Bildirim Sesi Değiştirme Android’de Nasıl Yapılır?

bildirim-sesi-değiştirme

Bildirim sesleri nasıl değiştirilir, biliyor musun? WhatsApp, Facebook Messenger, Gmail ve Android bildirim sesleri çok havalı olabilir. Bildirim sesi değiştirme nasıl yapılır, işte detaylar!

Standart bildirim seslerinden bıkanlar için kurtuluş reçetesi hazırladık. Bildirim sesi değiştirme hem Android’de hem de popüler iletişim uygulamalarında nasıl yapılır ele aldık. Haydi tarzını her yerde yansıt!

Bildirim Sesi Değiştirme Farkını Ortaya Çıkaracak!

Herkesle aynı şeyleri kullanmak Android deneyimini sıradanlaştırabilir. Android‘in geniş özelleştirme seçeneklerinden neden faydalanmıyorsun?

Bir bildirim geldiğinde herkesle birlikte elini telefonuna atmak yerine bildirim sesi değiştirme özelliğini kullan, mesaj sana mı gelmiş kolayca öğren!

Varsayılan Android Bildirim Sesi Değiştirme

Öncelikle Android cihazının varsayılan bildirim sesi nasıl değiştirilir bunu ele alalım. Aşağıdaki bildirim sesi değiştirme adımlarını izlemen yeterli olacak. Kimi üreticilerin ve Android sürümlerinin menülerinde küçük farklılıklar olabilir ancak mantık aynı.

1- Ayarlar’a gir. Ses’e dokun.

bildirim-sesi-değiştirme

2- Varsayılan Bildirim Zil Sesi’ne tıkladığında açılan listeden beğendiğin bir tonu seç ve TAMAM de. Bu listeye nasıl yeni ses ekleyebileceğine dair bu yazımızı okuyabilirsin.

bildirim-sesi-değiştirme

WhatsApp Bildirim Sesi Değiştirme

WhatsApp bildirim sesi değiştirme de zor değil. Aşağıdaki adımları uygula.

1-Uygulamayı aç. Sağ üst köşedeki üç nokta üst üsteye tıklayarak Ayarlar’a gir. Bildirimler’e dokun.

bildirim-sesi-değiştirme

3-Buradan Bildirim Tonu’na gir ve dilediğin yeni tonu seç, TAMAM diyerek işlemi tamamla.

bildirim-sesi-değiştirme

Messenger Bildirim Sesi Değiştirme

Masadaki en farklı tona sahip olmak istiyorsan Facebook Messenger bildirim sesi değiştirme sana yardımcı olacak. Bunun için:

1-Uygulamayı aç. Profil resmine dokun.

bildirim-sesi-değiştirme

2-Tercihler bölümünde Bildirimler ve Sesler sekmesine tıkla.

bildirim-sesi-değiştirme

3-Buradaki Bildirim Sesi’ne tıklayarak açılan Zil Sesi penceresinden dilediğin tonu seç ve TAMAM de.

bildirim-sesi-değiştirme

Facebook Messenger çok geniş bir ses tonu yelpazesine sahip ancak kendi seslerini eklemene izin vermiyor yani özelleştirme imkanı yok. Eğer uygulamanın Lite versiyonunu kullanıyorsan varsayılan bildirim sesinden başka ses kullanamazsın.

Gmail Bildirim Sesi Değiştirme

En kullanışlı e-posta istemcilerinden biri olan Gmail bildirim sesi değiştirme fırsatı da sunuyor. Bunun için:

1-Uygulamayı aç. Sol üst köşedeki menü simgesine dokun. Ayarlar’a tıkla.

bildirim-sesi-değiştirme

2-Düzenlemek istediğin e-posta hesabını seç. Bildirimler bölümünden Gelen Kutusu Bildirimleri’ne tıkla.

bildirim-sesi-değiştirme

3-Ses’e dokun ve dilediğin tonu seçip TAMAM‘a tıkla.

bildirim-sesi-değiştirme

Bonus: kendi bildirim sesini oluşturmak için Ringtone Maker uygulamasını kullanabilir, aşağıda sayfamızdan indirebilirsin.

Bildirim sesi değiştirme hakkında bahsedeceklerimiz bu kadar. Android uygulama bildirimlerini de kapatabilirsin. Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin. Sitemizden uygulama indir veya Twitter sayfamızdan bizi takip et!

  1. Ringtone Maker

    Ringtone Maker

    Ringtone Maker ile ücretsiz olarak zil sesleri oluşturabilirsin. MP3, WAV, OGG gibi pek çok popüler formatı destekliyor. Herhangi bir şarkının veya sesin dilediğin yerini kesip zil/bildirim/alarm sesi olarak kaydetmeni sağlıyor.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …