Android Uygulama Bildirimleri Nasıl Kapatılır?

bildirimleri kapatma

Bildirimler kimi zaman canını mı sıkıyor? Bu duruma son verebilirsin. Bildirimleri kapatma çözüm olabilir. Android uygulama bildirimleri nasıl kapatılır, işte tüm detaylar.

Akıllı telefonların vazgeçilmezi uygulamalar. Pek çok uygulama kullanıyoruz. Bu uygulamalar ise önemli bir gelişme, güncelleme veya haber olduğu zaman bildirimde bulunuyor. Özellikle sosyal ağları, mesajlaşma veya haber uygulamalarını kullanıyorsan pek çok bildirim alıyorsun.

Bildirimlerin iyi kullanıldığı durumların yanı sıra kötü amaçlı kullanımları hatta sinir bozucu hale geldiği durumlar da olabiliyor. Gereksiz reklamlara yönlendiren ya da gereksiz bilgilendirmeler yapan bildirimler de olabiliyor. Bugün Android cihazlarda uygulama bildirileri nasıl kapatılır ele alacağız.

Mobil Cihazlarda Android Uygulama Bildirimleri Nasıl Kapatılır?

Çok sık bildirim alıyorsan hemen sinirlenmene gerek yok. Android’de her şeyin bir çözümü var. Bildirim kapatma her uygulama için yapılabiliyor. Şimdi bildirimler nasıl kapatılır, adım adım görelim.

1-Android’de dişli çark ile temsil edilen Ayarlar simgesine tıkla.

bildirimleri kapatma

2- Bildirimler seçeneğine dokun.

bildirimleri kapatma

3- Bildirimler penceresinde bulunan açılır menüden Tüm Uygulamaları seç ve bildirimlerini kapatmak istediğin uygulamaya tıkla.

bildirimleri kapatma

4- Burada dört farklı seçenek sana sunulacak.

bildirimler nasıl kapatılır

a. Tümünü engelle: Bu uygulamadan gelen bütün bildirimleri kapatır.

b. Sessiz bir şekilde göster: Sesli veya titreşimli bildirim almazsın, geçerli ekranda gösterilmez.

c. Kilit ekranında: Bildirim içeriğini gösterme veya gizleme ile ilgili seçenek sunulur.

d. Rahatsız Etmeyin ayarını geçersiz kıl: Rahatsız Etmeyin seçeneği “Yalnızca Öncelikli” olarak ayarlandığında bu bildirimleri kesmeye devam eder.

Bu seçeneklerden birini seçebilir veya Tümünü Engelle’yi aktif hale getirerek bu uygulamadan hiç bildirim almayabilirsin.

5- Son olarak Bildirim penceresindeki çarka tıklarsan bildirimleri kilit ekranı için yapılandırabilirsin.

bildirimleri kapatma

Üç nokta üst üsteyi tıkladığında ise sistem işlemlerini gizleyip açabilir ve uygulama tercihlerini sıfırlayabilirsin.

bildirimler nasıl kapatılır

Android uygulama bildirimleri nasıl kapatılır görmüş olduk. Android’de arka planda çalışan uygulamalar nasıl durdurulur bilmiyorsan okumanı şiddetle tavsiye ederiz. Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …