WhatsApp Web’de Çıkartma Nasıl Oluşturulur?

whatsapp-web-çıkartma-nasıl-oluşturulur

Mesajlaşırken çıkartma paylaşmayı sevenlerden misin? Kendi yaptıklarını paylaşmak ister misin? WhatsApp Web’e çıkartma oluşturma özelliği geldi. Üstelik üçüncü taraf bir uygulamaya ihtiyaç duymadan doğrudan platformun üzerinden yapabilirsin. Öğrenmek için hemen okumaya başla!

WhatsApp Web Çıkartma Oluşturma

Yeni eklenen özellikleriyle WhatsApp gelişmeye devam ediyor. Ancak bu kez platformun mobil tarafında değil de WhatsApp Web sürümünde güncelleme yapıldı. Bu güncellemeyi WhatsApp’ın masaüstü versiyonu da alıyor. Çıkartma paylaşmayı sevenler bu özelliğe çok sevinecek.

WhatsApp’ta kendi çıkartmalarını oluşturmak için üçüncü taraf uygulamalara, editörlere, ihtiyaç vardı. WhatsApp Web’e eklenen çıkartma düzenleyici sayesinde ek bir uygulamaya gerek kalmıyor. Bu özelliğin Android’e ne zaman geleceği henüz belli değil. Ancak web sürümünde oluşturduğun çıkartmayı mobil versiyonda da rahatlıkla kullanabilirsin.

WhatsApp Web’de Çıkartma Nasıl Oluşturulur: Resimli Anlatım

Bilgisayarının konforunda kendi çıkartmalarını başka bir uygulamaya veya araca ihtiyaç duymadan WhatsApp Web’de nasıl oluşturacağına değinelim.

1. WhatsApp Web’e mobil uygulamanı kullanarak giriş yap. Bunun için QR kodunu okutman yeterli.

2. Mesaj göndermek istediğin bir sohbetine gir.

3. Mesaj yazdığın kutucuğun solundaki ataç simgesine tıkla.

whatsapp-çıkartma-nasıl-oluşturulur

4. Açılan menüden alttan ikinci sırada yer alan çıkartma simgesine dokun.

whatsapp-çıkartma-nasıl-oluşturulur

5. Bir dosya gezgini penceresi açılacak. Mevcut resimlerinden veya internetten indirdiğin bir resim olabilir. diyerek resmi ekle. Arka planı saydam olursa çıkartman daha iyi görünür. Araçlar sayesinde resmin sadece istediğin kısmını da alabilirsin.

whatsapp-çıkartma-nasıl-oluşturulur

6. Resim seçimi sonrası düzenleme erkanı açılacak. Burada kesme, emoji, metin, çizme ve döndürme araçlarını bulabilirsin. Bu araçları kullanarak resmini dilediğin gibi düzenle.

whatsapp-çıkartma-nasıl-oluşturulur

7. Sağ üst köşedeki Bitti’ye dokunarak düzenlemeyi tamamla. Çıkartman hazırsa yeşil gönder düğmesine tıklayarak paylaşabilirsin.

whatsapp-çıkartma-nasıl-oluşturulur

8. Yaptığın bu çıkartmayı telefonunda da kullanmak istersen çıkartmanın üzerine basılı tut ve Favorilerine Ekle seçeneğine dokun. Artık cep telefonundan da yaptığın çıkartmayı paylaşabilirsin.

whatsapp-çıkartma-nasıl-oluşturulur

Yeni gelen özellikten bahsederek “WhatsApp Web çıkartma nasıl oluşturulur?” soruna da cevap vermiş olduk. Yazım denetimi WhatsApp’ta nasıl açılır merak ediyorsan şimdi blog yazımızı oku.

APK indirme sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazlasını sunuyor. Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında arkadaşlarınla paylaşmayı unutma!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger ile dilediğince mesajlaşabilirsin. Hiçbir ekstra ücret ödemeden sesli ve görüntülü arama yapabilirsin. Arkadaşlarınla sesli mesaj, video, resim, belge ve konum paylaşabilirsin. Sohbetlerinde yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de kullanabilirsin.

Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?
Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?

Telefon numaranı kullanmadan mesajlaşmak, arkadaşlarınla veya yeni tanıştığın insanlarla sohbet etmek ister misin? Kişisel telefon numarası olmadan Telegram kullanmanın yeni ve resmi bir yolu duyuruldu. Nasıl yapacağını ve haberin detaylarını keşfetmek için okumaya devam et! …

Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?
Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?

Artık videoların daha fazla ilgi uyandırıyor ama Instagram’da uzun video paylaşma imkanın var mı merak ediyorsan işte tam senlik bir rehber. Videolar için bir süre kısıtlaması söz konusu mu, daha uzun video paylaşmak için neler deneyebilirsin keşfetmek için okumaya devam et! …

TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?
TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?

Videolarının daha anlaşılır olması için alt yazı eklemek isteyebilirsin. Herhangi bir ek uygulamaya gerek kalmadan TikTok alt yazı ekleme otomatik yapılabiliyor. Hem içerik üreticiler hem de kullanıcılar açısından bu özellik nasıl kullanılır öğrenmek için okumaya devam et! Vi…

WhatsApp etkinlik oluşturma ve yönetme nasıl yapılır?
WhatsApp etkinlik oluşturma ve yönetme nasıl yapılır?

Planladığın bir etkinliği paylaşmak ve arkadaşlarını haberdar etmek mi istiyorsun? Belirli gruplar için WhatsApp etkinlik oluşturma imkanı sunuyor. Tek tek haber vermekten kurtulmanı sağlayan bu yeni özelliği nasıl kullanacağını ve yöneteceğini öğrenmek için okumaya devam et!…