Yeni özellik: WhatsApp’ta anket oluşturma

whatsappta-anket-oluşturma

Bir konu hakkında gruptaki kişilerin ne düşündüğünü merak mı ediyorsun? Sana iyi bir haberimiz var. WhatsApp’ta anket oluşturma dönemi başladı. Merak ettiğin konularda basit anketler hazırla, sohbetlerinde ve gruplarında paylaş. Bu yeni özelliği tanımak için okumaya devam et!

WhatsApp anket oluşturma özelliği

Anketler, insanların nabızlarını yoklamak, bir konuda neler düşündüğünü öğrenmek adına oldukça faydalı. Özellikle araştırma yapanlar ve müşterilerinin fikirlerini almak isteyen işletmeler için ideal bir yöntem.

WhatsApp insanlara ulaşmanın en kolay yollarında biri çünkü neredeyse kullanmayan yok gibi. Önceden WhatsApp’tan anket yapabilmek için üçüncü taraf uygulamalara ihtiyaç vardı. Ancak yeni güncellemeyle birlikte anket özelliği uygulama gelmiş oldu.

Artık WhatsApp anket oluşturmana, grup ve bireysel sohbetlerinde bu anketleri paylaşmana imkan tanıyor. Üstelik sonuçları da anında görebilirsin.

📣 Daha çok insana ulaşmanı sağlayacak WhatsApp Topluluklar nedir, nasıl kullanılır yazımızı okuyabilirsin.

Adım adım WhatsApp’ta anket oluşturma

Yeni duyurulan bu özelliği nasıl kullanacağına şimdi yakından bakalım. Kendin kolayca anket oluşturabilir ve arkadaşlarına gönderebilirsin. Bunun için aşağıdaki adımları izle.

1. Uygulamaya gir ve anket göndermek istediğin sohbetini aç.

2. Mesaj yazdığın kısımdaki ataç simgesine dokun.

whatsappta-anket-oluşturma

3. Açılan pencereden Anket seçeneğine gir.

whatsappta-anket-oluşturma

4. Öncelikle Soru kısmına merak ettiğin soruyu yaz. Seçenekler kısmına alıcıların seçebileceği cevapları yaz. +Ekle kısmına dokunarak yeni seçenek ekleyebilirsin.

whatsappta-anket-oluşturma

5. Seçeneklerin hazır olduğunu düşünüyorsan sağ alt köşedeki yeşil gönder tuşuna bas.

whatsappta-anket-oluşturma

6. Anketi alan kişinin oy vermek istediği seçeneğe dokunması yeterli.

whatsappta-anket-oluşturma

7. Anket sonuçlarını görmek için Oyları Görüntüle’ye dokun.

whatsappta-anket-oluşturma

Şimdilik anketi bir başka sohbete veya gruba aktarmak mümkün değil. Paylaştıktan sonra anket üzerinde düzenleme yapma şansın yok. Anketi silip baştan yeni bir anket yapman gerekiyor. Ancak WhatsApp Anketler, zamanla yeni işlevlere sahip olacaktır. Bekleyip göreceğiz.

📞 Herhangi bir sorun yaşadığında WhatsApp destek ile nasıl iletişime geçilir öğrenmek için blog yazımızı şimdi incele.

Türkiye’nin güvenilir APK sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazla uygulama, oyun, tema ve haber sunuyor. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger ile hiçbir ekstra ücret ödemeden özgürce mesajlaşabilir, sesli ve görüntülü arama yapabilirsin. Arkadaşlarınla grup veya topluluk kurabilir; durum, sesli mesaj, video, resim, belge ve konum paylaşabilirsin. Sohbetlerinde yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de kullanabilirsin.

Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?
Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?

Telefon numaranı kullanmadan mesajlaşmak, arkadaşlarınla veya yeni tanıştığın insanlarla sohbet etmek ister misin? Kişisel telefon numarası olmadan Telegram kullanmanın yeni ve resmi bir yolu duyuruldu. Nasıl yapacağını ve haberin detaylarını keşfetmek için okumaya devam et! …

Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?
Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?

Artık videoların daha fazla ilgi uyandırıyor ama Instagram’da uzun video paylaşma imkanın var mı merak ediyorsan işte tam senlik bir rehber. Videolar için bir süre kısıtlaması söz konusu mu, daha uzun video paylaşmak için neler deneyebilirsin keşfetmek için okumaya devam et! …

TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?
TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?

Videolarının daha anlaşılır olması için alt yazı eklemek isteyebilirsin. Herhangi bir ek uygulamaya gerek kalmadan TikTok alt yazı ekleme otomatik yapılabiliyor. Hem içerik üreticiler hem de kullanıcılar açısından bu özellik nasıl kullanılır öğrenmek için okumaya devam et! Vi…

Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları

Kısa videoların popülerliği her geçen gün artıyor. Android’de videolarını düzenleyip paylaşım yapabileceğin en iyi kısa video uygulamalarını listeledik. Bu mobil platformlar ile sayısız insana ulaşabilir ve eğlenceli içeriklere göz atabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…