WhatsApp Çoklu Cihaz Özelliği: Nasıl Edinilir ve Kullanılır?

whatsapp-çoklu-cihaz

WhatsApp çoklu cihaz özelliğini duyurdu. Uygulamayı artık birden fazla cihazda kullanabilirsin. Şimdilik test aşamasında olan bu yeni özellik neler getiriyor, nasıl kullanılır ve çok daha fazlası bugün AndroidListe’de. Haberin ayrıntılarını öğrenmek için hemen okumaya başla!

WhatsApp Çoklu Cihaz Özelliği Nedir?

WhatsApp kaybolan fotoğraf ve video gönderme özelliğinde sonra nihayet çoklu cihaz desteğini duyurdu. Telegram gibi güçlü rakiplerine karşı geride kaldığı alanlardan bir tanesiydi. Peki bu yeni özellik nedir?

WhatsApp çoklu cihaz desteğiyle platforma farklı cihazlardan erişmeni sağlıyor. Tarayıcın ile WhatsApp Web, masaüstü (Windows ve Mac bilgisayarında) ve Facebook Portal’da elbette telefonunda kullanabilirsin. 4 farklı ortamda uygulamayı kullanmana imkan tanıyor.

Bunlar zaten vardı ancak telefonun internete bağlı olmalı ve QR kodunu tarayarak bunları eklemen gerekiyordu. Ancak artık yeni cihazı bir kez bağladıktan sonra telefonun kapalı olsa veya internete bağlı olmasa dahi diğer cihazlarından yani masaüstünden veya tarayıcından WhatsApp kullanabilirsin.

Bu özellik aynı cihazda birden fazla WhatsApp hesabı açmana veya aynı hesabı farklı iki telefonda kullanmana imkan tanımaz. Şimdilik popüler uygulamanın böyle bir özelliği yok.

WhatsApp Çoklu Cihaz Özelliği Nasıl Edinilir?

Bu yeni özellikten faydalanabilmen için şimdilik Beta kullanıcısı olmalısın. Beta yani test kullanıcısı olmak için artık yeni alımlar yapılmıyor. Önceden Beta kullanıcısı değilsen biraz daha sabırlı olmalısın.

Bunun dışında çoklu cihaz Beta programına da katılman gerekiyor. Bu programdan istediğin an çıkabilirsin. Programa katılım sonrası bu yeni özelliği rahatlıkla kullanabilirsin.

Öncelikle çoklu cihaz Beta programına katılmak için:

1- WhatsApp’ı aç ve sağ üst köşedeki üç noktaya dokun.

whatsapp-çoklu-cihaz

2- Bağlı Cihazlar seçeneğine gir.

whatsapp-çoklu-cihaz

3- Yeni İyileştirmeleri Deneyin şeklinde gelen uyarıya Tamam de.

whatsapp-çoklu-cihaz

4- Gelen açıklamada Beta Programına Katıl seçeneğine dokun. Uyarıyı okuyup Devam’a bas.

whatsapp-çoklu-cihaz

5- Artık Beta programına katıldın ve çoklu cihaz desteğini kullanabilirsin.

whatsapp-çoklu-cihaz

Yukarıdaki 2. adımdan sonra uyarı mesajı almazsan WhatsApp’ı Başka Cihazlarda Kullanın sayfasının altında da hesabın uygunsa Beta Programına Katıl seçeneğini görebilirsin.

WhatsApp Çoklu Cihaz Özelliği Nasıl Kullanılır?

Çoklu cihaz desteğinden tam olarak faydalanmak için cihazlarını WhatsApp’a bir kez bağlamalısın. Sonrasında tarayıcından veya masaüstünden uygulamayı kullanmaya devam edebilirsin. Bunun için aşağıdaki adımları izle:

1- Uygulamayı aç ve sağ üst köşedeki üç noktaya tıkla.

2- Ardından Bağlı Cihazlar seçeneğine gir.

3- Cihaz Bağla düğmesine dokun.

whatsapp-çoklu-cihaz

4- Masaüstü uygulamalarını veya tarayıcından WhatsApp Web’i aç.

whatsapp-çoklu-cihaz

5- Gösterilen QR kodunu telefonundaki WhatsApp ile tara.

whatsapp-çoklu-cihaz

6- Cihaz bağlandığında Bağlı cihazlar sayfasında gösterilecek. Örneğin Web sürümü için Google Chrome (Windows) gibi.

whatsapp-çoklu-cihaz

İlk kullanımlarda güvenlik kodu değişti uyarısı alabilirsin. Uçtan uca şifreleme için kodu doğrulaman istenebilir. Doğrula diyerek bunu kolayca yapabilirsin.

WhatsApp çoklu cihaz özelliğinin halen test aşamasında olduğunu ve hatalar verebileceğini aklında bulundurmalısın. Kimse bilmeden WhatsApp grubunda nasıl çıkılır, biliyor musun?

AndroidListe‘den tema, oyun, uygulama ve APK indir, Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında paylaşmayı unutma!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    Popüler uygulama WhatsApp Messenger ile dilediğince mesajlaşabilirsin. Hiçbir ekstra ücret ödemeden sesli ve görüntülü arama yapabilirsin. Arkadaşlarınla sesli mesaj, video, resim, belge ve konum paylaşabilirsin. Yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de kullanabilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …