WhatsApp Sahte Konum Gönderme Nasıl Yapılır?

whatsapp-sahte-konum-gönderme

Bazen nerede olduğunun bilinmesini istemiyor musun ya da arkadaşlarına muzip şakalar mı yapmak istiyorsun? WhatsApp sahte konum gönderme imkanı sunuyor. Gerçekten bulunduğun yeri değil de farklı bir konum atarak herkesi şaşırtabilirsin. Nasıl yapılır öğrenmek için hemen oku!

WhatsApp Sahte Konum Gönderme Yolları

Popüler mesajlaşma uygulaması gerçek zamanlı konum paylaşma özelliğine sahip. Üstelik bunun için ek bir uygulamaya da ihtiyaç duymuyor. Peki ya sahte bir konum göndermek istersen WhatsApp’ta bu mümkün mü?

Sahte konum atmayı hem WhatsApp’tan yapabilirsin hem de üçüncü taraf bir uygulama da kullanabilirsin. İki yöntem kullanarak arkadaşının yerini tam olarak öğrenmesini engelleyebilirsin. Burada tercih senin ama her iki yönteme de değinelim.

WhatsApp Sahte Konum Gönderme (Uygulamasız)

Bu yöntemde doğrudan WhatsApp üzerinden sahte (fake) konum paylaşabilirsin. Normal bir konum paylaşmaktan farkı olmasa da nasıl yapacağına bakalım.

1. Öncelikle cihazının GPS özelliğinin açık olduğundan emin ol.

whatsapp-sahte-konum-gönderme

2. WhatsApp’ı aç ve sahte konum atmak istediğin sohbetine gir. Mesaj kutusundaki ataç simgesine dokun.

whatsapp-sahte-konum-gönderme

3. Konum seçeneğine bas.

whatsapp-sahte-konum-gönderme

4. Mevcut konumunun gösterildiği bir harita açılacak. Sol üst köşedeki kare simgeye dokun.

whatsapp-sahte-konum-gönderme

5. Kırmızı imi haritada istediğin yere taşı.

whatsapp-sahte-konum-gönderme

6. Son olarak konumu paylaşmak için Bu Konumu Gönder seçeneğine dokun. Artık sahte bir konum bilgisi göndermiş oldun.

WhatsApp Sahte Konum Gönderme (Uygulamalı)

Kullanabileceğin bir diğer yöntem ise üçüncü taraf Android uygulamalardan destek almak. Fake GPS Location gibi bir uygulamayı AndroidListe’den indirip kullanabilirsin. Bu tür uygulamalar, sahte konum tespitinin yapılmasını zorlaştırır. Uygulamayı kurduktan sonra nasıl kullanacağına bakalım.

1. Öncelikle cihazının sahte konumlar üretebilmesi için Fake GPS Location uygulaması tarafından GPS’in kontrol edilmesi lazım. Bunun için:

2. Bunun için Ayarlar > Telefon Hakkında > Yazılım Bilgileri  yolunu izle.

whatsapp-sahte-konum-gönderme

3. Yapım Numarası’na 7 kez üst üste bas. Bu geliştirici seçeneklerini etkin hale getirecektir.

whatsapp-sahte-konum-gönderme

4. Ayarlar sayfanın sonunda artık Geliştirici Seçeneklerini görebilirsin. Düzenlemek için tıkla.

whatsapp-sahte-konum-gönderme

5. Sahte Konum Uygulamasını Seç seçeneğine gir ve Fake GPS Location uygulamasını seç.

whatsapp-sahte-konum-gönderme

6. Yine cihazında GPS’in açık olduğunda emin ol ve Fake GPS Location uygulamasını aç.

7. Harita üzerinde kırmızı imgeyi istediğin yere konumlandır ve yeşil oynat tuşuna basarak konumu başlat.

whatsapp-sahte-konum-gönderme

8. WhatsApp’a gir ve her zamanki paylaştığın gibi konumunu paylaş. Fake GPS Location ile belirlediğin konumun gerçek konumunmuş gibi paylaşılacak.

Bu uygulamayı kaldırdıktan sonra cihazının gerçek GPS özelliklerinde bir dizi düzeltilebilir hatalar oluşabilir. Bu nedenle bu uygulamayı kullanmak tamamen senin sorumluluğundadır.

WhatsApp Sahte Konum Nasıl Anlaşılır?

WhatsApp’ta gerçek konum paylaşıldığında genellikle herhangi bir adres bilgisi gösterilmez. Ancak sahte konum paylaşılması durumunda konum resminin altında, bu konuma ait adres bilgileri de gösterilir.

whatsapp-sahte-konum-gönderme

Hareket halindeki canlı bir konum paylaşımı sırasında konumun da değişmesi gerekir. Ancak herhangi bir değişim olmuyorsa sahte konum paylaşımı akla gelebilir. Bunlara dikkat ederek paylaşılan bir konumun sahte olup olmadığını anlayabilirsin.

WhatsApp sahte konum gönderme ile ilgili paylaşacaklarımız bu kadar. “WhatsApp Web’de çıkartma nasıl oluşturulur?” yazımızda ilgini çekebilir, şimdi incele.

En iyi uygulama indirme sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazlasını sunuyor. Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında arkadaşlarınla paylaşmayı unutma!

  1. Fake GPS location

    Fake GPS location

    Fake GPS location, sahte bir konum bilgisi üreterek gerçek konumunu gizleyebilen bir uygulama. Bu araç sayesinde yerini öğrenmek isteyen diğer uygulamaların gerçek konumunu tespit etmesini önleyebilirsin. Uygulama GPS konumunu değiştir ve sahte konum paylaşmana imkan tanır.

Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?
Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?

Daha önce paylaşmış olduğun hikayelere yeniden bakmak mı istiyorsun? Paylaşmış olduğun Instagram eski hikayelere bakma şansın var ancak başkasının eski hikayelerini görmek pek de kolay değil. Bu rehberimizde geçmiş hikayelere nasıl bakacağını keşfetmek için okumaya devam et! …

Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?
Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?

Başka platformlarda paylaşmak ya da Android cihazına kaydetmek için filigran olmadan TikTok’tan video mu indirmek istiyorsun? Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir merak edenler için farklı yöntemlerin yer aldığı bir rehber hazırladık. Detaylar için okumaya devam et! F…

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…