Android’de SIM kartsız WhatsApp nasıl kullanılır?

sim-kartsız-whatsapp-nasıl-kullanılır

Yeni bir telefon aldın ve eski telefonunu da kullanmak istiyorsun ama ikinci bir SIM kartın yok. SIM kart olmadan WhatsApp kullanmak mümkün mü diye merak ediyorsan ilgini çekecek bir öğretici hazırladık. Neler yapabileceğini ve atman gereken adımları öğrenmek için hemen oku!

WhatsApp SIM kartsız kullanılır mı?

SIM kart olmadan WhatsApp kullanmak imkansız değil ancak biraz zorlu olabilir. Uygulama tek cihazda, tek telefon numarasıyla ve SIM kart varken kullanılmak üzere tasarlanmış. Ancak deneyebileceğin yöntemlerle bu tür kısıtlamaların üstesinden gelebilirsin.

Uygulama internet üzerinden çalıştığından ağ bağlantısına ihtiyaç duyar. SIM kartsız telefonda Wi-Fi bağlantısı kesildiğinde hücresel veriye gereksinim olur ancak telefonda SIM kart olmadığından bu mümkün olmaz. Kablosuz ağın olduğu her yerde uygulamayı SIM kartsız kullanabilirsin.

Sorun oluşturabilecek önemli bir konuda SIM kartsız cihazda WhatsApp’ı kullanmaya başladığında diğer telefonunda uygulama çalışmaz. Yani SIM kartının olduğu, telefon hattının yer aldığı cihazda artık uygulama işlevsiz hale gelir. Uygulama şimdilik çoklu cihaz desteği sunmuyor.

📲 WhatsApp çoklu cihaz özelliği hakkında bilgi almak için ilgili makalemizi okuyabilirsin.

 

SIM kart olmadan WhatsApp Kullanma Yolları

SIM kartsız WhatsApp kullanmak istiyorsan deneyebileceğin yöntemlere ve nasıl yapacağına kısa kısa değinelim. Her yöntemin kendine göre avantaj ve dezavantajları olabilir.

 

1. WhatsApp Web’i kullanmak

SIM kart olmayan cihazında internet bağlantısı varsa Chrome gibi bir web tarayıcıyla WhatsApp Web’i kullanabilirsin. Bunun için normalde kullandığın cihazından WhatsApp’ın Cihaz Bağla seçeneğini kullanabilirsin.

Uygulamayı açtıktan sonra sağ üst köşedeki üç noktaya bas ve Bağlı Cihazlar seçeneğine dokun. Cihaz Bağla seçeneğine dokunduğunda QR kodu tarayıcı ile diğer cihazdaki kodu tara.

sim-kartsız-whatsapp-nasıl-kullanılır

 

2. WhatsApp’ı SIM kartsız telefona kurmak

Bu yöntemde SIM kartı olamadan WhatsApp kuruluma yapacaksın. Normal bir kurulumdan farkı yok ancak aşağıdaki adımları izle.

1. Uygulamayı Google Play’den veya APK olarak indirip SIM kartsız telefonuna kurmak için başlat.

2. Karşılama ekranındaki Hizmet Koşullarını oku, ardından Kabul Et ve Devam Et’e dokun.

3. SIM kartlı telefonunun numarasını gir ve İleri’ye dokun.

4. SIM kartlı telefonuna SMS ile doğrulama kodu gönderilecek. Bu kodu SIM kartsız telefonuna girerek işlemi tamamla.

sim-kartsız-whatsapp-nasıl-kullanılır

 

Artık SIM kartsız telefonunda uygulamayı kullanmaya başlayabilirsin. Wi-Fi ağına bağlı olduğun sürece uygulamayı kullanabilirsin. Diğer cihazında artık uygulamayı kullanamayacağını unutma!

3. Sabit hatlı telefon ile WhatsApp’ı kurmak

Bu yöntem, ev telefonu veya sabit hatlı telefonu olmayanlar için işe yaramaz. Hala bir ev telefonun varsa bu yöntemi kullanabilirsin. Bunun için şu adımları izle.

1. Yukarıda ilk iki adıma değindiğimiz gibi uygulamayı kur.

2. Sabit hatlı telefonun numarasını gir ve İleri’ye dokun.

3. Numaran doğruysa uygulama numaranı kaydetmek için onay kodu göndermeye çalışacak ancak başarısız olacak.

4. Onay kodunu almak için alternatif olarak Beni Ara seçeneğine dokun.

5. WhatsApp tarafından aranacaksın ve söylenen onay kodunu uygulamaya girerek işlemi tamamla.

sim-kartsız-whatsapp-nasıl-kullanılır

 

4. İkinci bir sanal numara veya VOIP hizmeti numarası kullanmak

Burada üçüncü taraf uygulamalara ve hizmetlere ihtiyacın olacak. İkinci bir sanal telefon numarası veren bir uygulamadan veya VOIP hizmetinden kendine bir numara edinebilir ve buna göre doğrulama işlemlerini gerçekleştirebilirsin.

Önemli olan bu uygulamalar veya hizmetler vasıtasıyla doğrulama mesajı alabilmen. Kullandığın uygulamanın SMS özelliği var mı kontrol etmen yararına olacak.

📱 Bu tür hizmetleri olabilecek tek kullanımlık telefon numarası veren en iyi 5 Android uygulama listemizi kontrol edebilirsin.

 

SIM kartsız WhatsApp nasıl kullanılır soruna karşılık dört farklı çözümden bahsettik. Gelecekte büyük olasılıkla uygulama bu tür bir özelliğe kavuşacak. Gelişmeleri AndroidListe’den takip edebilirsin. Ayrıca sen de WhatsApp mesaj bekleniyor bu biraz zaman alabilir sorunu yaşıyorsan blog yazımızı şimdi incele.

APK sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazlasını sunuyor. Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında arkadaşlarınla paylaş!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger ile hiçbir ekstra ücret ödemeden özgürce mesajlaşabilir, sesli ve görüntülü arama yapabilirsin. Arkadaşlarınla grup kurabilir; durum, sesli mesaj, video, resim, belge ve konum paylaşabilirsin. Sohbetlerinde yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de kullanabilirsin.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?
TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?

İzlediğin ve hoşuna giden bir ürünü anında satın almak ister misin? TikTok Shop ile artık bu mümkün. Videosunu izlediğin bir ürünü başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan TikTok’tan satın alabilirsin. Platformun bu alışveriş özelliği hakkında bilgi almak için okumaya devam et! …

Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?
Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?

Paylaştığın videoyu kimlerin izlediğini merak mı ediyorsun? Popüler sosyal ağ Instagram video izleyenleri görme seçeneğine sahip mi? Alternatif yolu var mı? Uygulama videolarla ilgili ne tür istatistikler paylaşıyor hepsi bu rehberde. Detayları keşfetmek için okumaya devam et…