TikTok’ta videoyu kimin kaydettiğini görme nasıl yapılır?

tiktokta-videoyu-kimin-kaydettigini-gorme

Saatlerce uğraşıp videolar çekiyor, videolarını tek tek düzenliyor ve paylaşıyorsun. Ancak videolarını TikTok’ta kimin kaydettiğini merak ediyor ve kaydedenleri görmek mi istiyorsun? Bu ne kadar mümkün, böyle bir özellik var mı tüm detaylarıyla öğrenmek için okumaya devam et!

TikTok kaydedenleri görme

Popüler video paylaşım ağı hem içerik üretenlerin hem de izleyenlerin çok olduğu bir platform. Bazı videoların çok tuttuğu, indirildiği ve yeniden paylaşıldığı aşikar. Ancak platformda video düzenleyip paylaşıyorsan içeriklerini kimin kaydettiğini merak etmen gayet doğal.

TikTok farklı algoritmalara sahip. Yeni bir video önerirken daha önce izlenilen, beğenilen ve kaydedilen içeriklerden yola çıkıyor. Bu algoritmayı tam olarak açıklamayan uygulama, şeffaflık politikası gereği bazı bilgileri içerik üreticilerle paylaşıyor.

🏆 Platformda başarılı olmak istiyorsan TikTok’ta daha fazla izlenme nasıl elde edilir yazımızı inceleyebilirsin.

Bir TikTok videosunu kimin kaydettiğini görme

TikTok, kullanıcıların gizliliğini koruyarak platformu olabildiğince şeffaf hale getirmeye çalışıyor. Bu amaçla bir videoyu kimin kaydettiğinin görülebileceğine dair bir bilgi paylaşılmış, kısa süreli de olsa hayata geçirilmiş ama bu özellik geri çekilmişti.

Şu an itibarıyla TikTok’ta bir videoyu kimin kaydettiğini görmek mümkün değil. Platform bu bilgiyi kendisine saklıyor ve algoritmasında kullanıyor. Kullanıcı etkinliklerini paylaşsa da şimdilik videonu kimin kaydettiğini görmene imkan tanımıyor.

Kimin beğendiğini, favorilerine eklediğini, senden bahsettiğini, seni etiketlediğini ve yorum yaptığını görmen mümkün. Ancak videolarını kaydedenleri göremezsin. Bunları görmek için:

  • Gelen Kutusu‘na dokun. Etkinlikler seçeneğine gir.

tiktokta-videoyu-kimin-kaydettigini-gorme

  • Tüm Etkinlikler başlığı altında hepsini görebilirsin.
  • Filtreleme yapmak için Tüm Etkinliklere dokunduğunda Beğeniler ve Favoriler gibi seçeneklere ulaşabilir, sadece ilgili olanları görebilirsin.

tiktokta-videoyu-kimin-kaydettigini-gorme

Platform bir videoyu kimin kaydettiğini göstermediği gibi herhangi bir bildirimde de bulunmaz. Özel hesapların videolarını kaydetmek mümkün olmayabilir. Herkese açık hesaplar da dilerse video indirme seçeneğini kapatabilir.

Videonun indirilmesini istemiyorsan şunu yap:

  • Profil sayfana gir ve sağ üst köşedeki menü simgesine dokun.
  • Ayarlar ve Gizlilik seçeneğine gir.
  • Gizlilik bölümüne dokun.
  • İndirmeler seçeneğini Kapalı olarak ayarla. Bunun için anahtarı sola çekerek pasif hale getir (gri renge döner).

tiktokta-videoyu-kimin-kaydettigini-gorme

🎶 Daha eğlenceli paylaşımlar için TikTok’ta videoya müzik ekleme nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsin.

APK indirme sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazla uygulama, oyun, tema ve haber sunuyor. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. TikTok

    TikTok

    TikTok ile şarkılar ve ses efektleri içeren zengin bir kütüphaneyi kullanarak ilginç videolar düzenleyebilir ve paylaşabilirsin. Akışında diğer kullanıcıların videolarını izleyebilirsin. Videolarına inanılmaz filtreler uygulayabilir, eğlenceli çıkartmalar ve etiketler ekleyebilir hatta videolarını diğer sosyal ağlarda paylaşabilirsin.

Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?
Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?

Telefon numaranı kullanmadan mesajlaşmak, arkadaşlarınla veya yeni tanıştığın insanlarla sohbet etmek ister misin? Kişisel telefon numarası olmadan Telegram kullanmanın yeni ve resmi bir yolu duyuruldu. Nasıl yapacağını ve haberin detaylarını keşfetmek için okumaya devam et! …

Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?
Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?

Artık videoların daha fazla ilgi uyandırıyor ama Instagram’da uzun video paylaşma imkanın var mı merak ediyorsan işte tam senlik bir rehber. Videolar için bir süre kısıtlaması söz konusu mu, daha uzun video paylaşmak için neler deneyebilirsin keşfetmek için okumaya devam et! …

TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?
TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?

Videolarının daha anlaşılır olması için alt yazı eklemek isteyebilirsin. Herhangi bir ek uygulamaya gerek kalmadan TikTok alt yazı ekleme otomatik yapılabiliyor. Hem içerik üreticiler hem de kullanıcılar açısından bu özellik nasıl kullanılır öğrenmek için okumaya devam et! Vi…

Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları

Kısa videoların popülerliği her geçen gün artıyor. Android’de videolarını düzenleyip paylaşım yapabileceğin en iyi kısa video uygulamalarını listeledik. Bu mobil platformlar ile sayısız insana ulaşabilir ve eğlenceli içeriklere göz atabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…