Wi-Fi Çekim Gücü Arttırma Android Cihazlarda Nasıl Yapılır?

wi-fi-çekim-gücü-arttırma-android

Keyfince İnternet’te gezemiyor, Wi-Fi bağlantı ve hız sorunları mı yaşıyorsun? Wi-Fi çekim gücü arttırma Android cihazlarda nasıl yapılır, Wi-Fi güçlendiriciler bu yazıda.

İnternet’e kesintisiz bağlısın ancak sayfalar yavaş açılıyor. Wi-Fi bağlantın deli gibi pil tüketiyor. Tüm bunlar zayıf kablosuz ağ bağlantısından olabilir. Wi-Fi çekim gücü arttırma Android telefonun veya tabletin için çözüm olabilir.

Wi-Fi Çekim Gücü Arttırma Android Rehberi

Kablosuz ağ çekim gücü düşükse telefonunda istediğin gibi İnternet’te gezemezsin. Video izlerken kahrolabilir veya beğendiğin bir oyunu indirmek için dakikalarca bekleyebilirsin.

Wi-Fi çekim gücü arttırma Android için nasıl yapılır, Android Wi-Fi güçlendirici olarak hangi uygulamaları kullanabilirsin, hepsi bu rehberde!

En İyi Wi-Fi Bağlantı Noktasını Bul

wi-fi-çekim-gücü-arttırma-android

Kablosuz ağ bağlantısı zayıf olduğunda ilk akla gelen modemi açıp kapatmak. Bir diğeri ise Wi-Fi analizi yapan bir uygulama kullanmak. Wi-Fi Analyzer ağını analiz eder, kolayca en uygun Wi-Fi’yi bulmana ve ağını en iyi hale getirmene yardımcı olur.

İkinci olarak bulunduğun alandaki en kararlı ağı tespit eder. Son olarak IP adresi, ağ geçidi DNS bilgileri sağlar.

Sinyal Gücünü Düşüren Telefon Kılıfı mı, Kontrol Et

wi-fi-çekim-gücü-arttırma-android

Telefon kılıfları şık ve kullanışlı olsalar da çekim gücünü etkileyebiliyorlar. Özellikle metal aksamları varsa daha dikkatli olmalısın. Bunu anlamak için Speedtest.net gibi Wi-Fi hız testi yapan bir uygulama ile önce kılıflı daha sonra ise kılıfsız bir test yap. Çıkan sonuca göre telefonun kılıfsız ya da kılıflı kullanmaya devam edebilirsin.

Modemini En İyi Yere Koy

wi-fi-çekim-gücü-arttırma-android

Wi-Fi çekim gücü güçlendirme Android cihazlarını evinde kullanırken bir püf noktası var. Genelde modemler hemen telefonun, hattın veya prizlerin yakınına konulur ancak bu ağını zayıflatabilir. Evinde modem için en ideal yeri tespit edebilen Wi-Fi Heatmap gibi uygulamalar var. Bu sayede Wi-Fi’nin sinyal gücünü artırabilirsin.

Wi-Fi Frekans Bandını 5 GHz ile Değiştir

Pek çok Android cihaz hem 5 GHz hem de 2.4 GHz bandını kullanıyor. 5 GHz gibi yüksek frekanslar daha geniş spektrum aralığı demek. 5 GHz frekansında her biri 20 MHz olan 23 kanal var. Bu da 2.4 GHz’ye göre 14 fazla kanal anlamına geliyor. Kanallar çakışmazsa Wi-Fi’den daha iyi sinyal alırsın.

Bunu Android 6.0 Marshmallow veya daha eski cihazlarda Ayarlar > Wi-Fi > Gelişmiş > Wi-Fi Frequency Band ardından Otomatik’e dokunarak yapabilirsin. Android 7.0 B-Nougat ve daha üstü sürümlerde yapamazsın. Bu ayarı yapmak için Wi-Fi Analyzer (open-source) uygulamasını kullanabilirsin.

wi-fi-çekim-gücü-arttırma-android

Wi-Fi çekim gücü artırma Android uygulamalar sayesinde daha kolay. Bu uygulamaları aşağıda bulabilirsin. Ayrıca izinsiz olarak Wi-Fi’ye bağlananları görüp engelleyebilirsin. Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin. Sitemizden uygulama indir ve Twitter sayfamızdan bizi takip et!

  1. Wifi Analyzer

    Wifi Analyzer

    Wi-Fi Analyzer ile çevrendeki kablosuz ağları analiz edebilirsin. Internet bağlantısına en uygun kanalı tanımlıyor. Kalabalık olmayan ve sinyal gücü yüksek olan kanala bağlanabilirsin. IP çakışmalarının önüne geçebilirsin.

  2. Speedtest.net

    Speedtest.net

    İnternet performansını değerlendiren Speedtest.net kablosuz ağının hızını ölçüyor. İndirim, yükleme ve ping testi yapıyor. Bu ölçümleri kaydedip kıyaslama ve raporlama yapabiliyor. Hız sorunlarını tespit etmene yardımcı oluyor.

  3. Wi-Fi Heatmap

    Wi-Fi Heatmap

    Wi-Fi Heatmap, bulunduğun alanın Wi-Fi çekim haritasını oluşturuyor. En güçlü sinyal gücünün alındığı yeri tespit ediyor. Sinyal kapsama alanını haritalıyor. İdeal modem konumunu ve Wi-Fi’nin en güçlü olduğu yerleri işaret ediyor.

  4. WiFi Analyzer (open-source)

    WiFi Analyzer (open-source)

    Wi-Fi ağını analiz ederek en iyi hale getirmen için açık kaynak kodlu Wi-Fi Analyzer detaylı bilgiler sunuyor. Sinyal gücünü ölçüyor. Yoğun kanalları tespit ediyor. Erişim noktasına olan uzaklığı belirtiyor. Frekans aralıklarını gösteriyor.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları

Kendi müziklerini mi yapmak istiyorsun? O zaman kendi müzik ve altyapılarını hazırlayabileceğin en iyi beat yapma uygulamaları listemize göz at. Android cihazını bir enstrümana ve kayıt stüdyosuna dönüştürebileceğin en iyi Android uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et!…