WhatsApp’ın Sahip Olmadığı Kullanışlı Telegram Özellikleri

telegram-özellikleri

Her zamanki mesajlaşma uygulamandan artık sıkıldın mı? Daha fazla işlev mi arıyorsun? WhatsApp’ın sahip olmadığı kullanışlı Telegram özellikleri var. Telegram’ı en büyük rakibinden öne çıkaran bu özelliklere yakından bakalım. Daha fazlasını keşfetmek için hemen okumaya başla!

WhatsApp’tan Farklı Telegram Özellikleri

Son zamanlarda WhatsApp’ta yaşanan hizmet kesintileri, kullanıcıları farklı arayışlara itti. En büyük rakiplerinden biri olan Telegram, kullanıcı sayısını her geçen gün artırmaya devam ediyor. Tabi ki bunu WhatsApp’ta bulunmayan özelliklerine de borçlu.

WhatsApp’tan Telegram’a geçiş yapmayı düşünüyorsan Telegram’da olup WhatsApp’ta olmayan özelliklere kısaca değinelim. Bir kullanıcı olarak nihai kararı sen ver.

1. Mesaj Düzenleme

Telegram’ın güzel özelliklerinden biri mesajlaşma ile ilgili. Gönderdiğin bir mesajda yazım yanlışı veya yanlış bir bilgi paylaştıysan bu mesajını sonradan düzenleyebilirsin. Bir mesajı düzenlemek için mesajın üzerine parmağını basılı tut ve üst menüde çıkan kalem simgesine dokun.

telegram-özellikleri

2. Mesajları Silme

Telegram’da sohbet içeriklerini dilediğin an hem kendinden hem de karşı taraftan silebilirsin. Sohbette yer alan mesajları ve medyaları her iki taraftan da temizlemek mümkün. Bunun için herhangi bir süre sınırlaması yok.

Silmek istediğin mesaja basılı tut. Ardından seçim yapmak için mesajları işaretle. Sağ üst köşedeki çöp sepetine dokun. “… içinde sil” kutucuğunu işaretleyip Sil’e dokun.

telegram-özellikleri

3. Büyük Boyutlu Dosya Transferi

WhatsApp’ta paylaşabileceğin en büyük dosya boyutu 100 MB iken Telegram’da 2 GB’a kadar paylaşım yapabilirsin. Paylaşacağın dosya video veya herhangi bir belge olabilir. Özellikle Wi-Fi ile İnternet’e bağlanıyorsan dosya transferi sırasında verilerinden de endişelenmene gerek kalmaz.

4. Uygulama Kilidi

Bir diğer önemli Telegram özelliklerinden biri de uygulamayı doğrudan bir parola yardımıyla kilitleyebilmen; üstelik üçüncü taraf bir uygulamaya da ihtiyaç yok. Meraklı gözler uygulamayı açıp sohbetlerine bakamaz.

Bunun için Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Uygulama Kilidi yolunu izle ve şifre belirleyerek kilidi aktif et. İstediğin an Telegram ana ekrandaki kilide dokunarak etkin hale getirebilirsin.

telegram-özellikleri

5. Telefon Numarası Olmadan Kişi Ekleme

Telegram’ın fark yaratan özelliklerinden biri de kişi eklemek için telefon numarasına ihtiyaç duymaması. Gizlilik ve güvenliğe önem veriyorsan telefon numaranı vermeden kişilerin seni eklemesini sağlayabilir veya kişileri ekleyebilirsin. Bunun için kullanıcı adını vermen veya bilmen yeterli.

Kullanıcı adını Ayarlar > Hesap > Kullanıcı Adı bölümünden düzenleyebilirsin.

telegram-özellikleri

 

Kullanıcı adıyla ekleme yapmak veya birini aramak için ana ekranı sola doğru çek ve Kişiler seçeneğine gir.

telegram-özellikleri

6. Numara Gizleme

Telegram’da istersen numaranı gizleyebilirsin. Bu sayede grup ve kanallarında hatta kişisel sohbetlerinde telefon numaran gözükmez. Bunun için Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Telefon Numarası > Telefon Numaramı Kimler Görebilir yolunu izle. Hiç Kimse olarak seçim yaparsan numaranı kimse göremez.

telegram-özellikleri

7. Yakındaki Kişiler ve Gruplar

İstersen yakın çevrende bulunan diğer Telegram kullanıcılarını kişilerine ekleyebilir veya herkese açık olan gruplara katılabilirsin. Bunun için sol üst köşedeki menü simgesine dokun veya ekranı sola çek. Konumuna göre Yakındaki Kişiler ve Gruplar seçeneklerini görebilirsin.

telegram-özellikleri

8.Videolu Notlar (Mesaj) Gönderme

Telegram’da sadece sesli mesaj (not) değil istersen videolu mesaj (not) da gönderebilirsin. Kısa süreli oluşturacağın bir video kaydını sesli mesaj paylaşır gibi gönderebilirsin. Bunun için mesaj bölümündeki mikrofon simgesine tıkla. Bu simge, kamera simgesine dönüşecek. Videonu çekip gönderebilirsin.

telegram-özellikleri

WhatsApp’ta bulamayacağın Telegram özellikleri ile ilgili şimdilik bahsedeceklerimiz bu kadar. Telegram kişileri yenileme nasıl yapılır biliyor musun? Öğrenmek için şimdi blog yazımızı oku.

Uygulama indirme sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazlasını sunuyor. Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında arkadaşlarınla paylaşmayı unutma!

  1. Telegram

    Telegram

    Telegram kullanımı kolay, gizliliği ve kullanıcı verilerini koruyan bir mesajlaşma uygulaması. Sesli ve görüntülü arama yapabilir, kanal kurabilir, 200.000 kişilik gruplar oluşturabilir, 2 GB’a kadar dosya paylaşabilir, çoklu fotoğraf gönderebilir, canlı yayın yapabilirsin.

Telegram indirilenler nasıl bulunur?
Telegram indirilenler nasıl bulunur?

Mesajlaşırken bazı fotoğraf ve videolar hoşuna gidiyor, cihazına indirmek mi istiyorsun? Cihazına kaydettiğin halde Telegram indirilenler nerede bir türlü bulamıyorsan bu rehber sana oldukça yardımcı olacak. İndirilen dosyaları nasıl bulacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Instagram çapraz paylaşım nedir ve nasıl kullanılır?
Instagram çapraz paylaşım nedir ve nasıl kullanılır?

Özenle hazırlayıp paylaştığın bir gönderinin Facebook sayfanda da görünmesini ister misin? Bunu yapmak Instagram çapraz paylaşım özelliği sayesinde mümkün. Instagram çapraz paylaşım nedir, nasıl kullanılır, bilmen gerekenler bu rehberimizde. Keşfetmek için okumaya devam et! I…

Instagram koleksiyon oluşturma ve kullanma nasıl yapılır?
Instagram koleksiyon oluşturma ve kullanma nasıl yapılır?

Çok hoşuna giden gönderilere kolayca ulaşmak ve yeniden görmek ister misin? Instagram koleksiyon oluşturma imkanı tanıyor. Bu sayede koleksiyona ekleyeceğin gönderilere anında ulaşabilirsin. Kaydettiklerini düzenlemeni sağlayacak bu özelliği keşfetmek için okumaya devam et! I…