Silinen Videoları ve Fotoğrafları Geri Getirme Android’de Nasıl Yapılır?

silinen-fotograflari-geri-getirme-android

Telefonun hafızasında yer açmak için veya yanlışlıkla sildiğin video ve fotoğraflarını kurtarmak mı istiyorsun? Silinen videoları ve fotoğrafları geri getirme Android’de mümkün. Deneyebileceğin yöntem ve uygulamalar mevcut. Tüm bunları ve daha fazlasını keşfetmek için hemen oku!

Cihazının hafızasını boşaltmak veya yanlışlıkla silinen fotoğraf veya videoları Android’de geri getirebilirsin. Android son sürümleriyle birlikte geri getirme işini kolaylaştıran bazı özellikler kazandı. Şimdi bu özelliklere ve kullanabileceğin uygulamalara bakalım.

Silinen Videoları ve Fotoğrafları Geri Getirme Android Galeri Yöntemi

Android son versiyonlarıyla birlikte bilgisayardan aşina olduğun çöp sepeti özelliğine kavuştu. Yani silinen ögeler, vazgeçme ihtimaline karşı bir süre daha çöp sepetinde bekletilir ve silinir.

Cihazına yerleşik olarak gelen Galeri uygulamasında sildiğin ögeler 30 gün boyunca saklanır. Sonrasında ise tamamen silinir. Cihaz üreticileri kendi Galeri uygulamasını kullanmayı tercih etse dahi bu özelliği birçoğunda bulman mümkün. Nasıl kullanacağına değinecek olursak:

1- Galeri uygulamanı aç. Sağ alt köşedeki üç çizgili menü simgesine dokun.

silinen-fotograflari-geri-getirme-android

2- Çöp Kutusu’na dokun.

silinen-videoları-geri-getirme-android

3- Sildiğin video ve fotoğraflar, kalan gün sayısına göre listelenecek.

silinen-fotograflari-geri-getirme-android

4- Geri almak istediğin videonun veya fotoğrafın üzerine tıkla ve sol köşedeki geri alma simgesine dokun. Videoyu veya fotoğrafı sildiğinden beri bir aydan fazla olduğunu düşünüyorsan farklı yöntemler denemelisin.

silinen-videoları-geri-getirme-android

Silinen Video ve Fotoğrafları Geri Getirme: Google Fotoğraflar Yöntemi

Galeri uygulamasında olduğu gibi Google Fotoğraflar da çöp kutusu ögesine sahip. Eğer video ve fotoğraflarını yedekliyorsan 60 gün boyunca çöp kutusunda saklanır. Yedekleme yapmıyorsan 30 gün sonunda kalıcı olarak silinirler. Nasıl kullanacağına bakalım.

1- Google Fotoğrafları aç ve Kitaplık seçeneğine dokun. Üst menüden Çöp Kutusu’na tıkla.

silinen-fotograflari-geri-getirme-android

2- Sildiğin fotoğraf ve videolar listelenecek. Geri almak istediklerini seç.

silinen-videoları-geri-getirme-android

3- Fotoğraf veya resmin altındaki Geri Yükle seçeneğine dokun.

silinen-fotoğrafları-geri-getirme-android

Silinen Videoları ve Fotoğrafları Geri Getirme Android Uygulamaları

Yukarıdaki yöntemler işe yaramazsa Android uygulamalardan destek alabilirsin. Ancak bu uygulamaların da %100 sonuç vereceği anlamına gelmez. Birçok uygulama, root (kökleme) istemez ancak köklenmiş cihazlarda daha derin tarama yapılabilir. Android konusunda yeterince deneyimin yoksa destek alman yararına olabilir.

Bu uygulamalarda temel olarak aynı şekilde çalışır. Cihazını tarar ve kurtarılabilecek video, fotoğraf ve diğer dosyaları listeler. Aradığını bulduğunda geri yükle veya kurtar demen yeterli olur.

Silinen videoları ve fotoğrafları geri getirme Android‘de nasıl yapılır ve ihtiyaç duyabileceğin uygulamaları paylaştık. Fotoğrafa özel efekt ekleme imkanı veren en iyi Android uygulamalar listemizi de incele.

AndroidListe‘den tema, oyun, uygulama ve APK indir, Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında paylaş, takipçilerin de yararlansın!

  1. DiskDigger undelete (root)

    DiskDigger undelete (root)

    Disk Digger, cihazında silinmiş olan fotoğrafları kurtarmana yarayan kullanımı basit bir araç. Hafıza kartını da tarayabilir. Root istemez ancak rootlu cihazlarda daha derin tarama yapabilir ve videoları da kurtarabilir. Geri alma sonrası ihtiyacın olmayan dosyaları tamamen silebilirsin.

  2. Dumpster - Recycle Bin

    Dumpster – Recycle Bin

    Dumpster, silmiş olduğun resim, video ve fotoğrafları geri yüklemene yardımcı olur. Ayrıca bir çöp kutusu oluşturarak sildiğin medyaları burada depolar ve geri almanı mümkün hale getirir. Yeni silinen dosyaları kurtarmada daha başarılıdır.

  3. DigDeep Image Recovery

    DigDeep Image Recovery

    Dig Deep, hafıza kartını ve dahili depolamayı derinlemesine tarayıp sildiğin fotoğrafları bulmana yardımcı olacak bir araç. Kullanımı oldukça kolay olan uygulama tarama sonrası geri alabileceğin tüm fotoğrafları listeler, ihtiyacın olanları seçmen yeterli.

  4. Disk Video Recovery Pro

    Disk Video Recovery Pro

    Disk Video Recovery, silinen videoları geri almanı sağlayan basit bir araç. FLV, AVI, MOV, MP4, MPG, 3GP gibi birçok farklı video formatını destekler. Hızlı tarama yapabileceğin gibi dosya türünü, görüntü kalitesini, taranacak alanı seçerek taramalarını özelleştirebilir, daha derin arama yapabilirsin.

  5. Video Recovery Beta

    Video Recovery Beta

    Video Recovery, root ihtiyacı duymayan, kullanımı kolay bir video kurtarma uygulaması. Silinen videoları tarar ve geri yüklemeni sağlar. FLV, AVI, MOV, MP4, MPG, 3GP desteği sunar. Dahili ve harici hafızayı tarama yeteneğine de sahip.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları

Kendi müziklerini mi yapmak istiyorsun? O zaman kendi müzik ve altyapılarını hazırlayabileceğin en iyi beat yapma uygulamaları listemize göz at. Android cihazını bir enstrümana ve kayıt stüdyosuna dönüştürebileceğin en iyi Android uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et!…