Android’de WhatsApp arama engelleme nasıl yapılır?

whatsapp-arama-engelleme

Bazen can sıkıcı aramalar alıyor ve bunları engellemek mi istiyorsun? WhatsApp arama engelleme için yerleşik bir çözüm sunmasa da Android’de deneyebileceğin bazı yöntemler var. Bu yöntemleri nasıl kullanacağını, olumlu ve olumsuz yönlerini keşfetmek için hemen okumaya başla!

 

WhatsApp arama engelleme yolları

Günlük hayatın içinde WhatsApp artık sadece mesajlaşmak için değil arama yapmak için de sık sık kullanılıyor. Ancak kimi hallerde bu sesli ve görüntülü aramalar rahatsız edici olabilir. Bazı kişilerin veya bilmediğin numaraların seni aramasını engellemek isteyebilirsin.

Şimdilik WhatsApp arama engelleme veya kapatma adına doğrudan bir seçenek sunmuyor. Deneyebileceğin bazı yollar ve üçüncü taraf uygulamalar söz konusu. Kısa kısa bunlara değinelim.

1. Kişi engelleme

WhatsApp’ta sesli veya görüntülü aramasını istemediğin kişi veya kişiler varsa bunları tek tek engelleyebilirsin. Bu sayede bu kişi veya kişiler senle bir daha asla iletişim kuramaz.

  • Bu kişiyle herhangi bir sohbetin varsa aç, sağ üst köşedeki üç noktaya dokun, Diğer > Engelle yolunu izle.
  • Bu kişi Aramalar kısmında ise çağrının üzerine tıkla, sağ üst köşedeki üç noktaya dokun ve Engelle de.
  • Sohbet veya arama yoksa sağ üst köşedeki üç noktaya ardından Ayarlar > Gizlilik > Engellenmiş Kişilere dokun. Sağ üst köşedeki +👤 simgesinden kişilerine eriş ve engellemek istediğin kişiyi seç.

whatsapp-arama-engelleme

Bu işlem rehberinde kayıtlı olan kişiler için kullanılabilir ancak bilinmeyen numaraları bu şekilde engelleyemezsin. Ancak bilinmeyen bir numarayı kişi olarak ekleyip engellemek mümkün.

2. İzinleri değiştirme

WhatsApp görüntülü arama için kamerana erişmesi gerekir. Kamera erişim iznini iptal etmen durumunda görüntülü arama alamaz ve yapamazsın. Bu düzenlemenin tüm aramalarını etkileyeceğini unutma. Ayrıca WhatsApp üzerinden de fotoğraf çekip gönderemezsin.

Bu düzenlemeyi yapmak için cihazının Ayarlar > Uygulamalar > WhatsApp > İzinler > Kamera yolunu izle ve İzin Verme seçeneğini işaretle.

whatsapp-arama-engelleme

3. WhatsApp Plus benzeri uygulamalar

WhatsApp’ın resmi sürümünde aramaları kapatma gibi bir seçenek olmasa da üçüncü taraf geliştiricilerin hazırlamış olduğu sürümlerde bu özellik mevcut. GBWhatsApp, aramaları engelleme seçeneği sunar.

WhatsApp Plus benzeri uygulamalar yazımızı okuyarak bu tarz uygulamaları keşfedebilirsin.

4. Arama engelleyici uygulamalar

WA Call Blocker gibi üçüncü taraf uygulamalar kullanabilirsin. Bu tür uygulamalar spam ve bilinmeyen numaraları engeller. Ayrıca kişilerinden gelen aramaları engelleme seçenekleri de sunar. Dilersen tüm gelen görüntülü ve sesli aramaları engelleyebilir.

Bu tür uygulamalar kimi zaman WhatsApp sunucuları tarafından engellenebilir veya bir süre sonra işlevini yitirebilir. Sorumluluğu kendi üzerine alarak kullanabilirsin.

Kullanması da oldukça basittir. WA Call Blocker arama türüne göre engelleme seçeneği sunar. Kendi kara listeni oluşturmana imkan tanır.

whatsapp-arama-engelleme

🚫 Uygulamaya birkaç gündür erişemiyorsan WhatsApp yasaklanan hesap açma makalemizi şimdi incele.

Güvenilir APK sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazla uygulama, oyun, tema ve haber sunuyor. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. WA Call Blocker - WhatsBlock

    WA Call Blocker – WhatsBlock

    WA Call Blocker, WhatsApp ile uyumlu ve otomatik çalışan bir arama engelleme aracı. Sesli ve görüntülü aramaları engelleyebilir, spam ve bilinmeyen numaralardan gelen aramalardan kurtulabilirsin. Kara ve beyaz listeler oluşturabilir, aramaları belirli bir süreliğine de engelleyebilirsin.

Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?
Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?

Telefon numaranı kullanmadan mesajlaşmak, arkadaşlarınla veya yeni tanıştığın insanlarla sohbet etmek ister misin? Kişisel telefon numarası olmadan Telegram kullanmanın yeni ve resmi bir yolu duyuruldu. Nasıl yapacağını ve haberin detaylarını keşfetmek için okumaya devam et! …

WhatsApp etkinlik oluşturma ve yönetme nasıl yapılır?
WhatsApp etkinlik oluşturma ve yönetme nasıl yapılır?

Planladığın bir etkinliği paylaşmak ve arkadaşlarını haberdar etmek mi istiyorsun? Belirli gruplar için WhatsApp etkinlik oluşturma imkanı sunuyor. Tek tek haber vermekten kurtulmanı sağlayan bu yeni özelliği nasıl kullanacağını ve yöneteceğini öğrenmek için okumaya devam et!…

TikTok hesap gizleme nasıl yapılır?
TikTok hesap gizleme nasıl yapılır?

Video izlemek istiyor ama kim olduğunun pek de bilinmesini istemiyor musun? TikTok hesap gizleme özelliğinden yararlanman mümkün. Böylelikle biyografin diğer kullanıcılara gösterilmez sen de daha gizli kalabilirsin. Hesabını nasıl gizleyeceğini öğrenmek için okumaya devam et!…