QR Kodu ile WhatsApp Kişi Ekleme Nasıl Yapılır?

whatsapp-kişi-ekleme-qr-kodu

Popüler mesajlaşma uygulaması, yeni özellikler duyurmaya devam ediyor. En yeni özelliklerden biri QR kodu ile WhatsApp kişi ekleme. Artık WhatsApp karekod ile kişi ekleme ve paylaşma oldukça kolaylaşıyor. Şimdilik Beta’da olan bu özellik yakında herkese gelecek, detaylar için hemen oku!

Oluşturacağın QR kodu sayesinde telefon numaranı vermeden başka kişilerin seni WhatsApp’a eklemesini sağlayabilirsin. Sen de paylaşılan karekodlar ile yeni kişileri kolaylıkla ekleyebilirsin.

Üstelik bu QR kodu, dilediğin an sıfırlayabilir, yeni kod oluşturabilir ve daha güvenli kullanabilirsin.

WhatsApp kişi ekleme QR kodu kullanarak nasıl yapılır, kendi profil bilgilerini nasıl paylaşabilirsin, işte ayrıntılar.

WhatsApp Kişi Ekleme QR Kodu ile Nasıl Yapılır?

Normalde bir kişiyi eklemek için telefon numarasını rehberine eklemen, yeni kayıt oluşturman gerekiyor. Ancak WhatsApp QR kodu seni tüm bu dertlerden kurtaracak. Yeni bir kişi ile kolayca hemen sohbet başlatabilirsin.

1- Uygulamayı aç. Sağ alt köşedeki yeni sohbet başlat simgesine tıkla.

whatsapp-kişi-ekleme-qr-kodu

2- Yeni Kişi seçeneğindeki karekod simgesine tıkla.

whatsapp-kişi-ekleme-qr-kodu

3- Açılan sayfadan sağ taraftaki Kodu Tara seçeneğine dokun.

whatsapp-kişi-ekleme-qr-kodu

4- WhatsApp’ın kod tarayıcısı açılacak. Ekleyeceğin kişinin koduna telefonunu tutarak tarama işlemini tamamla. Telefonunu arkadaşının ekranında açık olan QR koduna tuttuğunda ekleme işlemi tamamlanacak.

5- Bir karekod sana resim olarak gönderilmiş ise sol alt köşedeki Galeri simgesine tıkla ve galerinden bu QR kodlu resmi bul. WhatsApp kodu tarayacak ve Yeni Kişi Ekle seçeneğine dokun.

whatsapp-kişi-ekleme-qr-kodu

WhatsApp QR Kodu ile Profil Bilgileri Nasıl Paylaşılır?

Kendi WhatsApp QR kodunu paylaşarak yeni bir sohbete dahil olabilir, bir arkadaşının seni kendi kişiler listesine kolayca eklemesini sağlayabilirsin. Bunun için.

1- Uygulamayı aç. Sağ üst köşedeki üç noktaya tıkla.

whatsapp-kişi-ekleme-qr-kodu

2- Ayarlar’a gir.

whatsapp-kişi-ekleme-qr-kodu

3- Ayarlar sayfasında en üstte profil resmini göreceksin. Burada sağ taraftaki karekod simgesine dokun.

whatsapp-kişi-ekleme-qr-kodu

4- QR Kodum Sekmesinde kendi karekodunu göreceksin. Bir arkadaşın seni eklemek istediğinde yukarıda anlatıldığı gibi WhatsApp’a QR kodunu taratıp seni ekleyebilir.

whatsapp-kişi-ekleme-qr-kodu

5- İstersen sağ üst köşedeki Paylaş simgesine dokunarak istediğin uygulama aracılığıyla QR kodunu bir resim olarak gönderebilirsin. Kimi uygulamalarda bir bağlantı da görünecek ama telefon numaran gözükmeyecek.

whatsapp-kişi-ekleme-qr-kodu

6- Güvenliğin açısından paylaşım sonrası arkadaşın seni ekledikten sonra dilersen QR kodunu sıfırlayabilirsin. Bunun için aynı sayfada üç noktaya tıkla.

whatsapp-kişi-ekleme-qr-kodu

7- QR Kodunu Sıfırla’ya dokun. Açılan onay mesajına Sıfırla diyerek işlemi tamamla.

whatsapp-kişi-ekleme-qr-kodu

WhatsApp kişi ekleme QR kodu ile bu kadar basit. WhatsApp sesli mesajları nereye kaydediyor, biliyor musun?

Konuyla ilgili düşüncelerini Yorumlar kısmında paylaşabilirsin. Android Hikayeler‘i izle hem muhteşem oyun ve uygulamalar keşfet hem de öğreticiler ile nasıl yapılır öğren. AndroidListe‘den uygulama indir, Facebook sayfamızı takip et!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    Popüler uygulama WhatsApp Messenger ile dilediğince mesajlaşabilirsin. Hiçbir ekstra ücret ödemeden görüntülü arama yapabilir ve arkadaşlarınla sesli mesajlarvideolar, resimler ve belgeler paylaşabilirsin. Yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de kullanabilirsin.

Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?
Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?

Daha önce paylaşmış olduğun hikayelere yeniden bakmak mı istiyorsun? Paylaşmış olduğun Instagram eski hikayelere bakma şansın var ancak başkasının eski hikayelerini görmek pek de kolay değil. Bu rehberimizde geçmiş hikayelere nasıl bakacağını keşfetmek için okumaya devam et! …

Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?
Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?

Başka platformlarda paylaşmak ya da Android cihazına kaydetmek için filigran olmadan TikTok’tan video mu indirmek istiyorsun? Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir merak edenler için farklı yöntemlerin yer aldığı bir rehber hazırladık. Detaylar için okumaya devam et! F…

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…