Videodan Fotoğraf Alma Android’de Nasıl Yapılır?

videodan-fotograf-alma-android

Video çekmeyi seviyorsun ancak bazen keşke fotoğraf da çekseydim dediğin oluyor mu? Üzülme, sonradan bunu yapabilirsin. Videodan fotoğraf alma Android’de mümkün. Bu rehberle nasıl yapacağını ve ihtiyaç duyacağın en iyi Android uygulamaları keşfetmek için hemen okumaya başla!

Videodan Fotoğraf Alma Android’de Çok Kolay

İzlemekten keyif aldığın videolardan harika fotoğraf kareleri de yakalayabilirsin. Bu sayede sosyal ağlarında ve arkadaşlarınla yalnızca video paylaşmaz fotoğraflar da paylaşabilirsin.

Videodan fotoğraf alma Android uygulamalar aracılığıyla oldukça kolay hale geliyor. Örnek olması açısından nasıl yapacağını Videodan Fotoğraflar uygulaması ile açıklayacak ve kullanabileceğin diğer Android uygulamalardan da bahsedeceğiz.

Videodan Fotoğraf Alma Android Cihazlarda Nasıl Yapılır?

Video çekimi sonrası kaliteli fotoğraflara sahip olabilirsin. Oldukça kolay olan bu işlemi nasıl yapacağını ve videodan nasıl resim çıkaracağını adım adım açıklayalım. Bunun için öncelikle AndroidListe’den Videodan Fotoğraflar uygulamasını indirip kur, videolarına erişim izni ver ve şu adımları izle:

1- Uygulamayı açtıktan sonra Video Seç’e dokun.

videodan-fotograf-alma-android

2- Galerin açılacak ve videoların olduğu albümler gösterilecek. Resim çıkarmak istediğin videonu aç.

videodan-fotograf-alma-android

3- Uygulama fotoğraf alman için 4 farklı seçenek sunuyor: Aralık, Tek, Özel, Slider. Her sekme farklı özelleştirme seçeneklerine sahip: başlangıç/bitiş, çerçeve sayısı, video hızı gibi. Dilediğini kullanabilirsin.

videodan-fotograf-alma-android

4- Kolaylığı açısından Tek sekmesine örnek verelim. Yukarıda video oynatılırken ortadaki deklanşör tuşuna bas. Her bastığında birer fotoğraf karesi videodan alınıp galerine eklenecek. İstersen Öncesindeki ve Sonrasındaki Kareyi Al seçeneğini açarak daha net görüntüler yakalayabilirsin.

videodan-fotograf-alma-android

5- Geri gelerek uygulamanın açılış sayfasına dön. Uyarı mesajına çıkarsa Yes demeyi unutma. Burada Fotoğraf Galerisini’a dokunarak yakaladığın fotoğraflara bakabilirsin. Burada beğenmediğin kareleri seçip çöp kutusuna dokunarak silebilir veya GIF haline getirebilirsin.

videodan-fotograf-alma-android

Hepsi bu kadar! Uygulamanın seçeneklerini deneyerek daha iyi kareler yakalayabilirsin. Temel olarak diğer tüm uygulamalar da benzer şekilde çalışır.

Videodan Fotoğraf Alma Android Uygulamaları

Videodan fotoğraf alma Android’de en kolay şekilde nasıl yapılır örnekle açıkladık. Anlattığımız uygulamanın dışında da kullanabileceğin pek çok Android uygulama mevcut. Alternatif uygulamaları aşağıdaki listemizde bulabilirsin.

Bu arada silinen videoları ve fotoğrafları geri getirme nasıl yapılır bilmiyorsan ilgili blog yazımızı okuyarak öğrenebilirsin. AndroidListe‘den tema, oyun, uygulama ve APK indir, Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında paylaşmayı unutma!

  1. Video to Image Converter Music

    Video to Image Converter Music

    Video to Image Converter ile videolarından kareler yakalayabilir ve fotoğraf çıkarabilirsin. 4K’ye kadar videoları destekler. Oldukça basit bir kullanıma sahip. Yakalama sonrasında fotoğraflarında basit düzenlemeler yapabilir ve slayt gösterileri oluşturabilirsin.

  2. Video to Photo Frame Grabber

    Video to Photo Frame Grabber

    Video to Photo Frame Grabber, videodan resim almanı sağlayan kullanışlı bir araç. Video seçimi sonrası fotoğraf çıkarmaya başlayabilirsin. Belirli bir nesneyi yakınlaştırabilir; resim kalitesini ve boyutunu yapılandırabilirsin. Best’i seçerek oldukça detaylı 4MB’lık fotoğraflar yakalayabilirsin.

  3. Photos from Video - Extract Images from Video

    Photos from Video – Extract Images from Video

    Videodan Fotoğraflar, videonun başlangıç ve bitiş aralığını seçerek fotoğraf kareleri yakalamanı sağlayan bir araç. Özelleştirme seçeneklerini kullanarak otomatik olarak resimleri çıkarabilir ve beğendiklerini cihazında saklayabilirsin. Fotoğraflarının çözünürlüğü videolar ile aynı olacak.

Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?
Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?

Daha önce paylaşmış olduğun hikayelere yeniden bakmak mı istiyorsun? Paylaşmış olduğun Instagram eski hikayelere bakma şansın var ancak başkasının eski hikayelerini görmek pek de kolay değil. Bu rehberimizde geçmiş hikayelere nasıl bakacağını keşfetmek için okumaya devam et! …

Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?
Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?

Başka platformlarda paylaşmak ya da Android cihazına kaydetmek için filigran olmadan TikTok’tan video mu indirmek istiyorsun? Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir merak edenler için farklı yöntemlerin yer aldığı bir rehber hazırladık. Detaylar için okumaya devam et! F…