WhatsApp Karanlık Mod: Beklenen Özellik Nasıl Etkinleştirilir?

whatsapp-karanlık-mod

Birçok mesajlaşma uygulaması karanlık modu duyurdu. Sen de WhatsApp karanlık mod ne zaman gelecek diye bekleyenlerden misin? Resmi duyuruyu bekliyorsan biraz daha beklemen gerekecek. Yine de koyu temayı WhatsApp’ta herkesten önce deneyebilirsin. Nasıl mı diye sormak yerine hemen okumaya başla.

WhatsApp Karanlık Mod Nasıl Etkinleştirilir?

Karanlık modun pil tüketimini azalttığı gözlemleniyor ve giderek popüler hale geliyor. En çok kullanılan mesajlaşma uygulamaları da bir bir karanlık mod özelliğini yayınlıyor.

Bu trend, WhatsApp da dahil tüm uygulamaları etkilemiş durumda. Son bilgilere göre yakında tüm kullanıcılara karanlık mod gelecek. Ancak sen önceden deneyebilirsin.

WhatsApp Karanlık Mod Açma

Android’in özelliklerini kullanarak bu modu etkin hale getirmeyi deneyebilirsin. Android 10 yerel bir karanlık mod ile geliyor.

Görünümünü değiştirmek için Görüntü Ayarları’na git, Tema’ya dokun ve Karanlık Modu (Koyu Tema) seç.

Artık WhatsApp dahil tüm uygulamalarını bu temaya göre düzenleyebilirsin. Bunun için Geliştirici Seneçekleri’ni etkinleştirmen gerekiyor.

  • Ayarlar’dan Telefon Hakkında’ya dokun.
  • Derleme Numarası’nı yedi kez tıkla.
  • Ayarlar sayfasını yeniden aç ve açılan Geliştirici Seçenekleri’ne gir.
  • Karanlık Modu Etkin Kıl seçeneğini açarak tüm uygulamaların koyu temaya geçmesini sağla.
  • Sohbet sayfası hariç WhatsApp’ın arayüzü karanlık moda geçecek. Sohbet sayfasının Duvar Kağıdı’nı Düz Renkler arasından koyu bir tanesini seçerek karartabilirsin.

Android 10 bir telefonun yoksa üçüncü taraf uygulamalar kullanmak istemiyorsan biraz daha sabırlı olmalısın. Ancak sohbetlerini karanlık moda benzetebilirsin. Bunun için

  • Herhangi bir sohbeti aç.
  • Menü simgesine dokun.
  • Duvar Kağıdı seçeneğini tıkla.
  • Düz Renk’e bas ve koyu bir renk seç.

WhatsApp karanlık mod için sayılı günler kaldı. İstersen Facebook Messenger karanlık modu deneyebilirsin. Konu ile ilgili farklı görüş veya önerilerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin. Sayfamızdan uygulama indir veya Facebook sayfamızdan bizi takip et!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    Popüler uygulama WhatsApp Messenger ile dilediğince mesajlaşabilirsin. Hiçbir ekstra ücret ödemeden görüntülü sohbet edebilir, arkadaşlarınla videolar, resimler ve belgeler paylaşabilirsin. Yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF kullanabilirsin.

Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?
Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?

Daha önce paylaşmış olduğun hikayelere yeniden bakmak mı istiyorsun? Paylaşmış olduğun Instagram eski hikayelere bakma şansın var ancak başkasının eski hikayelerini görmek pek de kolay değil. Bu rehberimizde geçmiş hikayelere nasıl bakacağını keşfetmek için okumaya devam et! …

Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?
Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?

Başka platformlarda paylaşmak ya da Android cihazına kaydetmek için filigran olmadan TikTok’tan video mu indirmek istiyorsun? Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir merak edenler için farklı yöntemlerin yer aldığı bir rehber hazırladık. Detaylar için okumaya devam et! F…