WhatsApp Topluluklar nedir ve nasıl kullanılır?

whatsapp-topluluklar-nedir

Uzun süredir beklenen özellik nihayet tüm kullanıcılara geldi. WhatsApp Topluluklar nedir ve nasıl kullanılır gibi merak edilenler için bir rehber hazırladık. Kendi topluluğunu kurup çok sayıda insanla kolayca iletişime geçebilirsin. Detayları keşfetmek için okumaya devam et!

WhatsApp Topluluklar nedir?

WhatsApp Topluluklar, daha fazla kişiyle aynı anda iletişim kurmanı sağlayacak bir çeşit genişletilmiş gruplar birliği. Örneğin yeni projen için pazarlama, satış, reklam, tedarik, lojistik, muhasebe gibi gruplar oluşturup bunları bir topluluk çatısı altında birleştirebilirsin.

Gruplara göre katılımcı sayısı başta olmak üzere birçok avantaja sahip. Bunlara kısaca değinelim:

  • Her biri 1024 kişiden oluşan 50 adede kadar grup ekleyebilirsin.
  • Otomatik olarak duyuru grubu oluşturulur ve duyuru grubuna 5000 kişi ekleyebilirsin.
  • Yöneticilerin paylaştığın mesajlar tüm topluluk üyelerine bildirilir.
  • Bir topluluk içinde alt gruplar oluşturabilir, insanlar bu alt gruplarda sohbetlere katılabilir.
  • Topluluk üyelerinin sınırlı yetkileri bulunurken yöneticilere geniş haklar tanınır.
  • Dahil olunan grup üyelerini ve telefon numaralarını görmek mümkün olsa da topluluk üyelerinin tam listesini ve telefon numaralarını yöneticiler dışında kimse göremez.

🫂 Daha önce paylaştığımız WhatsApp Communities (Topluluklar) nedir yazımızı okuyarak neler sunduğu hakkında fikir edinebilirsin.

WhatsApp Topluluklar nasıl kullanılır?

Şimdi bu yeni özelliği nasıl kullanabileceğine dair bilgiler paylaşalım. Öncelikle bir topluluk nasıl oluşturulur bakalım ve ardından mevcut bir topluluğa nasıl katılabileceğine değinelim.

  • Topluluk oluşturma:

1. Uygulamayı aç. Üst menünün sol tarafında yer alan Topluluklar simgesine dokun.

whatsapp-topluluklar-nedir

2. Açılan sayfadan Topluluğunuzu Oluşturun düğmesine veya Yeni Topluluk seçeneğine tıkla.

whatsapp-topluluklar

3. Topluluk adı ve açıklaması bölümünü doldur. Galerinden bir profil fotoğrafı seç veya kameranla çek. Sağ yönlü oka basarak devam et.

whatsapp-topluluklar

4. Duyuru grubu otomatik olarak oluşturulacak. Yeni bir grup oluşturabilir (a) veya var olan gruplarını ekleyebilirsin (b). Gruplarını ekledikten sonra sağ alt köşedeki yeşil onay tikine dokun.

whatsapp-topluluklar-nedir

  • Topluluğa üye davet etme

1. Uygulamayı aç. Üst menüden Topluluklar simgesine dokun.

2. Kurmuş olduğun topluluğun sayfasına gir.

3. Üye Davet Et seçeneğine dokun.

whatsapp-topluluklar-nedir

4. Oluşan bağlantıyı, istediğin seçeneği (WhatsApp ile gönder, QR kodu vb.) kullanarak paylaş.

whatsapp-topluluklar

5. Bağlantıyı alan kişi topluluğa linki kullanarak katılabilir.

  • Bir topluluğa katılma:

Bir topluluğa katılmak için davet bağlantısı almış olman gerekir. Gruplarından biri, bir topluluğa eklendiyse sen de bu topluluğa otomatik olarak katılırsın. Bir topluluk yöneticisinden WhatsApp üzerinden davet aldığında Topluluğa Katıl düğmesine dokunman yeterli. Topluluğu Görüntüle diyerek ilgili bilgilere göz atabilirsin.

whatsapp-topluluklar-nedir

💬 Hayat kurtarıcı olabilen WhatsApp’ta kendine mesaj atma yazımızı şimdi incele.

APK indirme sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazla uygulama, oyun, tema ve haber sunuyor. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger ile hiçbir ekstra ücret ödemeden özgürce mesajlaşabilir, sesli ve görüntülü arama yapabilirsin. Arkadaşlarınla grup veya topluluk kurabilir; durum, sesli mesaj, video, resim, belge ve konum paylaşabilirsin. Sohbetlerinde yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de kullanabilirsin.

Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?
Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?

Telefon numaranı kullanmadan mesajlaşmak, arkadaşlarınla veya yeni tanıştığın insanlarla sohbet etmek ister misin? Kişisel telefon numarası olmadan Telegram kullanmanın yeni ve resmi bir yolu duyuruldu. Nasıl yapacağını ve haberin detaylarını keşfetmek için okumaya devam et! …

Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?
Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?

Artık videoların daha fazla ilgi uyandırıyor ama Instagram’da uzun video paylaşma imkanın var mı merak ediyorsan işte tam senlik bir rehber. Videolar için bir süre kısıtlaması söz konusu mu, daha uzun video paylaşmak için neler deneyebilirsin keşfetmek için okumaya devam et! …

TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?
TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?

Videolarının daha anlaşılır olması için alt yazı eklemek isteyebilirsin. Herhangi bir ek uygulamaya gerek kalmadan TikTok alt yazı ekleme otomatik yapılabiliyor. Hem içerik üreticiler hem de kullanıcılar açısından bu özellik nasıl kullanılır öğrenmek için okumaya devam et! Vi…

Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları

Kısa videoların popülerliği her geçen gün artıyor. Android’de videolarını düzenleyip paylaşım yapabileceğin en iyi kısa video uygulamalarını listeledik. Bu mobil platformlar ile sayısız insana ulaşabilir ve eğlenceli içeriklere göz atabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…