Facebook Messenger Karanlık Modu Geliyor: Anahtar bir Emoji

facebook-messenger-karanlık-modu-chrome-koyu-tema

Karanlıkta mesajlarını okuduğun anlaşılmasın ister misin ya da beyaz ekrandan sıkıldın mı? Facebook Messenger karanlık modu seni kurtaracak, nasıl mı, hemen oku!

Günümüzde artık pek çok uygulama karanlık moda geçiyor. Koyu tema, gece modu veya karanlık modu gibi isimlerle anılan dark mode artık Facebook Messenger’da. Facebook Messenger karanlık modu seçenekleri arasına eklemek için deniyor.

Facebook Messenger Karanlık Modu Denemenin Sırrı

Facebook Messenger karanlık modu henüz tüm kullanıcılara açılmış değil, geliştirme çabaları sürüyor. Ancak bu özelliği deneyebilirsin. İşin küçük bir sırrı, hilesi var. Bugün koyu modun kapısını açacak sırdan, bir anahtardan bahsedeceğiz.

İşin sırrı bir emojide saklı. Karanlık modu bir hilal ifadeciği açacak. Nasıl yapacağına bakalım.

Facebook Messenger Karanlık Modu Açma Nasıl Yapılır?

Anahtarımız bir emoji yani hilal simgesi. Adım adım açıklayalım.

1- Herhangi bir Messenger sohbetine git.

2- Mesaj Yaz bölümünde emojileri açan gülen yüz simgesine tıkla. İfade Simgesi sekmesinde Ayıcık simgesinin olduğu yerde hilali bul, tıklayıp gönder.

facebook-messenger-karanlık-modu

3- Hilaller yağmur gibi yağacak. Ardından Karanlık Modu Buldun! uyarısı çıkacak ve bunu tıklayarak  açabilirsin. Daha sonrasında Ben profil sayfanda karanlık modu açıp kapatabilirsin.

facebook-messenger-karanlık-modu

Bugün sürprizlerimiz bununla sınırlı değil. Chrome içinde bir sırrımız var okumaya devam et!

Chrome Koyu Tema Denemen için Seni Bekliyor

Daha öncede belirttiğimiz gibi Google da durmuyor ve Chrome koyu tema çalışmalarını sürdürüyor.

Koyu tema özelliği tüm kullanıcıların kullanımına kararlı sürümüyle sunulmadan önce test ediliyor. Bu özelliği test edebilmek için Chrome Canary uygulamasını yüklemelisin. Bildiğin Chrome ancak gelişim aşamasında olduğundan kullanım esnasında bazı sorunlarla karşılaşma ihtimalin var.

Chrome Koyu Tema Nasıl Etkinleştirilir?

Öncelikle Chrome Canary sayfamızdan indir ve cihazına yükle.

1- Uygulamayı aç. Gelişmiş ayarlara girmek için tarayıcı çubuğuna chrome://flags yaz ve gir.

chrome-koyu-tema

2- Açılan sayfada arama bölümüne (Search flags) dark yazarak koyu temayı ara.

chrome-koyu-tema

3- Sonuç sayfasından Android web contents dark mode seçeneğini Default sekmesi yerine Enabled yaparak koyu temayı etkinleştir.

chrome-koyu-tema

Facebook Messenger karanlık modu ve Chrome koyu temayı anlattıklarımızı uygulayarak deneyebilirsin. YouTube koyu tema nasıl etkinleştirilir biliyor musun? Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin. Sitemizden uygulama indir veya Facebook sayfamızdan bizi takip et!

  1. Chrome Canary (Kararsız)

    Chrome Canary (Kararsız)

    Google‘un geliştirdiği Canary gelecekte Chrome‘a eklenebilecek yeni özelliklerin test edildiği geliştiriciler ve ileri düzey kullanıcılar için bir web tarayıcı. Karasız olmasına rağmen pek çok özelliği deneyerek Google’a geri bildirimde bulun.

  2. Facebook Messenger

    Facebook Messenger

    Facebook Messenger SMS ve Facebook mesajlarını tek bir yerde toplayabileceğin ücretsiz bir iletişim uygulaması. Sesli ve görüntülü kişisel ve grup mesajları gönderebilir, resimlerkonum bilgisi ve daha fazlasını paylaşabilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …