WhatsApp Communities (Topluluklar) nedir ve ne zaman kullanıma sunulacak?

whatsapp-communities

Popüler mesajlaşma uygulaması için yeni bir özellik daha duyuruldu: WhatsApp Communities yani Topluluklar. Bu özellikle ilgili olarak nedir, ne zaman kullanıma açılacak gibi birtakım sorulara akıllara geliyor. Bu ve benzeri birçok soruya cevap bulmak için hemen okumaya başla!

WhatsApp Communities nedir?

WhatsApp grup bağlantısı paylaşarak 250 kişilik bir sohbet grubu kurmana imkan tanıyor. Tek ihtiyacın olan bu kişilerin numarası bilmek. Ancak Telegram kanal ve grupları karşısında bu katılımcı sayısı oldukça az.

Ezeli rekabette WhatsApp Communities (Topluluklar) ile bir adım daha atıyor ve katılımcı sayısını artırıyor. Topluluklar ile 1000 kişilik bir grup kurabilirsin. Gruplarını bir çatı altında toplayabilir, alt gruplar kurarak sınırlı sayıda insanın iletişim haline kalmasını sağlayabilirsin.

Katılımcılar topluluğa gönderilen tüm güncellemelerden haberdar olurken kendileri için daha önemli olan konuları kendi alt gruplarında kolayca tartışabilecek.

Örnek verecek olursak bir okul müdürü tüm velileri kapsayan bir topluluk kurabilecek ve okulla ilgili bilgilendirmeleri tüm velilere ulaştırabilecek. Ancak gönüllü hizmetler, sınıflar, okul dışı faaliyetler gibi belirli bir zümreyi ilgilendiren konuları ise sadece alt gruplarda paylaşabilecek.

Üstelik bu esnada grup üyelerinin telefon numarası gizli olacak ve sadece grup yöneticileri kişilerin telefon numaralarını görebilecek.

WhatApp Topluluklar Neler Sunuyor?

whatsapp-communities

Genel olarak işleyişi hakkında bahsettiğimiz bu özelliğin neler sunduğuna kısaca bakalım ama nihai aşamada değişiklikler olabileceğini de hatırlatalım:

  • İlgili ama ayrı grupları  tek bir çatı altına toplayabileceksin.
  • Toplulukla ilgili son gelişmelerden herkesi haberdar edebileceksin.
  • İlgili kişilerin bir araya geldiği alt gruplar oluşturulabileceksin.
  • 2 GB’a kadar dosya paylaşma özelliğiyle diğer kullanıcılarla iş birliği yapabileceksin.
  • Mesaj yazmak yerine tepki vermek amacıyla ifadeler (emoji) kullanabileceksin.
  • 32 kişinin katılabileceği sesli arama yapabileceksin.
  • Yöneticiler daha kullanışlı araçlara sahip olacak.
  • Yöneticiler duyuruları herkese gönderebilecek.
  • Hangi grubun dahil olacağına yöneticiler karar verecek.
  • Yöneticiler uygun olmayan mesajları herkesin sohbetinden silebilecek.
  • Topluluklarda mesajlar uçtan uca şifreleme ile korunmaya devam edecek.

WhatsApp Communities (Topluluklar) ne zaman kullanıma açılacak?

Net açıklanmış bir tarih olmasa da WhatsApp Toplulukları bu yıl seçili ülkelerde test edecek. Testlerin ardından grupların tek çatı altında toplanmasına imkan tanıyacak ve bunu küresel olarak tüm kullanıcılara sunacak. Bu sürecin yavaş ve iyileştirmelerle devam edeceği ifade ediliyor.

WhatsApp Toplulukları ile ilgili şimdilik paylaşacaklarımız bu kadar. Ancak AndroidListe’yi takip ederek son güncellemelerden haberdar olabilirsin. WhatsApp’ta ne diye kayıtlıyım diye merak ediyorsan öğrenmek için ilgili blog yazımızı hemen incele.

APK sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazlasını sunuyor. Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında arkadaşlarınla paylaş!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger ile hiçbir ekstra ücret ödemeden özgürce mesajlaşabilir, sesli ve görüntülü arama yapabilirsin. Arkadaşlarınla grup kurabilir; durum, sesli mesaj, video, resim, belge ve konum paylaşabilirsin. Sohbetlerinde yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de kullanabilirsin.  

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …