamaları

en-güvenli-mesajlaşma-uygulamaları

Mesajlaşırken paylaştıklarının kimse tarafından okunmasını istemiyor musun? Telefonunda kullanabileceğin şifreli ve en güvenli mesajlaşma uygulamaları hangileri merak ediyorsan AndroidListe olarak yeni bir liste hazırladık. En iyi iletişim araçlarını keşfetmek için hemen oku!

Dünyanın En Güvenli Mesajlaşma Uygulamaları

E-posta, SMS derken anlık mesajlaşma uygulamaları hayatımıza girdi ve tüm alışkanlıkları değiştirdi. İlk başta sadece mesaj atabilen bu uygulamalar, günümüzde medya paylaşmaktan sesli ve görüntülü aramalara kadar birçok şeyi kolayca yapabiliyor.

Mesajatarların yaygın bir şekilde kullanımı güvenlik ve gizlilik sorunlarını da beraberinde getirdi. Kişisel verilerin işlenmesi noktasında tartışmalar yaşanırken anlık mesajlaşma uygulamaları değişti ve birçok güvenlik önlemi geliştirildi:

  •  uçtan uca şifreleme
  •  otomatik silinme
  •  anonim bağlantı
  •  şifrelenmiş yedekleme
  •  sunucu kullanmama

Ne var ki bilgisayar korsanları da boş durmuyor. Dünyanın en güvenli mesajlaşma uygulamaları için hazırladığımız listemize geçmeden önce hiçbir yazılımın %100 güvenilir olmadığını hatırlatmakta fayda var.

Şifreli ve En Güvenli Mesajlaşma Uygulamaları Listesi

Bahsedeceğimiz uygulamalardaki güvenlik standartları artık günümüzdeki birçok uygulamada bulunsa da başarılı uygulamalardan beş tanesini listeledik.

  • Signal, güvenli ve gizli mesajlaşma denildiğine ilk akla gelen uygulama.
  • Wickr Me, kayıt olmak için ne telefon numarası ne de e-posta ister.
  • Wire Me, uçtan uca şifreli mesajlaşma ve görüntülü konuşma sunuyor.
  • Threema, anonimlik vadeden uygulama olabildiğince az sunucu kullanıyor.
  • Dust, okunan mesajların anında silinmesini sağlıyor.

Şifreli ve en güvenli mesajlaşma uygulamaları ile ilgili detayları aşağıda bulabilirsin. Mesajlarını koruduğun gibi en iyi akıl sağlığı uygulamaları ile ruhunu da koru!

APK ve uygulama indirme sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazlasını sunuyor. Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında arkadaşlarınla paylaş!

  1. Signal

    Signal

    Signal, kişisel verilerine erişmeyen, bunları depolamayan, güçlü bir uçtan uca şifrelemeye sahip, açık kaynak kodlu bir mesajlaşma ve görüntülü arama uygulaması. Fotoğraf, video ve belge paylaşabilirsin. Sohbet grupları oluşturabilir, kaybolan mesajlar atabilir, resimlerini düzenleyebilirsin.

  2. Wickr Me - Secure Messenger

    Wickr Me – Secure Messenger

    Wickr Me, gizliliğine önem veren, kişisel bilgilerini saklamayan E2E bir mesajlaşma uygulaması. Hiçbir mesajı depolamaz, otomatik olarak siler. Birebir veya grupça sesli arama yapabilirsin. Adres defterine, özel dosyalarına erişmez, açık kaynak kodludur, cihazdan cihaza şifreleme yapar.

  3. Wire - Gizli Messenger

    Wire – Gizli Messenger

    Wire Me, varsayılan olarak uçtan uca şifrelemeye sahip, gizliliğini ön planda tutan bir mesajlaşma, sesli ve görüntülü arama uygulaması. Açık kaynak kodlu uygulama, dosya ve medya paylaşmana imkan tanır. Zamanlı mesajlar gönderebilir, grup kurabilir ve diğer cihazlarınla eşitleyebilirsin.

  4. Threema

    Threema

    Threema, anonim olarak mesajlaşman için kimlik bilgilerini kullanmaz ve sunucularında saklamaz. Bunun yerine rastgele oluşturulmuş Threema ID’si kullanır. Şifrelenmiş bir şekilde sesli ve görüntülü arama yapabilirsin. Mesajlar okunduktan sonra silinir. Klasik bir mesajatarın tüm işlevlerine sahip.

  5. Dust Mesajlaşma

    Dust Mesajlaşma

    Dust, güvenli ve gizli iletişim için geliştirilmiştir. Mesajları her iki telefonda ve sunucuda tutmaz, okunduktan veya 24 saat sonra otomatik siler. Uçtan uca şifrelenmiş şekilde yazışmanı sağlar. Ekran görüntüsü alındığını tespit eder ve bilgilendirme yapar. Kullanıcı verileri toplanmaz.

Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?
Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?

Daha önce paylaşmış olduğun hikayelere yeniden bakmak mı istiyorsun? Paylaşmış olduğun Instagram eski hikayelere bakma şansın var ancak başkasının eski hikayelerini görmek pek de kolay değil. Bu rehberimizde geçmiş hikayelere nasıl bakacağını keşfetmek için okumaya devam et! …

Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?
Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?

Başka platformlarda paylaşmak ya da Android cihazına kaydetmek için filigran olmadan TikTok’tan video mu indirmek istiyorsun? Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir merak edenler için farklı yöntemlerin yer aldığı bir rehber hazırladık. Detaylar için okumaya devam et! F…