WhatsApp geçiş anahtarı nasıl kurulur?

whatsapp-passkeys-geçiş-anahtarı

Şifreleri kolayca unutanlardan mısın? Şifrelere boğulmadan uygulamalara giriş yapmanı sağlayan passkey özelliği WhatsApp’a da geldi. Peki WhatsApp geçiş anahtarı, passkey, nasıl kurulur, tüm detaylarıyla bu rehberde. Adım adım nasıl yapacağını öğrenmek için okumaya devam et!

WhatsApp passkeys, geçiş anahtarları

Öncelikle bilmeyenler için bu passkey yani geçiş anahtarı ne işe yarar ve nasıl kullanılır kısaca değinelim. Geçiş anahtarı, şifre yerine parmak izini, yüzünü veya PIN kodunu (ekran kilidi parolanı) kullanmana imkan tanıyan bir güvenlik çözümü. Gelecekte daha da yaygınlaşacağı ön görülüyor.

Geçiş anahtarı, şifrelere göre daha fazla güvenlik sağlar. Oltalama gibi bilgisayar korsanlığı yöntemlerine engel olabilir. İki faktörlü kimlik doğrulama (iki adımlı doğrulama) yapmaya gerek kalmıyor.

‼️ İki adımlı doğrulama veya iki faktörlü kimlik doğrulama nedir yazımızı okuyarak hatıryalabilirsin.

Parolalı korumadan farklı yok gibi gelse de daha pratik bir çözüm sunuyor. WhatsApp açısında iki adımlı doğrulamaya iyi bir alternatif sunuyor. Geçiş anahtarının kayıtlı olduğu cihazda WhatsApp’ta oturum kapatsan veya yeniden kursan kolayca giriş yapmanı sağlıyor.

Giriş için biyometrik verilerini (yüz veya parmak izi), ekran kilidini kullanman yeterli oluyor. WhatsApp’a kaydolurken SMS yerine bir geçiş anahtarı da kullanabilirsin. Ancak bazı şartları yerine getirmen gerekiyor, bunlar:

  • Android 9 ve üzeri sistemleri destekleyen bir cihaz kullanmak
  • Google hesabına bağlı bir cihaza sahip olmak
  • Ekran kilidini ayarlamak
  • Google Play Store’un en son sürümünü yüklemek

WhatsApp geçiş anahtarı nasıl oluşturulur?

Geçiş anahtarını kullanabilmek için öncelikle bir tane oluşturmalısın. Bunun için şu adımları izlemen yeterli:

  • Uygulamayı aç ve sağ üst köşedeki üç noktaya dokun ve açılan menüden Ayarlara gir.

  • Hesap seçeneğine dokun.

whatsapp-passkeys

  • Geçiş anahtarları seçeneğine gir.

whatsapp-passkeys

  • Geçiş anahtarı oluştur düğmesine dokun.

whatsapp-passkeys

  • Açılan uyarı mesajına Devam diyerek ilerle.

whatsapp-passkeys

  • Şifreleme için Ekran kilidi kullan düğmesine dokun. Doğrulama için ekran kilidini açmak adına kullandığın PIN kodu, parmak izi veya yüz tanıma bilgini girmen istenir.

whatsapp-geçiş-anahtarı

  • Geçiş anahtarın oluşturulur.

whatsapp-geçiş-anahtarı

Geçiş anahtarları parola yöneticilerinde saklanır. Google dışında başka herhangi bir parola yöneticisi kullanıyorsan oluşturma esnasında seçim yapman mümkün.

🤩 WhatsApp’ta yapay zeka ile oluşturulan çıkartmalar nasıl kullanılır yazımızı da inceleyebilirsin.

APK sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazla uygulama, oyun, tema ve haber sunuyor. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger ile hiçbir ekstra ücret ödemeden özgürce mesajlaşabilir, sesli ve görüntülü arama yapabilirsin. Kanal açabilir, arkadaşlarınla grup veya topluluk kurabilirsin. Durum, sesli/görüntülü mesaj, video, resim, belge ve konum paylaşabilirsin. Sohbetlerinde yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de kullanabilirsin.

Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?
Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?

Telefon numaranı kullanmadan mesajlaşmak, arkadaşlarınla veya yeni tanıştığın insanlarla sohbet etmek ister misin? Kişisel telefon numarası olmadan Telegram kullanmanın yeni ve resmi bir yolu duyuruldu. Nasıl yapacağını ve haberin detaylarını keşfetmek için okumaya devam et! …

Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?
Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?

Artık videoların daha fazla ilgi uyandırıyor ama Instagram’da uzun video paylaşma imkanın var mı merak ediyorsan işte tam senlik bir rehber. Videolar için bir süre kısıtlaması söz konusu mu, daha uzun video paylaşmak için neler deneyebilirsin keşfetmek için okumaya devam et! …

TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?
TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?

Videolarının daha anlaşılır olması için alt yazı eklemek isteyebilirsin. Herhangi bir ek uygulamaya gerek kalmadan TikTok alt yazı ekleme otomatik yapılabiliyor. Hem içerik üreticiler hem de kullanıcılar açısından bu özellik nasıl kullanılır öğrenmek için okumaya devam et! Vi…

Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları

Kısa videoların popülerliği her geçen gün artıyor. Android’de videolarını düzenleyip paylaşım yapabileceğin en iyi kısa video uygulamalarını listeledik. Bu mobil platformlar ile sayısız insana ulaşabilir ve eğlenceli içeriklere göz atabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…