WhatsApp Mesaj Göndermiyor İse Nasıl Düzeltilir?

whatsapp-mesaj-göndermiyor

Mesaj atmaya uğraşıyorsun ama bir türlü olmuyor mu? Mesajın gitmiyor veya alamıyor musun? Farklı nedenlerle WhatsApp mesaj göndermiyor olabilir. Bu tür bir sorunu çözmek için kolayca deneyebileceğin birçok yöntem var. En iyi çözüm yollarını keşfetmek için hemen okumaya başla!

WhatsApp Mesaj Göndermiyor: İşte Çözüm Yolları!

Popüler mesajatar kimi zaman beklenmedik hatalar verebiliyor. Mesaj alıp göndermek neredeyse imkansız hale gelebiliyor. Ancak pes etmeden önce deneyebileceğin basit çözüm yolları var. WhatsApp mesaj göndermiyor ise aşağıda bahsedeceğimiz çözüm yollarını uygula. Başlamadan önce WhatsApp’ın en son sürümünü kullandığından ve gerekli güncellemeleri yaptığından emin ol.

1. İnternet Bağlantını Kontrol Et

Öncelikle internet bağlantını kontrol ederek başla. Kablosuz ağa (Wi-Fi) bağlı olduğunu veya mobil veri üzerinden internete bağlandığından emin ol. Cihazının uçak (uçuş) modunun açık olup olmadığını kontrol et. Açıksa kapat. İnternet bağlantısı yoksa WhatsApp mesaj gönderemez.

whatsapp-mesaj-göndermiyor

2. Hizmet Kesintisi Var Mı Öğren

WhatsApp zaman zaman sunucu kaynaklı veya ağlarla ilgili problemler nedeniyle hizmet kesintisine gidebilmekte. Bu şekilde genel bir bağlantı sorunu veya hizmet kesintisi var mı öğren. Bunun için Downdetector sayfasını kullanabilirsin.

3. Uygulamanın Veri Kullanım İzinlerini Düzenle

WhatsApp’ın düzenli bir şekilde çalışabilmesi için arka planda Wi-Fi veya mobil veri kullanması gerekir. Ancak kimi zaman farkında olmayarak arka planda çalışmasını engellemiş olabilirsin. Veri tasarrufu sağlayan bir uygulama veya mod kullanıyorsan böyle bir durum söz konusu olabilir.

Kontrol etmek için Ayarlar > Uygulamalar > WhatsApp > Veri Kullanımı yolunu izle. Bu sayfada Arka Planda Veri Kullanımına İzin Ver seçeneğini aç.

whatsapp-mesaj-göndermiyor

NOT: WhatsApp uygulama bilgisi sayfasına uygulama simgesine basılı tuttuktan sonra i simgesine dokunarak da ulaşabilirsin.

whatsapp-mesaj-göndermiyor

4. Rahatsız Etmeyin Modu Etkin mi?

Rahatsız Etmeyin modu açıkken mesajlarınla ilgili bildirim alamazsın. Bu da WhatsApp’ın çalışmadığını düşünmene neden olabilir. Rahatsız Etmeyin modunu kapat. Durum çubuğundan Rahatsız Etmeyin modunu kontrol edebilirsin.

whatsapp-mesaj-göndermiyor

WhatsApp bildirimlerini aç. Bildirimlere izin verip vermediğini WhatsApp uygulama sayfasında Bildirim bölümünden öğrenebilirsin.

whatsapp-mesaj-göndermiyor

5. Pil Tasarrufu Modunu Kapat ve Arka Planda Çalışmaya İzin Ver

Bazı pil tasarrufu uygulamaları veya modu uygulamaların arka planda çalışmasını engelleyebilir. Bu durumu kontrol et. WhatsApp uygulama sayfasından Pil > Arka Planda Etkinliğine İzin Ver seçeneği açık olsun. Cihazından pil tasarrufu modu etkinse bunu devre dışı bırak veya WhatsApp için kaldır.

whatsapp-mesaj-göndermiyor

6. Ön Belleği Temizle

Kimi hallerde ön belleği temizlemek uygulamanın düzenli çalışmasını sağlar. Bu sayede WhatsApp’ın bellekte tuttuğu geçici dosyalar silinir. Kişisel herhangi bir veri de silinmez. Bellekte uygulama için alan açılmış olur. Bunun için WhatsApp uygulama sayfasında Depolama seçeneğine gir ve Önbelleği Temizle’ye dokun.

whatsapp-mesaj-göndermiyor

7. Telefonu Yeniden Başlat ve WhatsApp’ı Tekrar Kur

Yukarıdaki çözümler işe yaramazsa telefonunu yeniden başlat. Sistemi yeniden başlatmak uygulamanın düzgün çalışmasını sağlayabilir. Hala WhatsApp mesaj göndermiyor ise uygulamayı cihazından kaldır ve yeniden temiz bir kurulum yap. Kaldırmadan önce kişisel verilerini yedeklemeyi unutma. Ayrıca kurulum sırasında istenilen izinleri vermeye de dikkat et.

WhatsApp mesaj göndermiyor sorununu bu 7 farklı çözümden biri düzeltecektir. Ayrıca WhatsApp sahte konum gönderme makalemizi de mutlaka incele.

APK indirme sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazlasını sunuyor. Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında arkadaşlarınla paylaşmayı unutma!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger ile dilediğince mesajlaşabilirsin. Hiçbir ekstra ücret ödemeden sesli ve görüntülü arama yapabilirsin. Arkadaşlarınla sesli mesaj, video, resim, belge ve konum paylaşabilirsin. Sohbetlerinde yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de kullanabilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …