WhatsApp sesli durum nasıl oluşturulur?

whatsapp-sesli-durum

Kendi sesinle iyi olduğunu arkadaşlarınla paylaşmak ister misin? Durumlara sadece video, fotoğraf veya metin değil sesli not da ekleyebilirsin. WhatsApp sesli durum, nasıl oluşturulur en pratik haliyle bu rehberimizde. Adım adım nasıl yapacağını öğrenmek için okumaya devam et!

WhatsApp sesli durum

Sosyal medya uygulamalarında yer alan hikaye özelliği diğer birçok uygulamayı da etkiledi. Bunlardan biri de WhatsApp. Uygulama hikayelere benzeyen Durum özelliğine sahip. Burada durumunla veya ne düşündüğünle ilgili olarak video, fotoğraf ve metin paylaşabilirsin.

Durumlarda güncellemeye giden platform artık sesli mesajlar, notlar veya ses kayıtları paylaşmana da imkan tanıyor. Bu yeni özellik, durumlara 30 saniyelik sesli notlar, mesajlar, eklemeni sağlıyor. Haliyle 24 saat sonra bu paylaşım otomatik olarak siliniyor. Tabii ki eğer sen daha önce kaldırmazsan.

📝 Yeni bir özellik daha keşfetmek istersen WhatsApp Anket oluşturma makalemize göz atabilirsin.

WhatsApp sesli durum nasıl eklenir?

Atacağın birkaç basit adımla oluşturduğun ses kayıtlarını durum mesajı olarak kolaylıkla paylaşabilirsin. Temelde normal bir durum paylaşmaktan çok farkı yok. Aşağıdaki adımları izleyerek sesli durum gönderebilirsin:

  • Uygulamayı aç ve Durum sekmesine tıkla.
  • Sağ alt kısımda yer alan kalem simgesine dokun.

whatsapp-sesli-durum

  • Sesli mesaj oluşturmak için sağ tarafta yer alan yeşil mikrofon simgesine bas. Sesini kaydetmek için esnasında parmağını mikrofon simgesine basılı tut.

  • Kayıt sonrası sonucu dinleyebilirsin. Oynat (a) tuşuna dokunman yeterli. Sağ üst köşedeki palet (b) simgesine dokunarak arka plan rengini değiştirebilirsin. Sol alt köşedeki Durum (Kişiler) (c) seçeneğine dokunarak durum güncellemelerini kimlerin görebileceğini düzenleyebilirsin.

  • Ses kaydın istediğin gibi olmadıysa çöp sepetine (d) dokunarak silebilirsin. Her şey tamamsa sağ alt köşedeki gönder (e) tuşuna dokunman yeterli.

🛠️ Uygulama sık karşılaşılan sorunlardan biri olan WhatsApp görselleri indirmiyor ise nasıl düzeltilir yazımızı şimdi oku.

En iyi APK sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazla uygulama, oyun, tema ve haber sunuyor. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger ile hiçbir ekstra ücret ödemeden özgürce mesajlaşabilir, sesli ve görüntülü arama yapabilirsin. Arkadaşlarınla grup veya topluluk kurabilir; durum, sesli mesaj, video, resim, belge ve konum paylaşabilirsin. Sohbetlerinde yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de kullanabilirsin.

Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?
Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?

Telefon numaranı kullanmadan mesajlaşmak, arkadaşlarınla veya yeni tanıştığın insanlarla sohbet etmek ister misin? Kişisel telefon numarası olmadan Telegram kullanmanın yeni ve resmi bir yolu duyuruldu. Nasıl yapacağını ve haberin detaylarını keşfetmek için okumaya devam et! …

WhatsApp etkinlik oluşturma ve yönetme nasıl yapılır?
WhatsApp etkinlik oluşturma ve yönetme nasıl yapılır?

Planladığın bir etkinliği paylaşmak ve arkadaşlarını haberdar etmek mi istiyorsun? Belirli gruplar için WhatsApp etkinlik oluşturma imkanı sunuyor. Tek tek haber vermekten kurtulmanı sağlayan bu yeni özelliği nasıl kullanacağını ve yöneteceğini öğrenmek için okumaya devam et!…

TikTok hesap gizleme nasıl yapılır?
TikTok hesap gizleme nasıl yapılır?

Video izlemek istiyor ama kim olduğunun pek de bilinmesini istemiyor musun? TikTok hesap gizleme özelliğinden yararlanman mümkün. Böylelikle biyografin diğer kullanıcılara gösterilmez sen de daha gizli kalabilirsin. Hesabını nasıl gizleyeceğini öğrenmek için okumaya devam et!…