WhatsApp ekran paylaşımı nasıl yapılır?

whatsapp-ekran-paylaşımı

Arkadaşına yeni bir uygulamayı nasıl kullanacağını anlatmak mı istiyorsun? Çok kolay bir yöntemi var: WhatsApp ekran paylaşımı. Popüler mesajlaşma uygulaması ekran paylaşımı yapmana imkan tanıyor. Bu sayede anlatmak yerine göstermen de mümkün. Detayları için okumaya devam et!

WhatsApp’ta ekran paylaşımı

Neredeyse telefonu olan herkesin kullandığı WhatsApp, iletişimin dışında birçok konuda da kullanılıyor. Bunlardan bir tanesi de ekran paylaşımı. Özellikle bir şeyin nasıl yapılacağını göstermek istediğinde, üçüncü taraf bir ekran kaydediciye gerek kalmadan, WhatsApp ekran paylaşımı oldukça pratik bir çözüm.

WhatsApp ekran paylaşımı ile ilgili aklındı bulundurman gereken bazı noktaları paylaşalım.

  • Ekran paylaşımı özelliği sadece görüntülü aramalarda çalışıyor. Bu aramalara görüntülü grup aramaları da dahil. Ancak sesli aramalarda bu özelliği kullanmazsın.
  • Ekran paylaşırken WhatsApp sadece ekranın görüntüsünü paylaşır. Ekranda açık olan uygulamanın sesini aktarmaz. Yalnızca konuşan kişilerin sesine aktarır. Yani uygulamanın sesini karşı taraf duyamaz.
  • Ekran paylaşımı için her iki tarafında Android’de veya iPhone’da WhatsApp kullanıyor olması gerekir.
  • Görüntülü grup görüşmelerinde dileyen ekran paylaşımını açabilir ancak aynı anda sadece bir kişi ekranını paylaşabilir.
  • Ekran paylaşımı başlattığında cihazının kamerası aktif olmaya ve çekim yapmaya devam eder.
  • Güvenlik ve gizlilik adında WhatsApp ekran paylaşımını şifrelenmiş bir şekilde aktarır.
  • Ekran paylaşımı sırasında ekranı dikey veya yatay olacak şekilde değiştirebilirsin. Dilersen bunu otomatik olarak yapılacak şekilde ayarlayabilirsin.

⏺️ İstersen en iyi 5 ekran kaydetme uygulaması listemize göz atabilir ve listemizdeki uygulamalardan birini de kullanabilirsin.

WhatsApp görüntülü konuşma ekran paylaşımı nasıl yapılır?

WhatsApp ekran paylaşımı için bir görüntülü arama yapman gerekecek. Şimdi nasıl yapacağını adım adım paylaşalım.

1. Ekran paylaşımı yapmak istediğin sohbetini aç ve üst menüde yer alan kamera simgesine dokunarak bir görüntülü arama başlat.

whatsapp-ekran-paylasimi

2. Karşı taraf aramayı kabul ettiğinde alt menüde yer alan ekran paylaşımı simgesine (cep telefonuna benziyor) dokun.

whatsapp-ekran-paylasimi

3. İlk defa ekran paylaşımı yapıyorsan WhatsApp bir bilgilendirme mesajı gösterecek ve Devam diyerek ilerle.

whatsapp-ekran-paylasimi

4.”WhatsApp ile kayıt veya yayınlama başlatılsın mı?” sorusunu Şimdi Başlat diyerek cevapla.

whatsapp-ekran-paylasimi

5. Artık ekran paylaşımın başlatılacak. İstersen telefonundaki diğer uygulamaları başlatarak ekranda yaptığın işlemlerin karşı taraf tarafından görünmesini sağlayabilirsin.

whatsapp-ekran-paylasimi

6. Ekran paylaşımını sonlandırmak için Paylaşmayı Durdur düğmesine dokunman yeterli.

whatsapp-ekran-paylasimi

🏛️ Uygulamanın yeni bir özelliği olan WhatsApp kanallar nasıl bulunur ve takip edilir yazımıza da göz at!

Öğreticiler (tutorials) sunan AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazla uygulama, APK, oyun, tema, rehber ve haber sunuyor. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger ile hiçbir ekstra ücret ödemeden özgürce mesajlaşabilir, sesli ve görüntülü arama yapabilirsin. Arkadaşlarınla grup veya topluluk kurabilir; durum, sesli mesaj, video, resim, belge ve konum paylaşabilirsin. Sohbetlerinde yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de kullanabilirsin.

Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?
Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?

Telefon numaranı kullanmadan mesajlaşmak, arkadaşlarınla veya yeni tanıştığın insanlarla sohbet etmek ister misin? Kişisel telefon numarası olmadan Telegram kullanmanın yeni ve resmi bir yolu duyuruldu. Nasıl yapacağını ve haberin detaylarını keşfetmek için okumaya devam et! …

Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?
Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?

Artık videoların daha fazla ilgi uyandırıyor ama Instagram’da uzun video paylaşma imkanın var mı merak ediyorsan işte tam senlik bir rehber. Videolar için bir süre kısıtlaması söz konusu mu, daha uzun video paylaşmak için neler deneyebilirsin keşfetmek için okumaya devam et! …

TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?
TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?

Videolarının daha anlaşılır olması için alt yazı eklemek isteyebilirsin. Herhangi bir ek uygulamaya gerek kalmadan TikTok alt yazı ekleme otomatik yapılabiliyor. Hem içerik üreticiler hem de kullanıcılar açısından bu özellik nasıl kullanılır öğrenmek için okumaya devam et! Vi…

Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları

Kısa videoların popülerliği her geçen gün artıyor. Android’de videolarını düzenleyip paylaşım yapabileceğin en iyi kısa video uygulamalarını listeledik. Bu mobil platformlar ile sayısız insana ulaşabilir ve eğlenceli içeriklere göz atabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…