WhatsApp ses kaydı indirme nasıl yapılır?

whatsapp-ses-kaydı-indirme

Yazarak sohbet etmenin dışında sesli mesaj göndermek kimi zaman pratik bir çözüm olabilir. Peki bu ses kayıtlarını nasıl bulacaksın? WhatsApp ses kaydı indirme, Android’de otomatik olarak yapılsa da bu dosyaları farklı şekillerde indirebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!

WhatsApp sesli mesaj

Ses kaydı, sesli not, audio gibi birçok farklı isimle anılan WhatsApp sesli mesajlar, oldukça sık kullanılan bir haberleşme şekli. Sesli mesaj göndermek oldukça kolay. Tek yapman gereken yeşil mikrofona dokunup konuşmak. Mesajın karşı tarafa anında iletilecek.

Android kullanıcıları, sesli mesajları indirme konusunda oldukça şanslı. Çünkü Android bunu otomatik olarak yapıyor ve cihazına kaydediyor.

🖭 Cihazına ister uygulamadan ister web sürümünden ses kayıtlarını indirip paylaşmak istersen WhatsApp’tan gelen sesli mesajları kaydetme yazımıza göz atabilirsin.

WhatsApp ses kaydı nasıl indirilir?

Gelen ses kayıtları cihazına indirilir ve herhangi bir işlem yapman gerekmez. Ancak sesli mesajı tekrar dinlemek, arkadaşlarınla paylaşmak veya başka uygulamalara aktarmak istediğinde nereye indirildiğini bilmen gerekir. Ayrıca ses kaydını e-posta yoluyla kendine veya bir başkasına gönderebilir ve indirebilirsin.

Öncelikle e-posta yoluyla ses kaydını nasıl indireceğine değinelim. Bunun için şu adımları izle:

1. Ses kaydının olduğu WhatsApp sohbetini aç.

2. Ses kaydına parmağını basılı tut. Açılan üst menüden üç noktaya dokun.

whatsapp-ses-kaydı-indirme

3. Paylaş seçeneğine bas.

whatsapp-ses-kaydı-indirme

4. Outlook, Gmail gibi kullandığın e-posta servisini seç.

whatsapp-ses-kaydı-indirme

5. E-postana ses kaydı otomatik olarak eklenecek. Alacak e-posta adresini gir ve maili yolla.

whatsapp-ses-kaydı-indirme

6. E-mail açıldığında bu ses kaydı indirilebilir halde ekli şekilde yer alacak.

Ses kayıtlarını bir oynatıcıda çalıştırmak veya bu dosyaları paylaşmak istersen bir dosya yöneticisi kullanman yeterli. Cihazında yerleşik olarak Dosyalarım ismiyle yer alabilir. Eğer yoksa AndroidListe’den dilediğin dosya yöneticisini indirebilirsin.

Dosya yöneticisi ile ses kayıtlarını bulmak ve paylaşmak için şu yolu izle:

1. Uygulamayı aç ve Dahili Depolama’ya gir.

whatsapp-ses-kaydı-indirme

2. Cihazında yüklü uygulamalara ait tüm klasörler listelenecek. Süreci hızlandırmak için Arama çubuğuna WhatsApp yaz. Önce WhatsApp ardından Media klasörüne gir.

whatsapp-ses-kaydı-indirme

3. Sonlara doğru WhatsApp Voice Notes klasörünü bul ve tıkla.

whatsapp-ses-kaydı-indirme

4. Daha önce almış olduğun tüm sesli mesajlar, klasörler halinde listelenecek. İsme, tarihe göre dosyaları sıralayabilirsin. Sesli mesajın tarihini bilmen işini oldukça kolaylaştırır. Bu klasörler yıla göre (YYYY01) isimlendirilir. Klasöre tıkla.

whatsapp-ses-kaydı-indirme

6. Mevcut ses dosyaları gösterilir. Ses dosyaları PTT-YYYYAAGG…opus şeklinde isimlendirilir. İstediğin dosyayı seç. Buradan dosyayı kopyalayabilir, taşıyabilir, oynatabilir veya paylaşabilirsin.

whatsapp-ses-kaydı-indirme

📣 Sesli notlar paylaşmayı seviyorsan WhatsApp sesli durum nasıl oluşturulur yazımızı şimdi oku.

Güvenilir APK sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazla uygulama, oyun, tema ve haber sunuyor. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger ile hiçbir ekstra ücret ödemeden özgürce mesajlaşabilir, sesli ve görüntülü arama yapabilirsin. Arkadaşlarınla grup veya topluluk kurabilir; durum, sesli mesaj, video, resim, belge ve konum paylaşabilirsin. Sohbetlerinde yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de kullanabilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…