WhatsApp spam mesajlar nasıl engellenir ve şikayet edilir?

whatsapp-spam-mesajlar

Son zamanlarda tanımadığın kişilerden mesajlar almaya mı başladın? Bu can sıkıcı durumdan kurtulmak için WhatsApp spam mesajları engelleyebilir ve şikayet edebilirsin. Bu sayede istenmeyen mesajların bir kısmından kolaylıkla kurtulabilirsin. Daha fazlası için okumaya devam et!

WhatsApp spam mesajlar

Cep telefonlarının vazgeçilmez uygulamalarından biri haline gelen WhatsApp, birçok işletme ve satıcı için müşterilere ulaşmanın en kolay yolu. E-postalarda ve SMS’lerde sıkça karşılaştığımız istenmeyen mesajlar, spamlar, artık WhatsApp’ta da mevcut.

Ticari işletmeler, ürün tanıtımı ve satışı için WhatsApp’ı fırsat olarak görmekte. Bu durumda gün içerisinde spam mesajlarla karşılaşman mümkün. Platform, spam ve rahatsız edici reklam mesajlarını önlemek adına işletmelere sıkı kurallar koysa da son kullanıcı olarak bu mesajlarla karşılaşmak mümkün.

Bir kişiden veya işletmeden istenmeyen mesajlar alıp duruyorsan bu kişiyi veya işletmeyi engelleyerek spam mesajlardan kurtulabilirsin. Ayrıca bu kişiyi veya işletmeyi platforma şikayet ederek uyarılmasını sağlayabilirsin.

📲 Can sıkıcı aramalardan kurtulmak için WhatsApp arama engelleme nasıl yapılır haberimizi inceleyebilirsin.

WhatsApp spam mesajlar: engelleme ve şikayet etme yolları

Spam mesajlardan tam olarak kurtulmak mümkün olmasa da en azından tanımadığın bir numaradan gelenleri kolaylıkla engelleyebilirsin. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar mevcut.

1. Yol: Rehberinde (kişiler listesinde) kayıtlı olmayan bir numaradan ilk defa mesaj alıyorsan WhatsApp seni uyarır. “Engelle, Şikayet Et, Kişilere Ekle” seçeneklerini sunar. Spam olduğunu düşünüyorsan Engelle düğmesine basabilir hatta Şikayet Et ile durumu bildirebilirsin.

2. Yol: Rehberinde kayıtlı olmayan bir işletme hesabından ilk defa mesaj alıyorsan WhatsApp seni yine bu konuda uyarır: “Bu işletme hesabı kişi listenizde kayıtlı değil“. Engelle seçeneğini sunar.

3. Yol: Bir işletme hesabıyla daha önce sohbet etmişsen ama artık mesaj almak istemiyorsan en üst kısımda yer alan Engelle düğmesine dokunarak bir daha sana mesaj göndermesini önleyebilirsin.

whatsapp-spam-mesajlar

4. Yol: Bir kişiden veya işletmeden spam mesajlar alıyorsan profiline girip engelleyebilir ve şikayet edebilirsin. Bunun için sohbet ekranında profil resmine veya ismine dokunman yeterli. Açılan profil sayfasının sonunda Engelle ve Şikayet Et seçeneklerini görebilirsin.

whatsapp-spam-mesajlar

İşletme hesaplarını şikayet ettiğinde son 5 mesaj incelenmek üzere WhatsApp’a iletilir. Platform gerekli yaptırımları uygular. Spam mesajlardan %100 kurtulmak şimdilik mümkün değil, numarana sahip herkes sana mesaj atabilir ancak Engelle ve Şikayet Et seçeneklerini her daim kullanabilirsin.

💬 Sohbet etmek için pratik bir yol arıyorsan WhatsApp sesle yazma nasıl etkinleştirilir yazımıza göz at.

APK sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazla uygulama, oyun, tema ve haber sunuyor. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger ile hiçbir ekstra ücret ödemeden özgürce mesajlaşabilir, sesli ve görüntülü arama yapabilirsin. Arkadaşlarınla grup veya topluluk kurabilir; durum, sesli mesaj, video, resim, belge ve konum paylaşabilirsin. Sohbetlerinde yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de kullanabilirsin.

Instagram profiline müzik ekleme nasıl yapılır?
Instagram profiline müzik ekleme nasıl yapılır?

Ruh halini yansıtacak veya çok beğendiğin bir şarkıyı profilinde paylaşmak ister misin? Cevabın evetse Instagram profiline müzik ekleme özelliğine kavuştu. Artık en sevdiğin şarkının 30 saniyelik kısmını profil sayfana ekleyebilirsin. Nasıl mı keşfetmek için okumaya devam et!…

Çocuklar için TikTok nasıl daha güvenli hale getirilir?
Çocuklar için TikTok nasıl daha güvenli hale getirilir?

Birçok ebeveyn gibi sen de çocuklarının internette geçirdikleri süre zarfında neler izledikleri konusunda endişeleniyor olabilirsin. Çocuklar için TikTok’u daha güvenli hale getirmek adına atabileceğin bazı adımları bu rehberimizde bulabilirsin. Detaylar için okumaya devam et…

Adım adım TikTok’ta jeton nasıl alınır?
Adım adım TikTok’ta jeton nasıl alınır?

Videolarını beğenerek izlediğin içerik üreticilere destek olmanın bir yolu da sanal hediyeler göndermek. TikTok’ta jeton nasıl alınır bilmiyorsan bu rehber sayesinde öğrenebilir ve içerik üretenlere sanal hediyeler gönderebilirsin. Detayları keşfetmek için okumaya devam et! T…