WhatsApp’ta numara gizleme nasıl yapılır?

whatsapp-ta-numara-gizleme

Sohbet esnasında mesajlaşırken telefon numaranın gösterilmesini istemiyor musun? Peki ama WhatsApp’ta numara gizleme diye bir özellik var mı? Numara gizlemeyi sağladığı düşünülen yöntemler ne kadar başarılı? Tüm bunları detaylarıyla öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!

WhatsApp numara gizleme

Telefon numarası temelli çalışan popüler mesajlaşma uygulaması pek çok özelliğe sahip. Ancak ne yazık ki telefon numarası gizleme gibi bir seçeneğe sahip değil. Uygulamanın mevcut ayarlarında böyle bir özellik söz konusu değil.

Daha önce böyle bir özelliğin geleceği duyurulmuş olsa da henüz resmi olarak yayımlanmış bir sürüm veya güncelleme bulunmuyor. Bireysel sohbetlerinde numaranı gizlemen mümkün değil ama grup sohbetlerinde bir nebze olsun numaranı gizleyebilirsin.

🫥 Bu konuda WhatsApp gruplarında numara gizleme nasıl yapılır yazımızı okuyarak daha fazla bilgi alabilirsin.

Uygulama kayıt işlemleri için telefon numarasına ihtiyaç duyar. Gerçek telefon numarasını vermek yerine sahte numaralar kullanmak artık işe yaramıyor.

WhatsApp’ta numara nasıl gizlenir?

Uygulamada böyle bir özellik olmayınca sanal numaralar kullanarak gerçek numarasının gizlenebileceği düşünülüyordu. Ancak WhatsApp kullanıcı güvenli adına politika değişikliğine gitti ve artık şu tür numaraları desteklemeyeceğini bildirdi:

  • Sabit hatlar (WhatsApp Business hariç)
  • Ücretsiz hat numaraları
  • Ücretli özel (premium) numaralar
  • Evrensel erişim numaraları (Universal Access Number – UAN)
  • Kişisel numaralar

Bu politika değişikliğiyle birlikte sanal ikinci bir numara veren uygulama ve web siteleri işlevsiz hale gelmiş oldu. Önceden bu tür sitelerden veya uygulamalardan alınacak ikinci bir numara ile kayıt olmak mümkündü. Onay SMS‘si bu sanal numaraya geliyor ve kod girildiğinde kayıt tamamlanıyordu.

Günümüzde bu tür bir yaklaşım ile WhatsApp’ta numara gizlemek mümkün değil. İleride yayımlanacak bir güncelleme ile uygulama bu özelliğe kavuşursa AndroidListe’den öğrenebilirsin.

✔️ WhatsApp doğrulama kodu olmadan nasıl etkinleştirilir yazımıza da inceleyebilirsin.

Ücretsiz APK sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazla uygulama, oyun, tema ve haber sunuyor. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger ile hiçbir ekstra ücret ödemeden özgürce mesajlaşabilir, sesli ve görüntülü arama yapabilirsin. Arkadaşlarınla grup veya topluluk kurabilir; durum, sesli mesaj, video, resim, belge ve konum paylaşabilirsin. Sohbetlerinde yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de kullanabilirsin.

Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?
Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?

Daha önce paylaşmış olduğun hikayelere yeniden bakmak mı istiyorsun? Paylaşmış olduğun Instagram eski hikayelere bakma şansın var ancak başkasının eski hikayelerini görmek pek de kolay değil. Bu rehberimizde geçmiş hikayelere nasıl bakacağını keşfetmek için okumaya devam et! …

Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?
Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?

Başka platformlarda paylaşmak ya da Android cihazına kaydetmek için filigran olmadan TikTok’tan video mu indirmek istiyorsun? Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir merak edenler için farklı yöntemlerin yer aldığı bir rehber hazırladık. Detaylar için okumaya devam et! F…