Ebeveyn Kontrolü için 2018’in En iyi Android Uygulamaları: Screen Time Parental Control, Kids Place

ebeveyn kontrolü

Günümüzün kaotik ortamında ailelerin çocuk takip, ebeveyn denetimi uygulamaları kullanmaları zorunlu. Ebeveyn kontrolü sağlayan en iyi Android uygulamalar burada.

Çağımız teknolojinin hüküm sürdüğü bir dönem. Teknoloji sunmuş olduğu kolaylıkların yanı sıra pek çok tehlikeyi de barındırıyor. Özellikle çocukları olan aileler daha da dikkatli olmak zorunda. Teknolojik cihazların kullanımında ebeveyn kontrolü ve ebeveyn rehberliği şart.

En İyi Android Uygulamalar ile Ebeveyn Kontrolü

İnternet ve mobil cihaz kullanımı bir özgürlük ancak denetim altında tutulması özellikle çocuklar için gerekli. Sınırsız kullanım, siber zorbalığa kapı aralıyor. Çocuk istismarının dışında Mavi Balina gibi oyunlar, üzücü sonuçlar doğurabiliyor.

Ebeveyn kontrolü, çocukların mağdur duruma düşmemeleri açısından önemli. Çocukların mobil cihaz kullanımları ve İnternet’e olan erişimleri denetim altına alınmalı. Artık günümüzde ebeveyn denetimi bir temel ihtiyaç.

Ebeveyn denetimi konusunda yardımcı olacak uygulamalar da geliştirilmiş durumda. Bugün en iyi Android uygulamaları arasından beş tanesini seçtik.

Ebeveyn Kontrolü Sağlayan En İyi Android Uygulamaları

Ebeveyn kontrolü sağlayan uygulamalara göz attığımızda bunlara bir çeşit çocuk takip sistemi de diyebiliriz. Bu uygulamalar güvenli İnternet ve mobil cihaz kullanımına olanak sağlıyor. Bu mobil cihazlar ister tablet ister telefon olsun mutlaka ebeveyn kontrolü altında kullanılmalı.

Bu uygulamalara baktığımızda İnternet kısıtlama, saate ve günlere göre yapılabiliyor. Uygulama engelleme daha da kolay hale gelebiliyor. Çocuğun ekran önünde geçirdiği süre ve yaptıkları takip edilebiliyor.

Ebeveyn Kontrolü için En İyi Android Uygulamalar

Ebeveyn kontrolü uygulamaları arasında çocuk kilidi olarak kullanabileceğin Kids Zone var. Çocuklara özel başlatıcı sunan Kids Place’i bulabilirsin. Çocuğunun ekran başında geçirdiği süreyi takip edebileceğin Screen Time Parental Control burada. Çocuğunun konumunu izleyebileceğin Kaspersky SafeKids listemizde. Uygulama engelleme konusunda yardımcın Norton Family Parental Control’ü indirebilirsin.

Ebeveyn kontrolü sağlayan bu uygulamaları sayfamızdan indirebilirsin. Android’de arkadaşlarını ve aileni nasıl takip edebileceğini biliyor musun, bunu okumayı da unutma! Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin.

  1. Kid's Shell güvenli çocuk modu

    Kid’s Shell güvenli çocuk modu

    Çocuğun da senin kullandığın cihazı kullanıyorsa çocuğuna özel bir başlatıcı Kid’s Shell. Çocuğun arama yapmasına, SMS göndermesine veya uygulama satın almasına izin vermez. Sadece belirlemiş olduğun uygulamaları kullanabilir.

  2. Kaspersky Safe Kids

    Kaspersky Safe Kids

    Kaspersky SafeKids ile çocuğunun belirli web sitelerine ve uygulamalara erişimini kısıtlayabilirsin. GPS sayesinde çocuğunun anlık konumunu takip edebilir, güvenli bölge oluşturabilirsin. Cihazının ayarlarına uzaktan erişebilirsin.

  3. Norton Family parental control

    Norton Family parental control

    Norton Family Parental Control ile çocuğunun İnternet’te neler yaptığını takip edebilir, uygunsuz içeriklere erişimini engelleyebilirsin. Uygulamaları engelleyebilir, cihazını kapatabilir, konumunu izleyebilir, bildirim alabilirsin.

  4. Kids Place - Ebeveyn Kontrolü

    Kids Place – Ebeveyn Kontrolü

    Çocuğunun kullanabileceği uygulamaları düzenleyeceğin başlatıcı Kids Place. Çocuğun arama yapmasına, SMS göndermesine, uygulama satın almasına ve indirmesine izin vermez. Belirli süre zarfında seçtiğin uygulamaları kullanabilir.

  5. Screen Time Remote Control

    Screen Time Remote Control

    Screen Time Parental Control ile çocuğunun ekran başında ne kadar süre geçirdiğini, hangi uygulamayı kullandığını izleyip sınırlamalar koyabilirsin. Çocuğunun cihazını uzaktan kapatabilir, ona görevler verip ödüllendirebilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…