5 Android Wi-Fi Bağlanma Sorunu ve Çözüm Yolları

android-wifi-bağlanma-sorunu

Wi-Fi bağlanma sorunu mu yaşıyorsun? Ne yapacağını bilmiyor musun? En sık karşılaşılan 5 Android Wi-Fi bağlanma sorunu ve çözüm yolları burada. Hemen okumaya başla!

Wi-Fi yani kablosuz ağ, mobil cihazların vazgeçilmez özelliklerinden biri. İnternet’e bağlanmayan yok gibi. Kimi hallerde Wi-Fi sorunları nedeniyle İnternet’e bağlanamayabilirsin. En sık yaşanan 5 Android Wi-Fi bağlanma sorunu ve çözüm yolları yazımızda.

5 Android Wi-Fi Bağlanma Sorunu Tarih Oluyor!

Wi-Fi bağlanma sorunu tam bir kabusa dönüşebilir. İnternet’e bağlanamayan bir telefon ne kadar cazip gelebilir. Ancak değineceğimiz 5 Android Wi-Fi bağlanma sorunu artık gözünü hiç korkutmayacak çünkü çözüm yollarını da anlatacağız.

Android Wi-Fi Bağlanma Sorunu Yaşadığında Neler Yapabilirsin?

En temel sorunlara başlıklar halinde değinecek ve çözüm yollarını açıklayacağız. Bu yollardan birisi derdine deva olacak.

1- Wi-Fi’ye Bağlanmıyor: Temel Çözüm

Cihazın Wi-Fi’ye bağlanmıyor ise temel çözümü asla es geçme: uçak modu ve sistem geri başlatma. Karmaşık çözüm yollarını denemek yerine en basit reçete işe yarayabilir. İlk akla gelen cihazını açıp kapatman. Android cihazının durum çubuğundan Wi-Fi’yi aç kapa yap ya da modemini kapat ve iki dakika sonra aç. Telefonunu uçak moduna al. Daha sonra ise bu modu kapat. Sorun devam ediyorsa cihazını yeniden başlatmayı dene. Eğer sorunun bir güncelleme sonrası gerçekleşmiş ise

a. Güç düğmesine bas.

b. Ekrandaki Kapat butonuna basılı tut. Güvenli Modda Yeniden Aç uyarısına TAMAM diyerek onayla.

c. Cihazın güvenli modda açıldıktan sonra normal şekilde cihazını kapat ve yeniden aç.

Eğer sorunun çözülmediyse aşağıdaki yöntemleri okumaya devam et.

2- Kendi Kendine Wi-Fi Bağlantısı Kesiliyor

Wi-Fi bağlantısı kesiliyor ise bunun temel nedeni Uykudayken Kablosuz’u Açık Tut seçeneğini etkinleştirmemiş olabilirsin. Pilden tasarruf etmek amacıyla Wi-Fi kapatılıyor olabilir. Bunu değiştirmek için

a- Ayarlar > Kablosuz menüsüne gir.

b- Kablosuz sayfasında ya üç noktaya ya da çark simgesine tıklayarak yapılandırma sayfasına git.

c- Uykudayken Kablosuz’u Açık Tut seçeneğine dokun ve Her Zaman seçeneğine tıkla.

3- IP Adresi Almıyor: Wi-Fi’yi Onar

IP adresini bir türlü alamıyor, kimlik doğrulamayı geçip ağa bağlanamıyorsa Wi-Fi bozulmuş olabilir. Öncelikle modemini yeniden başlat, sorun devam ederse fabrika ayarlarına geri dön.

Bu zorlu çözümü sevmediysen Wi-Fi’yi onarma işlemini yapabilen uygulamalar var. Fix Wi-Fi uygulamasını sitemizden indirebilirsin. Uygulama gerekli sistem dosyalarını kontrol edecek hatalı olanları düzeltecek ve cihazının IP adresini almasını kolaylaştırıp sorunları giderecek.

4- Wi-Fi Çok Yavaş

Kablosuz ağa bir şekilde bağlandın ancak web tarayıcını kullandığında Wi-Fi’nin çok yavaş olduğunu sayfaların çok geç yüklendiğini fark ettin. Sorun ağ tıkanıklığı olabilir.

Modeminin düzgün çalıştığından, sinyallerin güçlü olduğundan ve bağlantıyı kesen herhangi bir şeyin olmadığından eminsen Speedtest uygulamasını yükle. İndirme, yükleme ve ping hızını gösterecek ve ağındaki sorunları teşhis edebilirsin.

5- Wi-Fi Ağı Kaydedildi Ama Bağlantı Yok

Wi-Fi için gerekli bilgileri girdin ama bir türlü ağa bağlanamıyorsun. Yine temel bir sorun karşımıza çıkıyor. Korumalı ağa, hatalı şifre ile bağlanmaya çalışıyor olabilirsin.

Ağını kaydettiysen:

a. Ağın üzerine basılı tut.

b. Açılan pencereden Ağı Değiştir seçeneğine tıkla.

c. Şifreyi göster seçeneğini işaretle ve şifreyi doğru bir şekilde yazdığından emin ol.

Kimi zaman modemin ağı şifreleme türü (WEP gibi) ile telefonunki farklı olabilir, bunları da kontrol et.

Android Wi-Fi bağlanma sorunu çözümsüz değil. Wi-Fi çekim gücü arttırma da gayet mümkün. Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin. Sitemizden uygulama indir veya Facebook sayfamızdan bizi takip et!

  1. fix wifi

    fix wifi

    Fix wifi adından da anlaşılacağı gibi Wi-Fi sorunlarını gidermek amacıyla geliştirilmiş bir uygulama. Sistem dosyalarında yaşanan hataları ve eksikleri kolayca onarıyor. Wi-Fi’yi onarıp kesintisiz bir bağlantının kurulmasını sağlıyor.

  2. Speedtest.net

    Speedtest.net

    İnternet performansını değerlendiren Speedtest.net kablosuz ağının hızını ölçüyor. İndirme, yükleme ve ping testi yapıyor. Bu ölçümleri kaydedip kıyaslama ve raporlama yapabiliyor. Hız sorunlarını tespit etmene yardımcı oluyor.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları

Kendi müziklerini mi yapmak istiyorsun? O zaman kendi müzik ve altyapılarını hazırlayabileceğin en iyi beat yapma uygulamaları listemize göz at. Android cihazını bir enstrümana ve kayıt stüdyosuna dönüştürebileceğin en iyi Android uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et!…