WhatsApp doğrulama kodu olmadan nasıl etkinleştirilir?

whatsapp-dogrulama-kodu-olmadan-nasıl-etkinleştirilir

Popüler mesajlaşma uygulamasını telefon numarasından bağımsız olarak kullanmak mı istiyorsun? Peki ama bu ne kadar mümkün? WhatsApp doğrulama kodu olmadan etkinleştirmek artık neredeyse imkansız gibi. Deneyebileceğin yolları ve nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et!

WhatsApp doğrulama kodu

İletişim uygulaması WhatsApp, kullanıcı güvenliğini sağlamak adına kurulum sırasında SIM karta ve telefon numarasına ihtiyaç duyar. Bunlardan birinin olmaması durumunda uygulama çalışmaz.

İlk kurulumda uygulamayı etkinleştirebilmek yani kayıt olmak için SMS aracılığıyla 6 haneli bir doğrulama kodu alman ve bunu doğru bir şekilde ilgili alana girmen gerekir. Bunun da yolu bir telefon numarasına sahip olmaktan ve SIM karttan geçer.

📴 Daha önce paylaştığımız SIM kartsız WhatsApp nasıl kullanılır yazımızı okuyarak detaylı bilgi alabilirsin.

WhatsApp doğrulama kodu olmadan giriş yöntemleri

Değineceğimiz yöntemler her zaman işe yaramayabilir veya uygulamanın kararsız çalışmasına neden olabilir. Bu yüzden bu yöntemler nedeniyle oluşabilecek risklerin tüm sorumluluğu sana aittir.

whatsapp-dogrulama-kodu-olmadan-nasıl-etkinleştirilir

  • Sanal numara edinmek:

En bilindik yöntem ikinci bir sanal telefon numarası edinmek. Bunun için TextNow gibi uygulamaları kullanabilirsin. Bu tür uygulamalar ABD veya Kanada alan kodlu bir telefon numarasına sahip olmanı sağlar.  Ancak bu tür uygulamalarda ülke kısıtlaması veya ücret talebi olabilir.

Eğer sanal bir ikinci numaran varsa WhatsApp’ı kurarken telefon numarası olarak bu numarayı deneyebilirsin. Doğrulama kodu bu numaraya SMS olarak gönderilir. Burada SMS yerine Beni Ara seçeneğini kullanmalısın. WhatsApp bu numarayı arar ve doğrulama kodunu söyler. Söylenen kodu girerek uygulamayı etkinleştirebilirsin.

  • Sabit hat numarası kullanmak:

Evinde sabit hatlı bir telefon varsa doğrulama işlemleri için numarasını kullanmayı deneyebilirsin. Cep telefonu numaran yerine bu numarayı kullanacaksın.

WhatsApp’ı etkinleştirirken sabit hattına ait telefon numarasını gir. Doğrulama kodu kısa mesaj olarak bu numaraya gönderilir. 5 dakika kadar bekle ve yine Beni Ara seçeneğini kullan. Sabit hattın aranacak ve sana doğrulama kodu söylenecek. Cep telefonunda ilgili alana bu kodu girerek uygulamaya kayıt olmaya çalışabilirsin.

  • Android emülatör kullanmak:

WhatsApp’ın Web ve Masaüstü sürümleri mevcut ancak bunları kullanabilmek için doğrulanmış bir WhatsApp hesabın olması gerekir. Bilgisayarında WhatsApp kullanmak için ev telefonun (sabit hat) varsa Android emülatörlere uygulamayı kurup kullanmayı deneyebilirsin.

Bluestacks gibi bir Android emülatöre WhatsApp’ı indir ve kur. Telefon numarası olarak sabit hattının numarasını gir. SMS ile doğrulamanın başarısız olmasını bekle. 5 dakika sonra Beni Ara seçeneğine dokun. Ev telefonun arandığında söylenen uygulamanın doğrulama ekranına gir.

WhatsApp doğrulama kodu olmadan kullanılır mı?

Yukarıda değindiğimiz yöntemlerin her zaman işe yarar olduğunu söylemek mümkün değil. WhatsApp doğrulama kodunu SMS ile almadan kullanmak neredeyse imkansız. WhatsApp’ın yaptığı resmi açıklamaya göre aşağıdaki telefon numaraları ile uygulamaya kaydolamazsın:

  • VoIP
  • Sabit hatlar (Sabit hatlar WhatsApp Business’ta kabul edilir.)
  • Ücretsiz hat numaraları
  • Ücretli özel numaralar
  • Evrensel erişim numaraları (Universal Access Number – UAN)
  • Kişisel numaralar

⏺️ Yeni ipuçları keşfetmek için WhatsApp ses kaydırma indirme nasıl yapılır yazımızı şimdi oku.

APK sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazla uygulama, oyun, tema ve haber sunuyor. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger ile hiçbir ekstra ücret ödemeden özgürce mesajlaşabilir, sesli ve görüntülü arama yapabilirsin. Arkadaşlarınla grup veya topluluk kurabilir; durum, sesli mesaj, video, resim, belge ve konum paylaşabilirsin. Sohbetlerinde yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de kullanabilirsin.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları

Kendi müziklerini mi yapmak istiyorsun? O zaman kendi müzik ve altyapılarını hazırlayabileceğin en iyi beat yapma uygulamaları listemize göz at. Android cihazını bir enstrümana ve kayıt stüdyosuna dönüştürebileceğin en iyi Android uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et!…