WhatsApp Uçtan Uca Şifrelenmiş Yedekleme Nasıl Açılır?

whatsapp-uçtan-uca-şifrelenmiş

Popüler mesajlaşma uygulamasını kullanırken güvenlik ve gizlilik konusunda endişeleniyor musun? WhatsaApp uçatan uca şifrelenmiş yedekleme özelliğini duyurarak senin gibi kaygılı tüm kullanıcıların içini bir nebze olsun rahatlattı. Detayları öğrenmek için şimdi okumaya başla!

WhatsApp Uçtan Uca Şifrelenmiş Yedekleme

Popüler mesajlaşma uygulaması daha önce kullanıcıların bazı verilerinin paylaşılmasına izin istemişti. Fakat birçok kullanıcıdan gelen tepki üzerine bu kararından vazgeçmişti. O süreçte ısrarla mesaj içeriklerine bakılmadığı, uçtan uca şifreleme ile gizliliğin korunduğunu savunulmuştu.

WhatsApp grup simgesi değiştirme gibi bir dizi yeni özellik duyurarak bu süreçte kaybedilen kullanıcıları yeniden kazanmaya çalışıyor. Güvenlik konusunda da yeni bir adım daha atıyor: uçtan uca şifrelenmiş yedekleme.

Dev mesajatar, mesajların uçtan uca şifrelendiğini sık sık dile getirse de kullanıcılar yedeklemeler konusunda endişeliydi. Çünkü mesajlaşma şifreli olsa dahi yedekleme yapıldığında herhangi bir şifreleme söz konusu değildi. Bu da aslında ciddi bir zafiyete neden oluyordu.

Artık WhatsApp uçtan uca şifrelenmiş yedekleme sunuyor. Bu sayede mesajlarını bulutta bir parola veya 64 haneli bir şifreleme anahtarıyla koruyabilirsin. Bu yedeklemelerdeki mesaj içeriklerine parolaya veya şifreleme anahtarına sahip olmayan birinin erişemeyeceği anlamına geliyor.

WhatsApp Uçtan Uca Şifrelenmiş Yedekleme Açma

Güvenliğini üst seviyeye çıkaracak bu yeni özelliği nasıl kullanacağını ve açacağını adım adım anlatalım. Ayrıca bazı hatırlatmalarda bulunalım.

1. Uygulamayı aç ve sağ üst köşedeki üç noktaya dokun.

whatsapp-uçtan-uca-şifrelenmiş

2. Açılan menüden Ayarlara gir.

whatsapp-uçtan-uca-şifrelenmiş

3. Sohbetler seçeneğine tıkla.

whatsapp-uçtan-uca-şifrelenmiş

4. Sohbet Yedeği’ne dokun.

whatsapp-uçtan-uca-şifrelenmiş

5. Uçtan Uca Şifrelenmiş Yedekleme’ye bas.

whatsapp-uçtan-uca-şifrelenmiş

6. Açıklamayı okuduktan sonra düğmesine tıkla.

whatsapp-uçtan-uca-şifrelenmiş

7. Yedeklemeni korumak için ya bir parola

whatsapp-uçtan-uca-şifrelenmiş

ya da 64 haneli şifreleme anahtarını oluşturman gerekir.

whatsapp-uçtan-uca-şifrelenmiş

8. Parola oluşturduktan sonra Bitti’ye dokun. Yedeklemen bir süre sonra hazır hale gelecek.

Şifrelenmiş yedeklerin Google Drive’da saklanacak. Mesajlarının içeriklerine ne Google ne de WhatsApp erişebilir. Mevcut parolanı veya şifreleme anahtarını bildiğin sürece yenisi ile değiştirebilirsin. WhatsApp senin yerine parolanı sıfırlayamaz. Parolanı özellikle 64 haneli şifreleme anahtarını bir yere not etmeyi unutma.

WhatsApp uçtan uca şifrelenmiş yedeklemeyi parolanı kullanarak kapatabilirsin. Ayrıca şarkı söylemeyi seviyorsan autotune uygulaması kullanarak arkadaşlarını şaşırtabilirsin.

APK indirme sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazlasını sunuyor. Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında arkadaşlarınla paylaşmayı unutma!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger ile dilediğince mesajlaşabilirsin. Hiçbir ekstra ücret ödemeden sesli ve görüntülü arama yapabilirsin. Arkadaşlarınla sesli mesaj, video, resim, belge ve konum paylaşabilirsin. Sohbetlerinde yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de kullanabilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …